Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
LED Fotohokje
100% match

LED Fotohokje

De leukste herinneringen aan uw evenement!
Laat uw gasten plaats nemen in het LED Fotohokje. Na simpelweg op de knop te drukken worden er 4 foto's gemaakt. Deze worden direct afgedrukt en kun...
Lees meer

4,7 (12 Beoordelingen)
€ 695 - € 1530
Bruiloft foto- en videograaf Dyon
100% match

Bruiloft foto- en videograaf Dyon

Dyon maakt prachtige foto's van uw bruiloft en trouwdag zodat u deze dag echt niet meer vergeet
Een prachtige fotoreportage van uw huwelijk. Trouwfotograaf Dyon brengt uw bruiloft, ceremonie ...
Lees meer

4,6 (5 Beoordelingen)
€ 1295 - € 2330
Fotograaf Cecile
100% match

Fotograaf Cecile

Cecile maakt prachtige foto's met een stoer randje.
Fotograaf Cecile focust zich vooral op bruidsfotografie, maar is ook te boeken voor evenementen en bedrijfsfeesten. Haar fotografiestijl la...
Lees meer

5 (7 Beoordelingen)
€ 1100 - € 1980
Green Screen Fotografie
100% match

Green Screen Fotografie

Een originele toevoeging en een creatieve manier om mooie herinneringen vast te leggen.
Ooit in een luchtballon, achter het stuur, in een ijsklontje of naast de Kerstman willen zitten? Met ee...
Lees meer

5 (3 Beoordelingen)
€ 1075 - € 1935
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Photobooth boeken

boeken photobooth.jpeg

De oorsprong van de Photobooth

Tijdens de Tweede wereldoorlog van 1889 werd in Frankrijk de allereerste fotocabine gebouwd door de Franse uitvinder Ernest Theopjile Enjabert. Deze fotocabine was gebaseerd op het fotografische proces van het tintype, waar een dunne plaat van plaatstaal bedekt was met een zwarte lak en een emulsie in collodium geproduceerd na belichting en ontwikkeling direct positief beeld. Deze techniek resulteerde dat de portretten als moeilijk te lezen en regelmatig onherkenbaar waren.

In de jaren die hierop volgden waren er verschillende uitvinders die met een verbeterde versie van de toen huidige fotocabine op de markt kwamen. Uiteindelijk was het Anatol Joseph die in 1925 de photobooth in gebruik nam zoals wij deze nu kennen in zijn fotostudio in New York. Deze noemde hij heel toepasselijk ‘fotocabine’. Dit was een groot succes! De klanten konden voor een schappelijke prijs op de foto en konden deze na afloop direct meenemen. Het uitdraaien van deze strip duurde dan wel 10 minuten. Het patent op deze cabine verkocht hij 2 jaar later. In 1927 werden de exploitatierechten voor de fotocabine gekocht voor Europa en vanuit daaruit wordt de photobooth gelanceerd. Waar deze zijn hoogtepunt bereikte van consumptie in de jaren vijftig, en uiteindelijk de zwart/wit fot werd vervangen voor een kleurfoto in de jaren zeventig.

Pas vanaf de jaren negentig werd het mechanisme van de photobooth gedigitaliseerd en computerondersteund. De oude cabines werden geleidelijk vervangen door photobooth's uitgerust met een digitale camera. Een videoscherm en een thermische printer.

Het gebruik van photobooth.

Tegenwoordig kom je de photobooth overal tegen. Winkelcentra, treinstation, vliegveld. De nostalgie blijft toch wel hangen wanneer je een photobooth ziet. Zoals eerder vermeld maakte de photobooth in de jaren negentig al zijn aanpassing door en daar bleef het niet bij. De photobooth digitaliseerde door de jaren heen. Begin jaren 2000 lanceerde het bedrijf Photomaton zijn eerste automatische kiosk voor het ontwikkelen van digitale foto’s de zijn eerste kiosk voor het ontwikkelen van fotoalbums in 2009.

Waar de toen genaamde photobooth gebruikt werden onder het bedrijf photomath in studio’s en zelfs voor het fotograferen en classificeren van gedeporteerden, is daar de functie voor deze photobooth vooral voor entertainment. De photobooths heb je tegenwoordig in alle vormen en maten. Van de ouderwetse vintage photobooth tot een LED photobooth of zelfs een compleet branded photobooth.

De photobooth is naast het hoge entertainment gehalte ook de perfecte marketingtool van het hedendaagse media. Doordat het niet alleen een grote boost aan nostalgie geeft kan je zelfs de foto’s compleet personaliseren naar uw eigen wensen, met een eigen persoonlijke tekst of logo/ontwerp. En vaak zit hierbij ook nog eens een hele leuke verkleedkist bij. Bij veel van de hedendaagse photobooth kan je de strip of foto ook direct delen via het gewenste platform op social media of email. Bedrijf feesten, bruiloft feesten, festivals zijn meestal de evenementen waar de photobooth grootschalig worden ingezet. Kortom, Gegarandeerd succes en vermaak voor alle aanwezigen en gasten!

Photobooth boeken.jpeg

Photobooth en de toekomst

Gezien de ontwikkeling van de photobooth al een grote sprong heeft gemaakt is de vraag of deze zich nog verder zullen ontwikkelen. Van een Photobooth met het fotografisch proces van tinttype tot een photobooth met een touchscreen camera dat zich automatisch aanpast aan de gezichtshoogte van de gebruiker. Tegenwoordig gaat de ontwikkeling van technologie zo snel dat de ontwikkeling van de photobooth zeker niet achter zal blijven. Wellicht zullen er steeds meer slimme camera’s op de markt uitgebracht worden die met een hoog realiteit een extra dimensie aan foto’s kunnen geven. Tot die tijd zijn er verschillende photobooth’s om in ieder geval een leuke herinnering achter te laten op een serie van strips of enkele foto’s!

Wat kan Evenses voor uw betekenen?

Wilt u een photobooth boeken voor uw evenement of feest? U kunt bij ons voor elke gelegenheid een photobooth boeken. Hierbij kunt u denken aan bruiloften, verjaardagen, jubilea, bedrijfsfeesten of andere bedrijfsevenementen, themafeesten.

Bij Evenses kunt u:

Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar