Praktische informatie bij een boeking

Fijn dat u wilt boeken bij Evenses. Wij proberen het u zo gemakkelijk mogelijk te maken, echter is het handig om rekening te houden met de volgende praktische punten:

Bands, DJ's & Muzikanten

Opbouwtijd
Het entertainment heeft vaak tijd nodig om op te bouwen. Bij bands en grotere technische producties is dit c.a. 1-3 uur. Bij kleinschaliger entertainment is dit meestal 30 minuten. Uiteraard regelen wij de opbouw in goed overleg met u en uw locatie.

Soundcheck
Bij de boeking van een muzikale act is het van belang dat de muzikanten en/of DJ de geluidsafstelling en niveaus goed inregelen. Een soundcheck maakt herrie en is essentieel voor een kwalitatief optreden. Bij DJ's en solisten is dit in de regel vrij snel geregeld, let er op dat bij bands dit ongeveer een uur kan duren. Wij raden dan ook af om diners, speeches en andere sociale activiteiten tegelijkertijd met de soundcheck in dezelfde ruimte in te plannen.

Wachttijd

Heeft u een planning waarbij geboekte entertainment eerder aanwezig/opgebouwd moet zijn? Geen probleem! Wij kunnen in dit overleg altijd regelen. Let er wel op dat indien het geboekte entertainment eerder aanwezig moet zijn of opgebouwd moet zijn dat dit meerkosten op kan leveren omdat de artiesten andere werkzaamheden moeten verplaatsen of afzeggen hiervoor.

Maaltijd

Indien de deelname aan het evenement langer dan 2 (twee) uur duurt verlangt Evenses voor haar artiesten een gratis eenvoudige en voedzame maaltijd. De artiest(en) hebben voor de aanvang van het optreden reeds een reistijd, opbouw/soundcheck achter de rug. Hierdoor hebben ze in de meeste gevallen geen mogelijkheid om ook nog in een maaltijd te voorzien.

Het eten hoeft absoluut niet chic te zijn, maar het is uiterst belangrijk dat de maaltijden gezond zijn en op tijd worden geserveerd. In het geval het niet mogelijk is op locatie een maaltijd te verzorgen dan is het ook mogelijk om voor de artiesten iets te bestellen. Onder een gezonde maaltijd verstaan we NIET: vette frituur, afhaalchinees, snacks, magnetronmaaltijden, andere soorten junkfood of soep met brood.

Speeltijden en Pauzemuziek

Bij bands wordt de te spelen tijd in 'sets' onderverdeeld. Een set bestaat uit ongeveer 45 minuten per uur, in de pauze wordt dan vanzelfsprekend voor passende pauzemuziek gezorgd.

Verzoeknummers

Wilt u graag dat de artiest(en) verzoeknummers ten gehore brengen dan kunt u dat altijd aangeven. Mochten de nummers niet in het vaste repertoire van de artiest voorkomen dan is het in veel gevallen mogelijk dat het ingestudeerd wordt. In sommige gevallen kan voor het instuderen een kleine vergoeding gevraagd worden.

Bij DJ's zijn verzoeknummers geen enkel probleem, u kunt zelfs vooraf een verzoeklijst sturen tot 100 verzoeknummers, wij zorgen dan dat al uw favoriete hits meekomen.

Contact met de artiest

Evenses zal het gehele voortraject voor uw boeking verzorgen en zult u vooraf ook in contact brengen met de geboekte artiest. Met de artiest kunt u dan het evenement doorspreken en de details van het optreden. In principe doen we dit één tot twee weken vooraf.

Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.