Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
LED Fotohokje
100% match

LED Fotohokje

De leukste herinneringen aan uw evenement!
LED-fotohokjes zijn moderne fotocabines die zijn uitgerust met LED-verlichtingstechnologie. Ze zijn populair op evenementen zoals bruiloften, feeste...
Lees meer

4,8 (15 Beoordelingen)
€ 695 - € 995
Halloween feest organiseren
100% match

Halloween feest organiseren

Trick or Treat! Organiseer een griezelig Halloween feest.
Een griezelig Halloween feest organiseren in oktober is natuurlijk heel erg leuk. Denk bijvoorbeeld aan een Halloween feest voor een ...
Lees meer

4,9 (9 Beoordelingen)
prijs op aanvraag
Gemaskerd bal
100% match

Gemaskerd bal

Boek een compleet georganiseerd mysterieus gemaskerd bal voor uw gelegenheid!
Wat een leuk idee om een gemaskerd bal te organiseren! Wij helpen u graag met het ons gemaskerd bal totaalpakket....
Lees meer

5 (7 Beoordelingen)
prijs op aanvraag
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Circus feest organiseren

Circusfeest organiseren.jpeg

Circusfeest

Het ontstaan van het circus.

Een van de populairste misvattingen over de geschiedenis van het circus is het vaak herhaalde idee dat het circus teruggaat tot de Romeinse oudheid. Maar het Romeinse circus was in werkelijkheid de voorloper van de moderne renbaan; de enige gemeenschappelijke noemer tussen het Romeinse en het moderne circus is het woord zelf, circus, dat in het Latijn net als in het Engels "cirkel" betekent.

Volgens de geschiedenis wordt er geschreven dat het circus voor het eerst in de 18e verscheen. Dit kan kloppen als er wordt gesproken over het moderne circus. Maar het eerste circus in de geschiedenis begon in het oude Rome. Dit waren de plaatsen waar paarden- en wagenrennen werden gehouden, samen met de geënsceneerde gevechten, gladiatorengevechten en de vertoning van getrainde dieren. Dit was in het tijd van het oude Rome een publiek spektakel. Van het Romeinse tijd waren er verschillende beroemde circussen van het oude Koningrijk. Het grootste circus van die tijd was het circus Maximus, en kon een capaciteit van 250.000 mensen ontvangen en was 400m in lang en 90m breed. Andere beroemde circussen waren o.a :

 • Circus Flaminius
 • Circus Neronis
 • Circus van Maxentius.

De vader van het moderne circus.

Philip Astley, een voormalig cavalerie sergeant-majoor die een showman is geworden, is de grondlegger van de moderne circus in de 18e eeuw. Zijn verhaal begint bij zijn dienst van 7 jaar in het leger waar hij een groot talent had als paarden trainer. Na zijn ontslag van het leger koos Astley om de zogenoemde paarden trucjes -rijders te imiteren die overal in Europa met toenemend succes optredens verzorgden. Een Engelse ruiter genaamd Jacob Bates, was een van de eerste showmannen die indruk maakte. Hierop volgden verschillende ruiters als Price, Balp, Coningham, Faulkes en “old” Sampson. Deze werden vaste waarden in de Londense pleziertuinen en gaven Philip Astley zijn inspiratie.

In 1768 opende Astley een amphitheater in Lambeth, London, voor het tentoonstellen van paardrij trucjes. Astley bouwde hiervoor een plaats om het tentoonstellen van de trucjes te laten zien aan het publiek. Deze voorstellingsarena benoemde Astley een Cirkel en het gebouw een amfitheater. Mettertijd werd dit bekend als een Circus. Na een paar jaar kreeg Astley concurrentie.

Het moderne circus.

De benaming van circus komt eigenlijk uit rondreizend gezelschap van artiesten. Deze artiesten bestaan meestal uit acrobaten, clowns, trapeze- en stunt artiesten. De eerste moderne circus was opgericht in 1793, “The Circus of Pepin and Breschard”. Grappig genoeg behoorde de oprichter hiervan tot het voormalig gezelschap van Astley. Britse Ruiter, John Bill Ricketts, opende een circus in Philadelphia, America. Hierna volgde Canada en toured van Montreal tot Havana tijdens de eerste 2 decennia ’s van de 19e eeuw en bouwde vele circus constructies gedurende die tijd. De eerste circustent werd gebruikt door Joshuah Purdy. Deze waren makkelijk in gebruik en langzaam maar zeker maakten deze plaats voor de zogenoemde houten constructies. Purdy voegde met zijn circus exotische dieren toe en dit leide tot een ontstaan van een bonafide reizende menagerie.

Circusfeest.jpeg

In 1872 ontatond er het systeem van het dagelijkse vervoer per spoor voor het circus. Dit werd bedacht door William Cameron Coup. Deze lanceerde het P.T. Barnum’s Museum, Meagerie & Circus. Een reizend gezelschap wiens show onderdeel was van een expositie van dieren en menselijke rariteiten in de jaren 1837 – 95.

Gedurende het jaar 1970 ontstonden er oa in de landen Cananda, Frankrijk, Verenigeg Koningrijk, Australie en de westkust van de Verenigde staten van Amerika wat vandaag de dag het hedendaags circus noemen Of ( nouveau Cirque). Dit circus heeft nog steeds de traditionele acts maar hebben deze gecombineerd met theatrale technieken om een verhaal te vertellen of een thema te presenteren. Meest bekende circussen van hiervan zijn Cirque du soleil en Circus Oz. De moderne circussen zijn de “Tiger Lillies, Le Cirque invisible en Vulcana Woman’s Circus. Een van de grootste circus gezelschappen in de geschiedenis was “the BArnum & Baily Greatest show On Earth”. Deze tourde van 1897 tot het jaar 1907.

De evolutie van Circus optreden.

Tegen de wisseling naar de twintigste eeuw onderging het circus fundamentele veranderingen. Vanaf het begin bestond de kern van het circus uit ruiteracts, Acrobatiek zonder zadel, Dressuur, presentatie van paarden in vrijheid, komedie ter paard met acrobatische, evenwichts- en jongleeracts. Aan die oorspronkelijke kost was de pantomine toegevoegd, een dramatische voorstelling, waarmee de voorstelling traditioneel werd afgesloten met een flinke dosis tuimelen, clownerie en ruitervertoningen inhield. Deze bleven uiterst succesvol gedurende de negentiende eeuw en overleefden in verschillende vormen tot ver in de twintigste eeuw.

De ruiters waren in het midden van de negentiende eeuw nog steeds de waren sterren van het circus, maar hier begonnen de acrobaten steeds meer aandacht te krijgen. DSit begon met de acrobatiek ter paard. Vloer acrobaten volgden hierop snel. Maar de besten onder de acrobaten waren vaak de clowns. Circusclown waren vaak in het begin bekwame parodisten die onder andere konden praten, zingen, paardrijden, jongleren, getrainde dieren presenteerden, evenwichtsoefeningen deden of tuimelden. In de geschiedenis van circusclowns zijn er twee grote namen. De clown die een naam maakte voor zichzelf in de entertainment wereld was Scaramouche Jones. Jones was zogezegd “mute” en maakte zijn publiek aan het lachen met zijn mime gimmicks, silhouetvoorstellingen en de imitatie van objecten. een Engelse clown, Little Wheal, werd beroemd omdat hij regelmatig honderd salto's achter elkaar uitvoerde in tempo - een hele prestatie, toen en nu.

Het circus vandaag.

Sinds 2015 is het verboden om wilde zoogdieren te gebruiken in het circus wereldwijd. En dit trok toch vaak wel de meeste extra belangstelling. Met de steeds ontwikkelende technologie vermaakt vandaag de dag circus Roncalli hun publiek met levensgrote hologrammen van dieren als paarden en olifanten.

Wat kan Evenses voor uw betekenen?

Denkt u erover om binnenkort een circusfeest gerelateerd thema te organiseren. U kunt bij ons voor elke gelegenheid leuk circusfeest entertainment boeken. Hierbij kunt u denken aan bruiloften, verjaardagen, jubilea, bedrijfsfeesten of andere bedrijfsevenementen, themafeesten.

Bij Evenses kunt u:Waarom een themafeest organiseren?

Het organiseren van een themafeest kan een leuke manier zijn om een feestelijk en uniek evenement te creëren en om uw gasten te laten genieten van een nieuwe en spannende ervaring. Een themafeest kan ook helpen bij het creëren van een gemeenschappelijke sfeer en eenheid onder uw gasten.

Hoe lang duurt het om een themafeest te organiseren?

Dit hangt af van het type themafeest dat u organiseert en de omvang van het evenement. Het kan variëren van enkele weken tot enkele maanden om alles te plannen en te organiseren. Het is het beste om ruim van tevoren te beginnen om ervoor te zorgen dat alles op tijd en binnen uw budget kan worden geregeld. Ook Evenses kan vanaf het begin meehelpen bij het organiseren van uw feest.

Wat zit inbegrepen bij de prijs?

Alles wat benodigd is voor een geslaagd optreden zit standaard inbegrepen. Dus de prijs is alles-inclusief en er zijn geen bijkomende kosten. Inbegrepen zijn:

 • Gescreend, professioneel entertainment

 • Niet goed - geld terug garantie

 • Reiskosten

 • BTW

 • Vervangend entertainment bij ziekte

 • Online wensenlijst

 • Persoonlijke eventmanager

 • 24/7 klantenservice

 • Op- en afbouw (indien nodig)

 • Licht en geluidstechniek (indien nodig)*

 • Overige benodigde apparatuur (indien nodig)

 • In overleg kan de techniek door Evenses of de band geregeld worden. Echter is dit niet altijd het geval.

Hoe komt de prijs tot stand?

De prijs is voornamelijk afhankelijk de volgende factoren:

 • De gewenste duur van het optreden
 • De reistijd en reiskosten
 • (eventueel) benodigde licht- en of geluidstechniek
 • Eventuele wachttijd en voorbereidingstijd
 • De groepsgrootte
 • Bekendheid van de act.

Uiteindelijk is ieder feest uniek. Daarom bespreken we graag uw wensen vooraf en kunnen we een passend voorstel op maat maken.

Hoe wordt de kwaliteit van het entertainment gegarandeerd?

Een speciaal opgeleid team doet vooraf de screening van ons entertainment. Hierbij kijken we naar:

 • ervaring,
 • opleiding,
 • prijs-kwaliteitsverhouding,
 • representativiteit,
 • originaliteit
 • betrouwbaarheid in het nakomen van afspraken.

Wat wij verder nog doen:

 • Alle acts worden vooraf bekeken middels demo's en live optredens.
 • Persoonlijke kennismaking voordat acts namens Evenses kunnen optreden
 • Ons entertainment heeft ook een online portal waarin ze alle informatie en wensen van uw boeking ten alle tijde kunnen inzien
 • Wij bellen en smsen voorafgaand de boeking nog met het entertainment voor een laatste controle
 • Wij werken enkel met entertainment waar we zelf achter staan en dat voldoet aan onze kwaliteitseisen. In alle andere gevallen komen ze niet op onze website.
 • Omdat we al bijna 15 jaar bestaan hebben we met vrijwel al ons entertainment een jarenlange, goede samenwerking
Hoe gaat een boeking precies in zijn werk?

Het is onze taak om u volledig te ontzorgen zodat u uiteindelijk een geslaagd feest heeft. Zo komt u tot een geslaagd feest:

 1. Kijk op onze website en kies het entertainment uit dat u leuk vindt. Lastig kiezen? Neem contact met ons team op en wij helpen u met het vinden van de juiste optie
 2. U ontvangt een vrijblijvend voorstel. Past het niet geheel bij uw wensen? Geef het aan, we proberen het dan aan te passen. Is het voorstel wel naar wens? Dan kan u aangeven dat u wenst te boeken.
 3. U kunt online uw wensen en overige gegevens doorgeven. Wij maken een overeenkomst en factuur. Dit kan online betaald en ondertekend worden. Wij zullen al het entertainment correct inplannen. Kort voor de boeking nemen we nog even contact op.
 4. We zijn er helemaal klaar voor. We gaan er een geslaagde gelegenheid van maken!
Hoe kan ik annuleren?

Wilt u onverhoopt annuleren? Neem contact met ons op, wij proberen het dan zo goed mogelijk op te lossen voor zowel u als het door u geboekte entertainment. In overleg komen we meestal tot de beste oplossing.

Dit is ons standaard annuleringsbeleid:
Nadat u uw boeking heeft bevestigd, heeft u 14 dagen bedenktijd. U kan dan, zonder opgave van reden, kosteloos annuleren. Dit geldt enkel voor boekingen die verder zijn dan 45 dagen op de dag van boeken.

Indien de bedenktijd is verlopen, of de boeking vindt binnen 45 dagen plaats, rekenen wij een annuleringsvergoeding. U kunt bij het plaatsen van een boeking de annuleringsbescherming afnemen voor 6,8% van het boekingsbedrag.

Annuleren zonder annuleringsbescherming:
20% tot 90 dagen of meer voor de boeking
40% tot 31 dagen voor de boeking
60% tot 14 dagen voor de boeking
80% tot 7 dagen voor de boeking
100% tot 0 dagen voor de boeking

Annuleren met annuleringsbescherming:
tot 90 dagen voor de boeking
20% tot 31 dagen voor de boeking
30% tot 14 dagen voor de boeking
40% tot 7 dagen voor de boeking
50% tot 0 dagen voor de boeking
+
Met flexibele annulering kan Opdrachtgever, mits de leverancier er akkoord mee is, kosteloos de boekingsdatum eenmalig verplaatsen.

Bij bekende artiesten houden wij de annuleringsvoorwaarden aan zoals ze bij deze partij gelden.

Hoe gaat de betaling in zijn werk?

U kunt via onze beveiligde online omgeving uw betaling uitvoeren. Wij gebruiken hiervoor de betaalprovider Mollie. U kunt kiezen uit alle gangbare betaalmethoden.

 • Ideal
 • Bankoverschrijving
 • Creditcard
 • Paypal
 • Apple pay
 • Sofort Banking
 • Bankcontact
 • KBC/CBC betaalknop
 • Belfius Pay Button

U kunt de volgende betaaltermijnen kiezen:

 • 100% aanbetaling vooraf
 • 50% bij plaatsing boeking, resterende 50% 14 dagen voor de boeking
  Enkel voor bedrijven:
 • 30 dagen na de boeking betalen (2,9% toeslag)
 • 60 dagen na de boeking betalen (6,8% toeslag)
Wat als mijn feest niet door kan gaan door Corona?

Wilt u graag entertainment boeken, maar weet u niet zeker of uw feestdatum door kan gaan? U kunt bij ons te allen tijde uw boeking gratis verplaatsen als uw feest door overheidsmaatregelen niet door kan gaan. Deze garantie bieden wij u geheel kosteloos aan!

Wat als het entertainment last-minute niet meer kan optreden?

Wij hebben altijd een backup-optie beschikbaar. Ons team is 24 uur per dag bereikbaar. Indien het door u geboekte entertainment vanwege overmacht niet meer kan komen optreden, zetten wij alles op alles om alsnog het optreden door te laten gaan. Omdat we zo een groot netwerk hebben slagen we hier eigenlijk altijd in.

Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar