Wordt je zoontje over een paar weken tien jaar oud en wil je deze mijlpaal op een speciale manier vieren met hem? Geven jullie binnenkort een feestje voor vrienden en familie, en zijn jullie op zoek naar een act om de gelegenheid nog wat verder op te fleuren? Of ben je verantwoordelijk voor de organisatie van het jaarlijkse bedrijfsfeest en wil je ervoor zorgen dat er nog lang wordt nagepraat over het evenement? Heb je er wel eens over nagedacht om een goochelaar te boeken voor het feest dat je gaat organiseren? Een goochelaar zou zomaar eens de perfecte aanvulling op jouw feest of evenement kunnen zijn.
Een goochelaar boeken is misschien niet het eerste waar je aan denkt wanneer je een feest of evenement gaat organiseren, maar een professionele goochelaar kan van meer toegevoegde waarde zijn voor de gelegenheid dan je denkt. Een goede goochelaar kan normaal gezien heel wat verschillende acts en performances brengen, in hele uiteenlopende scenario's, waardoor het boeken van een goochelaar je talloze opties geeft op het gebied van entertainment. Daarnaast zal het voor je gasten ook een originele verrassing zijn, aangezien we ervan uitgaan dat zij niet iedere dag van een live optreden van een professionele goochelaar van dichtbij kunnen aanschouwen.

Ook qua type evenement geeft het boeken van een goede goochelaar je een overdaad aan mogelijkheden. Van verjaardagen voor kinderen en gezellige buurtfeesten tot feestelijke bedrijfsevenementen en beurzen voor professionals, voor vrijwel elke gelegenheid kan je een goochelaar boeken die er perfect past. Wat voor feest je ook organiseert, de kans is klein dat het boeken van een goochelaar geen indruk zal maken op de aanwezige mensen. Een live voorstelling van een professionele goochelaar kan jouw feestje net voorzien van die “Wow!” factor.

Goochelen is echter wel een hele brede term, aangezien er veel variatie bestaat op het gebied van goochelaars en het soort trucs waarin zij gespecialiseerd zijn. Van simpele kaarttrucs en het beroemde balletje-balletje tot ingewikkelde doorzaagtrucs en indrukwekkende acts met vuur, goochelen kan zeer veel verschillende vormen aannemen. Vaak is een goochelaar een specialist op het gebied van bepaalde trucs en performances, al zullen de meeste goochelaars meerdere trucs en soorten voorstellingen onder de knie hebben.

Als gevolg van de variatie die er bestaat wanneer we het hebben over het boeken van een goochelaar kan het soms wel lastig zijn om te weten welke performance nou het beste zou passen bij jouw feest of evenement. Om die reden is het wel handig om bij het boeken van een goochelaar samen te werken met een partij die ervaring heeft op het gebied van dergelijke boekingen. Evenses is zo'n partij. Niet alleen beschikken wij over een uitgebreid aanbod professionele goochelaars, maar hebben wij door de jaren heen ook al honderden boekingen voor hen geregeld. Die expertise en die ervaring stellen we graag ter beschikking, zodat jij de perfecte goochelaar kan boeken voor jouw feest.

Wat voor soort entertainment je ook naar op zoek bent, bij Evenses helpen we je graag met het vinden en boeken van de ideale keuze voor jouw feest. Om te beginnen, kan je al eens kijkje nemen op onze website. Je kan met behulp van de zoekmachine door de profielen van de goochelaars in ons portfolio scrollen, onder andere door te filteren op het type feest en het budget dat je kan uitgeven. Daarnaast vind je hier ook een heel aantal reviews van mensen die al eens gewerkt hebben met, of een show hebben gezien van, de goochelaar in kwestie. Dat kan je al een eindje op weg helpen wat betreft het boeken van een goochelaar. Verder zijn onze bookers en entertainment specialisten zeven dagen per week bereikbaar, zowel via het offerteformulier op onze website als per e-mail en telefoon.

Een stukje over goochelen

Om te beginnen, is het wel handig om vast te stellen wat goochelen nou precies is. Het wordt nogal eens verward met tovenarij, maar bij het goochelen komt geen magie kijken. Toveren is bovennatuurlijk en bestaat alleen in sprookjes of voor mensen die in occultisme geloven, terwijl goochelen bestaat uit het toepassen van handige trucs waardoor het lijkt alsof er iets onmogelijks wordt gedaan.Het is echter wel de bedoeling dat het eruitziet alsof er getoverd wordt. Simpel gezegd is goochelen een kunstvorm die dient om toeschouwers te entertainen met behulp van goocheltrucs of effecten die normaal gesproken niet mogelijk zouden zijn.

Zoals eerder al gezegd, bestaat er heel wat variatie wat betreft goocheltrucs en -stijlen. Een belangrijk element van het goochelen is gezichtsbedrog, oftewel het creëren van optische illusies die waargenomen worden door onze ogen en daarna op een andere manier worden geïnterpreteerd door onze hersenen. Als je praat met een professionele goochelaar zal je echter al snel doorkrijgen dat gezichtsbedrog niet het enige is waar goochelen op gebaseerd is. Andere elementen, zoals bijvoorbeeld afleiding, vingervlugheid, en een kennis van de menselijke psyche spelen ook belangrijke rollen in het succesvol uitvoeren van een goocheltruc. Daarnaast speelt de constante communicatie met het aanschouwende publiek een grote rol.

Het is niet helemaal duidelijk hoe en wanneer het goochelen precies ontstaan is, maar er wordt vaak vanuit gegaan dat sjamanen en charlatans uit oude gemeenschappen het creëren van illusies gebruikten om hun macht binnen de gemeenschap te vergroten. Het goochelen zoals we dat vandaag de dag vooral kennen, heeft zijn oorsprong in de achttiende eeuw. In die periode was er veel belangstelling voor zogenaamde esoterische filosofieën, oftewel bewegingen gebaseerd op bepaalde kennis die enkel voor ingewijden toegankelijk is. Denk daarbij, bijvoorbeeld, aan geheime genootschappen, magie, en tot op zekere hoogte, geloven. Een dergelijke tijdsgeest was ideaal voor een mysterieuze kunst als het goochelen om te groeien.

Pas in de loop van negentiende eeuw werd de goochelkunst erkend als een volwaardige podiumkunst, en begon men met een onderscheid te maken tussen goochelen en toveren. Het toveren is vooral een onderdeel van sprookjes en het bovennatuurlijke, terwijl het goochelen bestaat uit handige trucs die doen lijken alsof de goochelaar onmogelijke dingen presteert. Zeker vroeger was dit onderscheid nog niet zo duidelijk, omdat het bijgelovige volk goocheltrucs al snel als magie kon gaan zien en het succes van goochelaars hangt voor een groot deel af van het in stand houden van die waan. Dit had als riscio dat goochelaars soms ook als heksen konden worden gezien, met alle bijbehorende gevaarlijke gevolgen vandien.

Enkele goede redenen voor het boeken van een goochelaar

Zelfs als je nog niet hebt overwogen om een goochelaar te boeken voor het feest of evenement dat je gaat organiseren, kan het wel een heel goed idee zijn. Qua entertainment kan het een hele originele en spannende toevoeging aan de gelegenheid zijn. Hieronder zetten we alvast enkele goede redenen voor het boeken van een goochelaar op een rijtje.

Een goede manier om leven in de brouwerij te houden

Zeker in het geval van langere evenementen, zoals bijvoorbeeld festivals of bruiloften, kan een goochelaar helpen om de sfeer levendig te houden. Een goochelaar die tussen de de gasten door loopt en close-up goocheltrucs doet, is de perfecte act om je gasten te vermaken. Op deze manier houd je de aanwezigen betrokken bij de feestelijkheden en ben je er zeker van dat iedereen het tot het einde naar hun zin heeft.

Ideaal om conversaties op gang te brengen

Een goede goochelaar doet praten. Een goed uitgevoerde goocheltruc geeft directe stof tot discussie onder je gasten, wat de sfeer van het feest alleen maar ten goede komt. Zeker op grotere feesten of evenementen waarop niet iedereen elkaar kent, kan een goochelaar ervoor zorgen dat mensen toch met elkaar in gesprek komen. Dat is uiteindelijk wat je wilt zien op het feest dat je organiseert.

Makkelijk entertainment

Het goochelen zelf is natuurlijke verre van makkelijk, maar het inpassen van een goochelaar in jouw feest of evenement is dat wel. Goochelaars zijn over het algemeen hele veelzijdige entertainers die in veel verschillende omgevingen hun kunsten kunnen vertonen. Een close-up goochelaar heeft, bijvoorbeeld, geen behoefte aan een groot podium of dure installaties. Hij of zij is eigenlijk een gast zoals alle andere gasten, alleen dan wel eentje die heel goed is in goocheltrucs.

Wat Evenses voor je kan betekenen

Als specialist op het gebied van entertainment werken wij samen met een breed portfolio aan goochelaars die geschikt zijn voor allerlei soorten feesten en evenementen, van verjaardagen en bruiloften tot festivals en zakelijke evenementen. Of je nou een zomers feest in de tuin geeft en dat van een vleugje mystiek wil voorzien, of een eindejaarsdiner organiseert voor het kantoor waarvan je wil dat de aanwezigen er nog lang over na zullen praten, bij Evenses helpen je graag om de ideale optie voor jouw feest of evenement te vinden en te boeken. Door een goochelaar te boeken kan je jouw feest helemaal uniek maken, zeker als je op voorhand samen met hem of haar afspreekt wat voor soort trucs er worden gedaan en hoe deze het beste bij de stijl van de gelegenheid zouden passen.

Je kan ook al zelf beginnen door een kijkje te nemen naar de beschikbare opties wat betreft goochelaars in ons aanbod. Met behulp van de zoekmachine op onze website kan je de opties alvast gaan verkennen, terwijl je ook zeven dagen per week terecht kan bij onze bookers en entertainment specialisten met vragen omtrent het boeken van een goochelaar. Je kan hen altijd bereiken door het offerteformulier op de website in te vullen en vrijblijvend op te sturen, of per e-mail of telefoon. Bij Evenses kan je er vanuit gaan dat we samen met jou de goochelaar boeken die perfect past bij het feest of evenement dat jij gaat organiseren.

Goochelaar inhuren voor uw feest, verjaardag of bedrijfsfeest

Omdat de Nederlandse goochelaars van Evenses op verschillende wijze kunnen worden ingezet, zoals een centrale goochelshow een tafelgoochel act en goocheltrucs met kaarten te verzorgen, zijn ze ook geschikt voor diverse gelegenheden. Heeft u een grote beurs die spectaculair geopend moet worden of heeft u juist een klein privé feestje dat wel wat extra entertainment kan gebruiken? Ook op een bedrijfsborrel of een kinderfeest komt een goochelaar tot zijn recht. Onze goochelaars zijn in heel Nederland en België inzetbaar, zo ook in Amsterdam, Arnhem, Groningen, Den Haag, Leiden, Tilburg, Venlo en Zwolle. De medewerkers van Evenses en de goochelaars denken graag met u mee over de invulling van de juiste goochelshow uw feest. Wilt u bijvoorbeeld nog aanvullend muzikaal entertainment of lijkt een typetje u een leuke aanvulling? Neem contact met ons op en we zullen al uw wensen en voorkeuren doorspreken voor het boeken van een goochelaar. Als u meer wilt weten over het boeken van een goochelaar, lees dan hieronder verder in de blog.