Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
Lakei Louie
100% match

Lakei Louie

Deze lakei is zeer hoffelijk. Hij is er om u en uw gasten te verwelkomen en te entertainen.
Deze zeer hoffelijke en dienstbare lakei zorgt er voor dat u en uw gasten niets te kort komen. Lake...
Lees meer

4,9 (24 Beoordelingen)
€ 415 - € 1040
Waarzegster Naria
100% match

Waarzegster Naria

Deze waarzegster brengt met tarotkaarten en mini-readings een unieke beleving op elk feest.
Wilt u een unieke beleving creëren met een waarzegster? > Denk dan eens aan een waarzegster. Ze k...
Lees meer

4,8 (18 Beoordelingen)
€ 545 - € 1200
Orgelman Rik
100% match

Orgelman Rik

In zijn prachtig tenue, met zijn goedlachs karakter én een orgel vol muziek en een vleugje magie, komt hij maar al te graag op uw evenement voor entertainment zorgen. Lees meer

€ 450 - € 850
Gastheer - Goochelaar Whatson
100% match

Gastheer - Goochelaar Whatson

Deze galante gastheer zorgt op humoristische wijze voor een vermakelijk feest voor uw gasten.
Gastheer Whatson is een vriendelijk, doch excentriek man. Zijn positieve mensenkennis deelt hij g...
Lees meer

4,7 (24 Beoordelingen)
€ 445 - € 1115
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Lakei

Als u ooit wel eens een film waar een koningshuis heeft gezien, naar de efteling bent geweest of wel eens een voet heeft gezet in een paleis, dan is er een grote kans dat u een lakei heeft gezien. Een lakei is een dienaar van een hof. Meestal werken lakeien als dienaar van het koninklijk huis waar ze hun helpen met de huishouding of andere dagelijkse taken.

Het woord lakei was in het Middelnederlands lackay en was ontleend van het franse woord; laquais. Van oudsher was een lakei een mannelijk beroep maar in 2017 werd de eerste vrouwelijke lakei aan het Nederlandse hof voorgesteld.

Uniform van een lakei

boeken lakei lakeien lakei boeken lakei boeken.jpg

Lakeien dragen vaak een uniform of livrei. Wat voor livrei de lakei draagt, ligt aan welk koningshuis en bij welke gelegenheid de lakei van dienst is.

Bij private gelegenheden, heeft een lakei vaak een gemakkelijk en sober uniform maar bij een staatsgelegenheid heeft de lakei een uniform aan dat lijkt op oudere uniformen. Deze zijn vaak mooi versierd met goude linten of wapenschilden.

Het Nederlandse hof worden nog 3 soorten uniformen gebruikt, Gala, Demi Gala en de zogenaamde Galon. Daarnaast zijn er Klein-jurken, die in intieme kringen worden gedragen.

Lakei voor uw gelegenheid

lakei boeken lakeien boeken lakei boeken.jpg
U geeft een feest en wilt het extra speciaal maken? Wilt u niet de hele tijd iedereen bedienen en groeten bij de deur maar ook echt genieten? Wilt u iemand die uw lasten kan laten weggaan en tegelijkertijd voor uw gasten zorgt? Dan kunt u bij Evenses een lakei boeken.

Als we het hebben over het boeken van een lakei voor een feest of evenement dat u wilt organiseren, hebben we het over een acteur of actrice die een rol gaat spelen in het feest om uw gasten te vermaken. Dit kan een geweldige aanvulling zijn op een feest, vooral als dit type perfect is voor de gelegenheid. Daarom is het erg belangrijk om de juiste acteur of actrice te boeken en tijdens het evenement met hem of haar precies te bespreken wat u van hen verwacht.

Evenses heeft lakei Louie voor u. Lakei Louie kan gasten ontvangen, uw feest beheren en op zijn eigen manier aankondigingen doen. Louis beheerste ook vele andere kunsten. Hij kent magie, hij is een psycholoog en hij is ook een absolute expert op het gebied van ballonfiguren. Hij is beleefd en heeft een glimlach op ieders gezicht, waardoor hij het perfecte entertainment is voor verjaardagen of bruiloften, om er maar een paar te noemen.

Lakei boeken

wilt u een lakei boeken voor uw feest? Een lakei boeken voor een bedrijfsfeest? Of een lakei boeken voor een andere gelegenheid? Bij Evenses kunt u een leuke lakei boeken die gereed staat uw gasten te verwelkomen, bedienen en ervoor zorgt dat ze met een lach vertrekken.

Voor een lakei boeken kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen of contact opnemen met een van onze event-specialisten.

Bij Evenses kunt u:

Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar