Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
DJ Jelle
100% match

DJ Jelle

DJ Jelle: Jouw Maestro voor een geslaagde gelegenheid.
Of u nu houdt van het ritme van de jaren 80, de unieke sounds van de jaren 90, of de meest recente hits, DJ Jelle zorgt ervoor dat u n...
Lees meer

4,8 (15 Beoordelingen)
€ 685 - € 1505
Allround DJ Quinten
100% match

Allround DJ Quinten

Met de spectaculaire Allround DJ Quinten van Hilten kan u dag niet meer stuk!
Op zoek naar een ervaren allround DJ voor uw feest of gelegenheid? Dan bent u bij Evenses op het juiste adres! ...
Lees meer

4,8 (11 Beoordelingen)
€ 850 - € 2000
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

80's feest

boombox 80's feest.jpeg

Komt de verjaardag van één van je vrienden er binnenkort aan en denk je erover om een feestje met een retro-thema te organiseren voor de gelegenheid? Zijn jij en je partner getrouwd in de jaren tachtig, en zouden jullie het wel heel leuk vinden om voor jullie volgende trouwdag een feestje met een vleugje nostalgie te geven voor familie en vrienden? Of ben je zelf misschien gewoon een grote fan van alles wat met de 80's te maken heeft en zou je graag wat met deze hobby doen in de vorm van een feest of evenement? Ongeacht de gelegenheid en de reden voor jouw feest kan het geen kwaad om te overwegen een feestje met als thema 80's te boeken.

80's feest organiseren

Nu is het goed mogelijk dat je jezelf afvraagt wat we daarmee precies bedoelen, met het boeken van een 80's feest. Zeker als je zelf nog nooit een feest of evenement georganiseerd hebt, kan dit een beetje vaag klinken. Wanneer we het hebben over het boeken van een 80 's feest, refereren we eigenlijk aan de ondersteuning die wij, als ervaren party planner en erkend entertainment bureau, kunnen bieden aan jou, als organisator. Er kan namelijk nogal veel tegelijkertijd op je af komen wanneer je een feest gaat organiseren.

Aangezien geen enkele klant en geen enkel evenement precies hetzelfde is, kan deze hulp echter talloze verschillende vorm aannemen. Zo hebben wij al vaak samengewerkt met klanten die allemaal hele goede ideeën hadden voor het feest of evenement dat ze wilde organiseren, maar die niet echt uitkeken naar de voorbereidingen die moesten worden getroffen. In dergelijke gevallen kan alles qua voorbereidingen, van het boeken van de locatie en het regelen van een cateraar tot het neerzetten van installaties en attracties en het boeken van live muziek, aan ons worden overgelaten. Het enige wat we daarbij nodig hebben, zijn jouw input en jouw wensen. Het blijft tenslotte wel jouw feestje.

We hebben ook heel wat klanten die het voorbereiden en plannen van het feest of evenement dat ze gaan organiseren juist zien als een soort voorpret. Dat wil echter niet zeggen dat Evenses voor hen niet van toegevoegde waarde kan zijn. Er zullen namelijk altijd taken en dingen zijn die je minder graag doet of minder goed kan, of waar je simpelweg niet genoeg tijd voor hebt, en in die gevallen komen wij in the picture. Van het kiezen van een cateraar tot het contracteren van wat aanvullend personeel en van het maken van een selectie feestlocaties tot het onderhandelen met de dj, wij kunnen jou die taken uit handen nemen waar je geen tijd voor hebt of zin in hebt. Op die manier hou je zelf meer tijd over voor de taken die je niet uit handen kan of wil geven, en om zelf ook een beetje te genieten van het feest dat je op poten hebt gezet.

Boeken van een 80 's thema feest

Het boeken van een 80's thema voor jouw feest of evenement is niet per se moeilijk, maar gezien het gevarieerde aanbod qua opties in Nederland en België is het wel aan te raden om hierbij de hulp in te roepen van een partij die ervaring heeft op het gebied van dergelijke boekingen. Bij Evenses beschikken we over een uitgebreid aanbod van opties en acts die wij al voor talloze 80 's feesten en evenementen hebben geboekt, inclusief entertainment als lichtshows of diensten als catering voor grote groepen. Die expertise en die ervaring stellen we graag ter beschikking, zodat jij het perfecte feestje met als thema de 80 's kan boeken voor de gelegenheid.

Je kan onze bookers en entertainment specialisten zeven dagen per week bereiken via het offerteformulier op onze website, of per e-mail of telefoon. Als je eerst zelf eens op verkenning wil gaan, dan kan je met behulp van de zoekmachine op onze website alvast een kijkje nemen naar alle beschikbare opties wat betreft de 80's. Daarnaast zullen we hieronder, ter informatie en inspiratie, een kijkje nemen naar het entertainment van de 80's, ook wel het Decade of Decadence genoemd.

Entertainment in het Decade of Decadence

Zowel in het Westen als in de rest van de wereld zagen de jaren tachtig een flinke verschuiving op maatschappelijk gebied, van een meer behoudende levensstandaard waarin al duidelijk de meer extravagante invloeden van de 60 's en 70 's zichtbaar waren naar een tijdperk van hedonisme en massaconsumptie. Het is niet voor niks dat verschillende vooraanstaande economisten de “alles kan, alles mag”houding van de 80 's ook wel samenvatten in vijf woorden: “Get rich, borrow, spend, enjoy”, oftewel “Rijk worden, lenen, uitgeven, genieten”. Om die reden worden de 80's ook wel eens het Decade of Greed genoemd.

Deze algemene mindset kwam vanzelfsprekend ook naar voren in het entertainment uit die tijd. Zo werd onder andere het concept van de muziekvideo geboren in de 80 's, waardoor popmuziek een enorme transformatie doormaakte. Artiesten als Michael Jackson, Madonna, en Duran Duran, om maar enkele namen te noemen, werden onder andere door hun revolutionaire clips wereldberoemd. Op cinematisch vlak werden ook de carrières van heel wat filmsterren gelanceerd in de jaren tachtig, waaronder Nicolas Cage, Patrick Swayze, en Demi Moore. Denk maar aan cultfilms als Dirty Dancing, St. Elmo's Fire, en Footloose. Op televisie kregen series als The A-Team, The Dukes of Hazzard, en Cheers de status van megahits van de jaren tachtig.

De geschiedenis van de jaren 80

De 80's waren ook het tijdperk van de arcades en de eerste, echte videospellen. Als je de serie Stranger Things (2016) hebt gezien, dan weet je gelijk waar we het over hebben. De reden dat we ook even de videospellen erbij willen halen, is dat deze een onuitputtelijke bron van inspiratie voor feesten en evenementen met als thema de 80's vormen. Wereldberoemde games als Super Mario Bros, Pac-Man, en Tetris kwamen allemaal uit in de jaren tachtig en zijn vandaag de dag nog steeds populair in één of andere vorm.

80's thema feest.jpeg

Op een vergelijkbare manier vormt ook de zeer herkenbare mode uit de 80's een goede bron van inspiratie voor een authentiek 80's feestje. Wat is een treffend themafeest tenslotte zonder een passende dresscode? Qua haarstijlen werd de jaren tachtig gedomineerd door meer uitgesproken coupes, waaronder het permanentje, het matje, en het zogenaamde big hair, de volumineuze haarstijl die, onder andere, werd gedragen door sterren als Dolly Parton, de mannen van Mötley Crüe, en Madonna. Dat is al gelijk een perfect excuus voor je gasten om zich uit te dossen in allerlei over-the-top pruiken.

Qua trends op het gebied van kleding en accessoires werden de 80's gekenmerkt door onder meer schoudervullingen, denim jasjes, en beenwarmers, terwijl het nu wereldberoemde zonnebrillenmerk Ray-Ban in deze periode op de proppen kwam met de Aviator, mede populair gemaakt door de film Top Gun met Tom Cruise, en de Wayfarer, welke veelvuldig te zien waren in films als Risky Business en series als Miami Vice. In andere woorden, voor het samenstellen van een originele, gekke dresscode voor het feest of evenement dat je gaat organiseren zit je met het thema 80's helemaal goed.

Als je besluit om een feestje met als thema 80's te boeken, dan helpen wij jou graag met het aankleden van het evenement om er zo een vleugje echte nostalgie aan toe te voegen. Zo kunnen we een professionele tribute band zoals The Groove of Party Beats voor je boeken die een gevarieerde set list met 80's hits brengt, maar helpen we even graag met het vinden van de laatste decoratieve details om jouw feest de finishing touch te geven. Het ligt er vooral aan wat jij zelf in gedachten hebt voor de gelegenheid, want bij het boeken van een 80 's feest is jouw input leidend. Wat wij bieden, is de mogelijkheid om wat hulp te krijgen bij het werkelijkheid maken van jouw wensen en ideeën.

Wat Evenses zoal voor je kan betekenen

Het boeken van een 80 's feestje hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, zeker niet als je al min of meer weet wat voor soort evenement je gaat organiseren en wat voor entertainment je daarvoor precies in gedachten hebt. Het is dus zeker nuttig om daar, in ieder geval voor jezelf, alvast een redelijk duidelijk idee van te vormen voordat je begint met het zoeken en boeken van een 80 's thema. Niet alle opties en acts zullen namelijk even goed passen bij het soort feest of evenement dat jij gaat organiseren.Wat draait een DJ op een 80s en 90s party?

Op een 80s en 90s party zou een DJ muziek uit die tijd moeten draaien. Dit zou kunnen variëren van pop, rock, new wave, synthpop, funk, hip hop, dance en andere populaire muziekstijlen uit die tijd. Veel van deze nummers zijn nog steeds populaire klassiekers en worden nog steeds gedraaid op feesten en evenementen. Het is belangrijk om te onthouden dat de muziekkeuze afhankelijk is van het publiek en de locatie, dus een DJ zou altijd moeten inspelen op de wensen van het publiek en de sfeer van het evenement.

Hoeveel kost een DJ huren?

Kosten indicatie DJ:
€0 - €250 Hobby DJ
€250 - €500 Professionele DJ, korte set
€500 - €1000 Professionele DJ, avondvullend
€1000 - €1250 Professionele DJ met muzikant
€1250 - €1750 Professionele DJ met band
€2000 en hoger Bekende DJ

De exacte prijzen voor het boeken van een DJ hangen af van een aantal elementen:

 • De tijdsduur dat de DJ optreedt. Een optreden van 1 uur heeft een lagere prijs dan 4 uur. Relatief neemt de prijs van het boeken van een DJ wel af naarmate de Dj draait. In het eerste uur zitten namelijk ook de reiskosten en op-/ afbouwkosten van de DJ verwerkt.
 • De hoeveelheid licht- en geluidstechniek die de DJ dient mee te nemen.
 • De reisafstand die de DJ dient af te leggen.
Hoe lang draait de DJ?

Dat is flexibel en helemaal afhankelijk van uw wensen. Doorgaans draait een DJ vanaf 1 uur en meestal tot 4 uur lang. Het is echter ook mogelijk een DJ langer dan 4 uur in te zetten, bij een bruiloft DJ bijvoorbeeld. Een drankje en klein hapje is dan wel welkom!

Neemt de DJ zelf geluid en licht mee?

Ja, in de meeste gevallen spreken we dit zo af. Onze DJ's hebben een geluidsset die geschikt is voor een feest tot 150 personen. Dit kan ook nog uitgebreid worden voor grotere aantallen gasten. U kunt het ook zelf inhuren als dit uw voorkeur heeft. Vaak is de voordeligste optie wel om dit bij de DJ te boeken. Ook is hij bekend met de apparatuur wat voor hem of haar prettig werkt.

Hoe lang duurt het opbouwen van de DJ techniek?

Het opbouwen van de techniek van een DJ gaat vrij snel. U kunt uitgaan van een periode tussen de 30 en 60 minuten.

Hoe lang van tevoren staat de DJ klaar?

De DJ staat standaard 30 minuten voor het optreden startklaar. Dit betekent dat alles is opgebouwd en de soundcheck succesvol is afgerond. In overleg is het voor de DJ ook mogelijk om eerder startklaar te staan. Dit kan wenselijk zijn als u bijvoorbeeld het feest in dezelfde zaal geeft als waar het diner plaatsvindt.

Kunnen de DJ's ook met muzikanten spelen?

Ja, dit kan zeker en is een leuke toevoeging aan de act. Veel gekozen muzikanten bij de Dj zijn saxofonisten, violisten of zangeressen.

Kan ik mijn verzoeknummers doorgeven aan de DJ?

Ja, dit is mogelijk. Het beste is om dit vast voor de boeking met de DJ af te spreken. Dan kan hij of zij ervoor zorgen dat de nummers mooi verwerkt worden in de Dj set. Op de avond zelf een enkele verzoeknummer doorgeven kan ook, maar we raden af om dit al te veel te doen. Zo wordt het moeilijker om een goede opbouw van de set te maken.

Wat zit inbegrepen bij de prijs?

Alles wat benodigd is voor een geslaagd optreden zit standaard inbegrepen. Dus de prijs is alles-inclusief en er zijn geen bijkomende kosten. Inbegrepen zijn:

 • Gescreend, professioneel entertainment

 • Niet goed - geld terug garantie

 • Reiskosten

 • BTW

 • Vervangend entertainment bij ziekte

 • Online wensenlijst

 • Persoonlijke eventmanager

 • 24/7 klantenservice

 • Op- en afbouw (indien nodig)

 • Licht en geluidstechniek (indien nodig)*

 • Overige benodigde apparatuur (indien nodig)

 • In overleg kan de techniek door Evenses of de band geregeld worden. Echter is dit niet altijd het geval.

Hoe komt de prijs tot stand?

De prijs is voornamelijk afhankelijk de volgende factoren:

 • De gewenste duur van het optreden
 • De reistijd en reiskosten
 • (eventueel) benodigde licht- en of geluidstechniek
 • Eventuele wachttijd en voorbereidingstijd
 • De groepsgrootte
 • Bekendheid van de act.

Uiteindelijk is ieder feest uniek. Daarom bespreken we graag uw wensen vooraf en kunnen we een passend voorstel op maat maken.

Hoe wordt de kwaliteit van het entertainment gegarandeerd?

Een speciaal opgeleid team doet vooraf de screening van ons entertainment. Hierbij kijken we naar:

 • ervaring,
 • opleiding,
 • prijs-kwaliteitsverhouding,
 • representativiteit,
 • originaliteit
 • betrouwbaarheid in het nakomen van afspraken.

Wat wij verder nog doen:

 • Alle acts worden vooraf bekeken middels demo's en live optredens.
 • Persoonlijke kennismaking voordat acts namens Evenses kunnen optreden
 • Ons entertainment heeft ook een online portal waarin ze alle informatie en wensen van uw boeking ten alle tijde kunnen inzien
 • Wij bellen en smsen voorafgaand de boeking nog met het entertainment voor een laatste controle
 • Wij werken enkel met entertainment waar we zelf achter staan en dat voldoet aan onze kwaliteitseisen. In alle andere gevallen komen ze niet op onze website.
 • Omdat we al bijna 15 jaar bestaan hebben we met vrijwel al ons entertainment een jarenlange, goede samenwerking
Hoe gaat een boeking precies in zijn werk?

Het is onze taak om u volledig te ontzorgen zodat u uiteindelijk een geslaagd feest heeft. Zo komt u tot een geslaagd feest:

 1. Kijk op onze website en kies het entertainment uit dat u leuk vindt. Lastig kiezen? Neem contact met ons team op en wij helpen u met het vinden van de juiste optie
 2. U ontvangt een vrijblijvend voorstel. Past het niet geheel bij uw wensen? Geef het aan, we proberen het dan aan te passen. Is het voorstel wel naar wens? Dan kan u aangeven dat u wenst te boeken.
 3. U kunt online uw wensen en overige gegevens doorgeven. Wij maken een overeenkomst en factuur. Dit kan online betaald en ondertekend worden. Wij zullen al het entertainment correct inplannen. Kort voor de boeking nemen we nog even contact op.
 4. We zijn er helemaal klaar voor. We gaan er een geslaagde gelegenheid van maken!
Hoe kan ik annuleren?

Wilt u onverhoopt annuleren? Neem contact met ons op, wij proberen het dan zo goed mogelijk op te lossen voor zowel u als het door u geboekte entertainment. In overleg komen we meestal tot de beste oplossing.

Dit is ons standaard annuleringsbeleid:
Nadat u uw boeking heeft bevestigd, heeft u 14 dagen bedenktijd. U kan dan, zonder opgave van reden, kosteloos annuleren. Dit geldt enkel voor boekingen die verder zijn dan 45 dagen op de dag van boeken.

Indien de bedenktijd is verlopen, of de boeking vindt binnen 45 dagen plaats, rekenen wij een annuleringsvergoeding. U kunt bij het plaatsen van een boeking de annuleringsbescherming afnemen voor 6,8% van het boekingsbedrag.

Annuleren zonder annuleringsbescherming:
20% tot 90 dagen of meer voor de boeking
40% tot 31 dagen voor de boeking
60% tot 14 dagen voor de boeking
80% tot 7 dagen voor de boeking
100% tot 0 dagen voor de boeking

Annuleren met annuleringsbescherming:
tot 90 dagen voor de boeking
20% tot 31 dagen voor de boeking
30% tot 14 dagen voor de boeking
40% tot 7 dagen voor de boeking
50% tot 0 dagen voor de boeking
+
Met flexibele annulering kan Opdrachtgever, mits de leverancier er akkoord mee is, kosteloos de boekingsdatum eenmalig verplaatsen.

Bij bekende artiesten houden wij de annuleringsvoorwaarden aan zoals ze bij deze partij gelden.

Hoe gaat de betaling in zijn werk?

U kunt via onze beveiligde online omgeving uw betaling uitvoeren. Wij gebruiken hiervoor de betaalprovider Mollie. U kunt kiezen uit alle gangbare betaalmethoden.

 • Ideal
 • Bankoverschrijving
 • Creditcard
 • Paypal
 • Apple pay
 • Sofort Banking
 • Bankcontact
 • KBC/CBC betaalknop
 • Belfius Pay Button

U kunt de volgende betaaltermijnen kiezen:

 • 100% aanbetaling vooraf
 • 50% bij plaatsing boeking, resterende 50% 14 dagen voor de boeking
  Enkel voor bedrijven:
 • 30 dagen na de boeking betalen (2,9% toeslag)
 • 60 dagen na de boeking betalen (6,8% toeslag)
Wat als mijn feest niet door kan gaan door Corona?

Wilt u graag entertainment boeken, maar weet u niet zeker of uw feestdatum door kan gaan? U kunt bij ons te allen tijde uw boeking gratis verplaatsen als uw feest door overheidsmaatregelen niet door kan gaan. Deze garantie bieden wij u geheel kosteloos aan!

Wat als het entertainment last-minute niet meer kan optreden?

Wij hebben altijd een backup-optie beschikbaar. Ons team is 24 uur per dag bereikbaar. Indien het door u geboekte entertainment vanwege overmacht niet meer kan komen optreden, zetten wij alles op alles om alsnog het optreden door te laten gaan. Omdat we zo een groot netwerk hebben slagen we hier eigenlijk altijd in.

Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar