Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
Kingdom of Desire
100% match

Kingdom of Desire

Avondvullend entertainment met een verhaal! Een Burlesque stijl 'Do you feel funky' band.
Kingdom of desire zijn een geweldige, unieke 9-koppige band die perfect passen bij een ‘The Great Gat...
Lees meer

4,5 (10 Beoordelingen)
€ 2495 - € 3990
Supercharger
100% match

Supercharger

Met coverband Supercharger word het gegarandeerd een groot feest!
Maak je klaar om weggeblazen te worden door de fantastische muziek van Supercharger! Met een krachtige zanger, virtuoze gitar...
Lees meer

4,7 (10 Beoordelingen)
€ 1495 - € 2995
M8T
100% match

M8T

Deze New Wave band M8T boekt u hier voor al uw feesten!
Band M8T bestaat uit 5 muzikanten die door middel van hun professionele samenwerking en vriendschap de band hebben opgericht met het do...
Lees meer

4,7 (5 Beoordelingen)
€ 1125 - € 2025
Cry Wolf
100% match

Cry Wolf

Invloeden van o.a. Herman Brood, Foo Fighters, Joe Satriani, Steve Lukather en Neil Young zijn duidelijk terug te horen in deze band. Lees meer

€ 1695 - € 2880
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Band jaren 70

Jaren 70

De jaren 70. De jaren van de identiteitspolitiek waar minderheden een stem kregen en voor zichzelf opkwamen. LGBTQIA+ groepen en vrouwen waren in strijd om wetten te veranderen en om meer bewustzijn te creëren over de problemen die er waren in die tijd. Vrijheidsprotesten kwamen in opgang en mensen ontwikkelden subculturen waar hun zich thuis voelden.
Subculturen zijn groepen gebaseerd op mensen hun geaardheid, afkomst, religie, cultuur en levensstijlen. Punk cultuur was een van deze subculturen. Het muziek genre werd in die tijd meer dan alleen muziek maar ook een levensstijl. Mensen gingen zich anders kleden in een bepaalde stijl en gingen met mensen om die dezelfde muziek luisterden. Hierdoor werd een echte ‘community’ gecreëerd en mensen voelden zich meer om hun gemak en geaccepteerd.
Een andere grote subcultuur waar mensen aan denken bij de jaren 70 is de disco cultuur. Disco steeg in populariteit en dit was ook te zien aan de groepen mensen die zich in deze stijl kleden en door de hoeveelheid disco muziek die te horen was in bijvoorbeeld clubs en op feesten.
Naast deze twee subculturen was reggae ook in opkomst. Reggae is een muziekstroom uit Jamaica en komt uit de rastacultuur.

Jaren 70 band

jaren70 band jaren 70 band boeken jaren 70 band boeken.jpeg

Door de verschillende protesten en subculturen, kregen artiesten ook meer vrijheid en ideeën voor nieuwe muziek. Mensen gingen muziek maken specifiek voor protesten en om kracht te geven aan mensen die zich niet geaccepteerd voelden in de maatschappij. Vele muzikanten kregen een nieuwe motivatie en bonden zich aan verschillende subculturen en kregen een echte eigen publiek.
Omdat de rock en punk rock culturen erg groot werden, werden er veel rock- en punk bands opgericht. Rock en punk muziek zijn beiden een genre die zingen over onrecht en over problemen in de maatschappij en precies in deze tijd waren deze stromen erg belangrijk. Bands zoals Pink Floyd, Led Zeppelin, Queen, The Rolling Stones en veel meer kregen hun bekendheid in deze tijd en worden nog steeds beluisterd tegenwoordig. Veel van de problemen waarover deze jaren 70 bands zingen, zijn nog steeds toepasbaar.
Andere jaren 70 bands die erg populair waren, waren The Beatles, Abba, Bee Gees, Earth Wind and Fire en The Beach Boys. Een echt kenmerk van Jaren 70 bands zijn de teksten van de muziek en de soort stijl die de bands aanhouden. Jaren70 bands waren zo bekend en zijn nog zo relevant dat zelfs in deze tijd mensen nog luisteren naar bands uit de jaren 70. Iedereen kent The Beatles wel, of Abba of een andere jaren 70 band. Zelfs op feesten worden jaren 70 muziek gespeeld omdat net zoals in die tijd, de muziek samenhorigheid creëert.

Band jaren 70 boeken

jaren70 band jaren 70 band jaren 70 band boeken.jpeg
Een jaren 70 band is een perfecte optie voor een feest, evenement, verjaardag of andere gelegenheid. Iedereen kent wel de jaren 70 muziek of een jaren 70 band. Lekker meezingen met The Beach Boys of wilt u echt uit uw dak gaan met Abba of Queen? Bij Eveneses kunt u, uw jaren 70 band kiezen voor elke gelegenheid.

Wilt u nou ook een jaren 70 band op uw gelegenheid hebben? Dan bent u hier goed. Evenses heeft een groot aanbod voor niet alleen een jaren 70 band maar ook coverbands die liederen uit de jaren 70 voor u spelen. Wilt u een een jaren 70 band boeken zoals Abba tribute band of The Groove voor uw feest, jaren 70 band boeken zoals 60’s-70’s band voor een evenement of een andere optie, wij hebben genoeg keuzes voor u voor jaren 70 band boeken. Heeft u iets gevonden dat nog niet op onze site staat? Wees niet bang om nog steeds om een offerte te vragen, onze event-specialisten staan gereed om uw te helpen om alsnog de optie te boeken die u in uw hoofd heeft.Wat is het verschil tussen een rockband en een allround band?

Een rockband is een muziekgroep die rockmuziek speelt, terwijl een allround band muziek uit verschillende genres speelt, zoals pop, rock, soul, funk en jazz. Hieronder zijn enkele verschillen tussen de twee:

 • Muziekstijl: Een rockband richt zich specifiek op rockmuziek, terwijl een allround band muziek uit verschillende genres speelt en meestal bedoeld is voor een breder publiek.

 • Repertoire: Een rockband heeft vaak een beperkter repertoire, gericht op rocknummers, terwijl een allround band een veel breder repertoire heeft en in staat is om nummers uit verschillende genres te spelen.

 • Doelgroep: Een rockband richt zich meestal op een specifieke doelgroep, namelijk rockfans, terwijl een allround band een bredere doelgroep aanspreekt.

 • Sound: Een rockband heeft een kenmerkend, harder geluid, met veel gitaargeluid en drums, terwijl een allround band meestal een meer afgeronde sound heeft, waarbij verschillende instrumenten en zang centraal staan.

Beide bandtypen hebben hun eigen unieke kenmerken en kunnen geschikt zijn voor verschillende soorten evenementen, afhankelijk van de wensen en het soort publiek dat verwacht wordt.

Wat kost het om een band te boeken?

Als richtlijn kunt u deze prijzen aanhouden voor live bands.

Kosten bands:

€0        - €500             Hobby band
€500    - €1000           Kleine band
€1000 - €2000            Semi - professionele band
€2000 - €3000            Professionele band
€3000 - €5000            Premium Band
€5000 en hoger          Bekende band

De exacte prijs van het boeken van een live band hangt af van meerdere factoren. Onder andere van de kwaliteit van de live band, de bekendheid van de band, de grootte van de  live band, de duur dat de band live dient te spelen, de benodigde geluidstechniek en ook de reisafstand. Gezamenlijk bepaalt dit de uiteindelijk totaal prijs van het boeken van de band.

Welke nummers spelen live bands op een bruiloft?

De bands hebben een repertoire van nummers waaruit ze spelen. Veelal staan ze open voor suggesties en verzoeknummers. Wel is het prettig om deze ruim voor de boeking aan te geven. Op de avond zelf kunnen verzoeknummers ten koste gaan van de opbouw van de set en daardoor het plezier van de gasten. Als een verzoeknummer niet in het repertoire staat dan zijn verscheidene bands bereid 1 of 2 nummers in te studeren.

Hoe lang speelt een live band?

Een standaard optreden bestaat uit 3 sets van 45 minuten. Dit wordt verdeeld over een tijdsduur van 3 – 3,5 uur. Kortere optredens zijn ook mogelijk. De maximale speelduur van de meeste live bands is 4 sets van 40 minuten. Dit kan verdeeld worden over een tijdsduur van 4 tot 5 uur.

Houdt de band pauzes?

Om het optreden op een prettige, professionele en enthousiaste manier uit te kunnen voeren dient de band af en toe te pauzeren. Een optreden tot 1 uur wordt standaard uitgevoerd zonder pauzes. Bij langere optredens kan u er vanuit gaan dat er per uur c.a. 15 minuten wordt gepauzeerd.

Wat gebeurd er in de pauzes van de band?

In de pauzes zorgt de band voor sfeervolle muziek welke zij afspelen over hun geluidsinstallatie. De muziek is uiteraard in lijn met de muziek die tijdens het optreden wordt gespeeld. Sommige bands komen met een DJ, deze zullen dan de muziek verzorgen. Uiteraard kan u ook een DJ voor in de pauzes bij alle live bands bij boeken.

Hoe lang duurt het opbouwen van de coverband?

De opbouw van bands duurt bij 3 a 4 koppige bands c.a. 45 minuten. Bij grotere bands duurt dit 1 tot 1,5 uur. De hoeveelheid apparatuur passen wij altijd aan aan de groepsgrootte. Is de groep erg groot (meer dan 175 personen), dan zal de opbouwtijd ook langer zijn.

Hoe lang van tevoren staat de band klaar?

De live band staat standaard 30 minuten voorafgaand aan het optreden startklaar. Dit betekent dat alles is opgebouwd en is gesoundchecked. Het is ook mogelijk om af te spreken dat de live band eerder van tevoren startklaar staat. De bandleden zijn natuurlijk dan meer tijd aan de opdracht kwijt, daarom zullen zij een vergoeding voor deze wachttijd rekenen.

Heeft de live band een podium nodig?

Meestal heeft een band geen podium nodig. Vaak kunnen ze op een vrij gedeelte in de zaal spelen als dit niet verhoogd is. Afhangende van de zaalindeling en het aantal mensen dat aanwezig is kan een podium wel een toegevoegde waarde zijn. Zo zijn de muzikanten beter zichtbaar voor het publiek. Live bands die wel vaak een podium verlangen zijn premium bands en bekende bands. Heeft u nog overige vragen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen over het boeken van een live band. Band boekingen maken elk feest geslaagd.

Wat zit inbegrepen bij de prijs?

Alles wat benodigd is voor een geslaagd optreden zit standaard inbegrepen. Dus de prijs is alles-inclusief en er zijn geen bijkomende kosten. Inbegrepen zijn:

 • Gescreend, professioneel entertainment

 • Niet goed - geld terug garantie

 • Reiskosten

 • BTW

 • Vervangend entertainment bij ziekte

 • Online wensenlijst

 • Persoonlijke eventmanager

 • 24/7 klantenservice

 • Op- en afbouw (indien nodig)

 • Licht en geluidstechniek (indien nodig)*

 • Overige benodigde apparatuur (indien nodig)

 • In overleg kan de techniek door Evenses of de band geregeld worden. Echter is dit niet altijd het geval.

Hoe komt de prijs tot stand?

De prijs is voornamelijk afhankelijk de volgende factoren:

 • De gewenste duur van het optreden
 • De reistijd en reiskosten
 • (eventueel) benodigde licht- en of geluidstechniek
 • Eventuele wachttijd en voorbereidingstijd
 • De groepsgrootte
 • Bekendheid van de act.

Uiteindelijk is ieder feest uniek. Daarom bespreken we graag uw wensen vooraf en kunnen we een passend voorstel op maat maken.

Hoe wordt de kwaliteit van het entertainment gegarandeerd?

Een speciaal opgeleid team doet vooraf de screening van ons entertainment. Hierbij kijken we naar:

 • ervaring,
 • opleiding,
 • prijs-kwaliteitsverhouding,
 • representativiteit,
 • originaliteit
 • betrouwbaarheid in het nakomen van afspraken.

Wat wij verder nog doen:

 • Alle acts worden vooraf bekeken middels demo's en live optredens.
 • Persoonlijke kennismaking voordat acts namens Evenses kunnen optreden
 • Ons entertainment heeft ook een online portal waarin ze alle informatie en wensen van uw boeking ten alle tijde kunnen inzien
 • Wij bellen en smsen voorafgaand de boeking nog met het entertainment voor een laatste controle
 • Wij werken enkel met entertainment waar we zelf achter staan en dat voldoet aan onze kwaliteitseisen. In alle andere gevallen komen ze niet op onze website.
 • Omdat we al bijna 15 jaar bestaan hebben we met vrijwel al ons entertainment een jarenlange, goede samenwerking
Hoe gaat een boeking precies in zijn werk?

Het is onze taak om u volledig te ontzorgen zodat u uiteindelijk een geslaagd feest heeft. Zo komt u tot een geslaagd feest:

 1. Kijk op onze website en kies het entertainment uit dat u leuk vindt. Lastig kiezen? Neem contact met ons team op en wij helpen u met het vinden van de juiste optie
 2. U ontvangt een vrijblijvend voorstel. Past het niet geheel bij uw wensen? Geef het aan, we proberen het dan aan te passen. Is het voorstel wel naar wens? Dan kan u aangeven dat u wenst te boeken.
 3. U kunt online uw wensen en overige gegevens doorgeven. Wij maken een overeenkomst en factuur. Dit kan online betaald en ondertekend worden. Wij zullen al het entertainment correct inplannen. Kort voor de boeking nemen we nog even contact op.
 4. We zijn er helemaal klaar voor. We gaan er een geslaagde gelegenheid van maken!
Hoe kan ik annuleren?

Wilt u onverhoopt annuleren? Neem contact met ons op, wij proberen het dan zo goed mogelijk op te lossen voor zowel u als het door u geboekte entertainment. In overleg komen we meestal tot de beste oplossing.

Dit is ons standaard annuleringsbeleid:
Nadat u uw boeking heeft bevestigd, heeft u 14 dagen bedenktijd. U kan dan, zonder opgave van reden, kosteloos annuleren. Dit geldt enkel voor boekingen die verder zijn dan 45 dagen op de dag van boeken.

Indien de bedenktijd is verlopen, of de boeking vindt binnen 45 dagen plaats, rekenen wij een annuleringsvergoeding. U kunt bij het plaatsen van een boeking de annuleringsbescherming afnemen voor 6,8% van het boekingsbedrag.

Annuleren zonder annuleringsbescherming:
20% tot 90 dagen of meer voor de boeking
40% tot 31 dagen voor de boeking
60% tot 14 dagen voor de boeking
80% tot 7 dagen voor de boeking
100% tot 0 dagen voor de boeking

Annuleren met annuleringsbescherming:
tot 90 dagen voor de boeking
20% tot 31 dagen voor de boeking
30% tot 14 dagen voor de boeking
40% tot 7 dagen voor de boeking
50% tot 0 dagen voor de boeking
+
Met flexibele annulering kan Opdrachtgever, mits de leverancier er akkoord mee is, kosteloos de boekingsdatum eenmalig verplaatsen.

Bij bekende artiesten houden wij de annuleringsvoorwaarden aan zoals ze bij deze partij gelden.

Hoe gaat de betaling in zijn werk?

U kunt via onze beveiligde online omgeving uw betaling uitvoeren. Wij gebruiken hiervoor de betaalprovider Mollie. U kunt kiezen uit alle gangbare betaalmethoden.

 • Ideal
 • Bankoverschrijving
 • Creditcard
 • Paypal
 • Apple pay
 • Sofort Banking
 • Bankcontact
 • KBC/CBC betaalknop
 • Belfius Pay Button

U kunt de volgende betaaltermijnen kiezen:

 • 100% aanbetaling vooraf
 • 50% bij plaatsing boeking, resterende 50% 14 dagen voor de boeking
  Enkel voor bedrijven:
 • 30 dagen na de boeking betalen (2,9% toeslag)
 • 60 dagen na de boeking betalen (6,8% toeslag)
Wat als mijn feest niet door kan gaan door Corona?

Wilt u graag entertainment boeken, maar weet u niet zeker of uw feestdatum door kan gaan? U kunt bij ons te allen tijde uw boeking gratis verplaatsen als uw feest door overheidsmaatregelen niet door kan gaan. Deze garantie bieden wij u geheel kosteloos aan!

Wat als het entertainment last-minute niet meer kan optreden?

Wij hebben altijd een backup-optie beschikbaar. Ons team is 24 uur per dag bereikbaar. Indien het door u geboekte entertainment vanwege overmacht niet meer kan komen optreden, zetten wij alles op alles om alsnog het optreden door te laten gaan. Omdat we zo een groot netwerk hebben slagen we hier eigenlijk altijd in.

Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar