Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
Mimespeler Valentino
100% match

Mimespeler Valentino

Een voorstelling gevuld met spraakmakende komedie en de leukste kostuums!
U kunt nu bij Evenses voor uw bedrijfsfeest, verjaardag, jubileum of feest een mimespeler boeken! Mimespeler Valentin...
Lees meer

5 (3 Beoordelingen)
€ 545 - € 1200
Mimespeler Ernesto
100% match

Mimespeler Ernesto

Een voorstelling die door middel van veel leuke emotie uw evenement tot een succes zal brengen.
Mimespeler Ernesto is een ervaren artiest met optredens in theaters, op grote en kleine events ...
Lees meer

5 (3 Beoordelingen)
€ 725 - € 1595
Poortwachters Van De Oudheid
100% match

Poortwachters Van De Oudheid

De Poortwachters van de Oudheid: een uniek tintje uit vroegere tijden voor elk feest of evenement.
Met deze indrukwekkende act presenteren we u twee legendarische wachters, de Poortwachters v...
Lees meer

4,5 (7 Beoordelingen)
€ 975 - € 1300
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Mimespeler

Bent u op zoek naar een leuke mimespeler die uw gasten zeker aan het lachen maakt? Bekijk hier dan eens onze mogelijkheden. Wij hebben meerdere mimespelers die uw gelegenheid compleet kunnen maken. Wij hebben ook verschillende goochelaars, een lakei en typetjes die zeker een lach op uw gasten hen gezicht kan laten verschijnen. Heeft u interesse in meer theatrale acts, denk eens aan een clown of levend standbeeld.

Wat is een mimespeler?

Een mimespeler is een performer die verhalen en emoties uitbeeldt door middel van lichaamstaal, gebaren en mimiek, zonder gebruik te maken van gesproken woorden. Mimespelers gebruiken hun lichaam als instrument om hun act uit te voeren en communiceren zonder woorden met hun publiek. Het is een vorm van theater die de nadruk legt op fysieke expressie en het vermogen om emoties en verhalen over te brengen met subtiele gebaren en bewegingen. Mimespelers kunnen soloperformers zijn of deel uitmaken van een groter theatergezelschap.

Waarom is dit leuk?

Komt de verjaardag van je partner er over enkele weken aan en zou je graag een speciale verrassing willen organiseren voor de gelegenheid? Ben je bezig met de organisatie van een bruiloft en zoek je nog naar een manier om het geheel een unieke touch te geven? Of ben je misschien onderdeel van het organisatiecomité van het buurtfeest dit jaar en willen jullie nog wel wat aanvullend entertainment boeken voor het evenement? Het zou kunnen dat je er zelf nog niet aan gedacht hebt, maar zou het niet een leuk en origineel idee zijn om een mimespeler te boeken?

De kans is groot dat je wel eens van een mimespeler hebt gehoord, bijvoorbeeld op televisie, maar het is een vorm van entertainment die we toch relatief weinig zien op feesten en evenementen in Nederland en België. We zullen later nog iets dieper in gaan op wat een mimespeler precies doet, maar in het kort gezegd is een mimespeler een acteur of actrice die een situatie of een verhaal uitbeeldt met behulp van mimiek, gebaren, en lichaamstaal, soms begeleid door achtergrondmuziek of geluidseffecten. Mime, ook wel gekend als pantomime, wordt niet voor niets ook wel de kunst van de stilte genoemd.

Mime in Nederland en België

Dat de kunst van mime in Nederland en België de laatste decennia een beetje in de vergetelheid is geraakt, wil echter niet zeggen dat het onmogelijk is om een professionele mimespeler te boeken voor het feest of evenement dat jij gaat organiseren. Er zijn wel degelijk hele goede professionele mimespelers te vinden in onze regio en dat is ook iets waar wij je heel goed bij kunnen helpen. Al jarenlang werken wij samen met verschillende erkende mimespelers, zoals, bijvoorbeeld, mimespeler Valentino, een professionele komiek en theaterregisseur met een enorme kennis van, en voorliefde voor, de kunst van mime.

Wat doet een mimespeler?

Een mimespeler is een uitvoerend artiest die verhalen en emoties uitbeeldt door middel van lichaamstaal, gebaren en mimiek, zonder gebruik te maken van gesproken woorden. Het is de taak van de mimespeler om het publiek te betrekken bij de act en hen te laten meeleven met de emoties en verhalen die worden uitgebeeld. Mimespelers zijn vaak getrainde acteurs die uitstekende fysieke en mimische vaardigheden hebben ontwikkeld, en die in staat zijn om emoties en verhalen over te brengen met behulp van subtiele gebaren en bewegingen. Mimespelers worden vaak ingezet als entertainers op verschillende soorten evenementen, zoals festivals, bedrijfsfeesten, bruiloften en theaterproducties.

mimespeler boeken .jpeg

Geschiedenis van mime

Mime is een vorm van uitvoerende kunst waarbij acteurs verhalen en emoties uitbeelden zonder gebruik te maken van gesproken woorden. De oorsprong van mime is te vinden in het oude Griekenland, waar het werd gebruikt in theater en religieuze ceremonies. Na de val van het Romeinse Rijk raakte mime echter in verval en verdween bijna volledig uit Europa.

In de late Middeleeuwen werden mime-technieken opnieuw geïntroduceerd in Europa, met name in Italië, waar het deel uitmaakte van de Commedia dell'Arte. In de 19e en 20e eeuw werden mime-technieken verder ontwikkeld en gecombineerd met andere vormen van theater en dans, wat leidde tot de oprichting van gezelschappen zoals het Franse "Théâtre de l'Épée de Bois" en het Belgische "Théâtre de la Toison d'Or".

Vandaag de dag wordt mime nog steeds beoefend en ontwikkeld als een kunstvorm over de hele wereld. Het is een universele taal die grenzen overstijgt en mensen van verschillende culturen met elkaar verbindt. Mime wordt vaak gebruikt als een effectieve manier om boodschappen over te brengen zonder woorden, waardoor het een krachtig instrument is voor sociale en politieke verandering.

Mimespeler boeken bij Evenses: De perfecte toevoeging aan uw evenement!

Bent u op zoek naar een unieke en vermakelijke act voor uw evenement? Overweeg dan eens om een mimespeler te boeken bij Evenses! Met een jarenlange ervaring in de evenementenbranche hebben wij een uitgebreid aanbod aan professionele en getalenteerde mimespelers die uw gasten zullen vermaken en verrassen.

Onze mimespelers zijn niet alleen experts in hun vakgebied, maar ook echte entertainers die uw publiek weten te betrekken bij hun act. Of het nu gaat om een bedrijfsfeest, huwelijk, festival of ander evenement, onze mimespelers passen zich moeiteloos aan en creëren een sfeer die uw gasten niet snel zullen vergeten.

Waarom kiezen voor Evenses?

 • Professionele en getalenteerde mimespelers
 • Persoonlijk advies op maat voor uw evenement
 • Duidelijke communicatie en transparante prijzen
 • Flexibele en betrouwbare service
 • Mogelijkheid tot maatwerk en aanpassing aan uw wensen

Onze mimespelers zijn te boeken voor verschillende soorten evenementen en kunnen zowel als hoofdact of als aanvulling op een programma worden ingezet. Bij Evenses vinden we het belangrijk om u te voorzien van persoonlijk advies en mee te denken over de perfecte invulling van uw evenement. Samen met u kijken we naar de mogelijkheden en stemmen we de act van de mimespeler af op uw wensen.

Bij Evenses kunt u:Wat zit inbegrepen bij de prijs?

Alles wat benodigd is voor een geslaagd optreden zit standaard inbegrepen. Dus de prijs is alles-inclusief en er zijn geen bijkomende kosten. Inbegrepen zijn:

 • Gescreend, professioneel entertainment

 • Niet goed - geld terug garantie

 • Reiskosten

 • BTW

 • Vervangend entertainment bij ziekte

 • Online wensenlijst

 • Persoonlijke eventmanager

 • 24/7 klantenservice

 • Op- en afbouw (indien nodig)

 • Licht en geluidstechniek (indien nodig)*

 • Overige benodigde apparatuur (indien nodig)

 • In overleg kan de techniek door Evenses of de band geregeld worden. Echter is dit niet altijd het geval.

Hoe komt de prijs tot stand?

De prijs is voornamelijk afhankelijk de volgende factoren:

 • De gewenste duur van het optreden
 • De reistijd en reiskosten
 • (eventueel) benodigde licht- en of geluidstechniek
 • Eventuele wachttijd en voorbereidingstijd
 • De groepsgrootte
 • Bekendheid van de act.

Uiteindelijk is ieder feest uniek. Daarom bespreken we graag uw wensen vooraf en kunnen we een passend voorstel op maat maken.

Hoe wordt de kwaliteit van het entertainment gegarandeerd?

Een speciaal opgeleid team doet vooraf de screening van ons entertainment. Hierbij kijken we naar:

 • ervaring,
 • opleiding,
 • prijs-kwaliteitsverhouding,
 • representativiteit,
 • originaliteit
 • betrouwbaarheid in het nakomen van afspraken.

Wat wij verder nog doen:

 • Alle acts worden vooraf bekeken middels demo's en live optredens.
 • Persoonlijke kennismaking voordat acts namens Evenses kunnen optreden
 • Ons entertainment heeft ook een online portal waarin ze alle informatie en wensen van uw boeking ten alle tijde kunnen inzien
 • Wij bellen en smsen voorafgaand de boeking nog met het entertainment voor een laatste controle
 • Wij werken enkel met entertainment waar we zelf achter staan en dat voldoet aan onze kwaliteitseisen. In alle andere gevallen komen ze niet op onze website.
 • Omdat we al bijna 15 jaar bestaan hebben we met vrijwel al ons entertainment een jarenlange, goede samenwerking
Hoe gaat een boeking precies in zijn werk?

Het is onze taak om u volledig te ontzorgen zodat u uiteindelijk een geslaagd feest heeft. Zo komt u tot een geslaagd feest:

 1. Kijk op onze website en kies het entertainment uit dat u leuk vindt. Lastig kiezen? Neem contact met ons team op en wij helpen u met het vinden van de juiste optie
 2. U ontvangt een vrijblijvend voorstel. Past het niet geheel bij uw wensen? Geef het aan, we proberen het dan aan te passen. Is het voorstel wel naar wens? Dan kan u aangeven dat u wenst te boeken.
 3. U kunt online uw wensen en overige gegevens doorgeven. Wij maken een overeenkomst en factuur. Dit kan online betaald en ondertekend worden. Wij zullen al het entertainment correct inplannen. Kort voor de boeking nemen we nog even contact op.
 4. We zijn er helemaal klaar voor. We gaan er een geslaagde gelegenheid van maken!
Hoe kan ik annuleren?

Wilt u onverhoopt annuleren? Neem contact met ons op, wij proberen het dan zo goed mogelijk op te lossen voor zowel u als het door u geboekte entertainment. In overleg komen we meestal tot de beste oplossing.

Dit is ons standaard annuleringsbeleid:
Nadat u uw boeking heeft bevestigd, heeft u 14 dagen bedenktijd. U kan dan, zonder opgave van reden, kosteloos annuleren. Dit geldt enkel voor boekingen die verder zijn dan 45 dagen op de dag van boeken.

Indien de bedenktijd is verlopen, of de boeking vindt binnen 45 dagen plaats, rekenen wij een annuleringsvergoeding. U kunt bij het plaatsen van een boeking de annuleringsbescherming afnemen voor 6,8% van het boekingsbedrag.

Annuleren zonder annuleringsbescherming:
20% tot 90 dagen of meer voor de boeking
40% tot 31 dagen voor de boeking
60% tot 14 dagen voor de boeking
80% tot 7 dagen voor de boeking
100% tot 0 dagen voor de boeking

Annuleren met annuleringsbescherming:
tot 90 dagen voor de boeking
20% tot 31 dagen voor de boeking
30% tot 14 dagen voor de boeking
40% tot 7 dagen voor de boeking
50% tot 0 dagen voor de boeking
+
Met flexibele annulering kan Opdrachtgever, mits de leverancier er akkoord mee is, kosteloos de boekingsdatum eenmalig verplaatsen.

Bij bekende artiesten houden wij de annuleringsvoorwaarden aan zoals ze bij deze partij gelden.

Hoe gaat de betaling in zijn werk?

U kunt via onze beveiligde online omgeving uw betaling uitvoeren. Wij gebruiken hiervoor de betaalprovider Mollie. U kunt kiezen uit alle gangbare betaalmethoden.

 • Ideal
 • Bankoverschrijving
 • Creditcard
 • Paypal
 • Apple pay
 • Sofort Banking
 • Bankcontact
 • KBC/CBC betaalknop
 • Belfius Pay Button

U kunt de volgende betaaltermijnen kiezen:

 • 100% aanbetaling vooraf
 • 50% bij plaatsing boeking, resterende 50% 14 dagen voor de boeking
  Enkel voor bedrijven:
 • 30 dagen na de boeking betalen (2,9% toeslag)
 • 60 dagen na de boeking betalen (6,8% toeslag)
Wat als mijn feest niet door kan gaan door Corona?

Wilt u graag entertainment boeken, maar weet u niet zeker of uw feestdatum door kan gaan? U kunt bij ons te allen tijde uw boeking gratis verplaatsen als uw feest door overheidsmaatregelen niet door kan gaan. Deze garantie bieden wij u geheel kosteloos aan!

Wat als het entertainment last-minute niet meer kan optreden?

Wij hebben altijd een backup-optie beschikbaar. Ons team is 24 uur per dag bereikbaar. Indien het door u geboekte entertainment vanwege overmacht niet meer kan komen optreden, zetten wij alles op alles om alsnog het optreden door te laten gaan. Omdat we zo een groot netwerk hebben slagen we hier eigenlijk altijd in.

Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar