Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
Jack Club Music
100% match

Jack Club Music

Jack Club Music zet altijd een geweldig optreden neer!
Jack Club Music boeken Wilt u dansen? Dan dansen ze mee. Wilt u een relaxed achtergrondgeluid? Dan relaxen ze mee. Wilt u bekende klan...
Lees meer

5 (5 Beoordelingen)
€ 1495 - € 3995
Soulin' Jazz Trio
100% match

Soulin' Jazz Trio

Met dit muziek trio brengt u Soul and Jazz naar al u feesten! Boek ze nu!
Soulin'Jazz Trio boeken Soulin'Jazz Trio is een professioneel muzikaal trio bestaande uit een zangeres, pianist en ...
Lees meer

5 (3 Beoordelingen)
€ 1895 - € 3220
The Charleston Five
100% match

The Charleston Five

The Charleston Five kan elk nummer van nu, in een jasje van toen steken!
The Charleston Five, bestaande uit vijf bandleden, wat misschien ook wel duidelijk op te maken was uit de naam. De zan...
Lees meer

4,7 (12 Beoordelingen)
€ 1595 - € 2993
Bossa Nova Band boeken
100% match

Bossa Nova Band boeken

Deze veelzijdige band verzorgt zowel de mooiste Braziliaanse muziek, als pop en jazzmuziek.
De Bossa Nova Band bestaat uit drie muzikanten, een zangeres, toetsenist en gitarist. Zij verzorgen...
Lees meer

4,7 (17 Beoordelingen)
€ 945 - € 1795
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Jazz Muziek

Jazz muziek is om te ontspannen. Jazz muziek is zo geimproviseerd dat het invloeden heeft uit West-Afrikaanse en Afro-Amerikaanse ritmes. Oorspronkelijk betekent jazz "zeer energieke dans". De kenmerken van jazz muziek is het gebruik van blue notes, syncopische ritmes en zwakke maatdelen, swing en imporivisatie. Eigenlijk is improvisatie hetgene wat het meest voorkomt bij jazz, dat maakt jazz ook belangrijk, want het is het kenmerkende ingrediënt. Jazz is populair geworden door New Orleans. Gedanst op jazz muziek werd er zeker, toen het onarmd werd.

Hoe is jazz muziek ontstaan?

Jazz muziek is ontstaan ​​in het Amerikaanse Zuiden in het begin van de 20e eeuw. Veel Afro-Amerikanen woonden daar omdat eeuwen geleden veel Afrikaanse slaven naar het gebied werden gebracht om op plantages te werken. Natuurlijk brachten die Afrikaanse slaven hun eigen gebruiken en hun eigen muziek mee. Afrikaanse muziek werd zo vermengd met de Europese stijl van blanke Amerikaanse muziek. Zo werd jazz gemixt uit verschillende andere genres: ragtime, blues, folk en gospel. Aanvankelijk hielden blanke Amerikanen niet van dit soort muziek. Maar na een tijdje namen ze ook de doorgaans vrolijke en vooral ritmische jazz over.

Ondanks de vele conflicten en het hardnekkige racisme tussen de twee culturen, zijn blanke en zwarte muzikanten begonnen samen te spelen. Muziek in één! Beïnvloed door Afrikaanse muziektradities (vooral ritme) en interacties, ontstond in New Orleans een interessante kruising van blues, ragtime en *folk *(de voorloper van jazz). Een nieuwe muziekstijl was geboren.

Jazz werd tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Amerikanen "naar Europa gebracht" en ook daar werd het al snel erg populair. Desondanks wordt de stad New Orleans nog steeds beschouwd als het centrum van de jazz muziek. Oudere jazz wordt vaak gedanst. Door de vrijere vorm van nieuwe jazz gaat dat meestal niet goed. De grootste namen in de klassieke jazz zijn onder meer Scott Joplin, Irving Berlin, Duke Ellington, George Gershwin, Earl Basie, Benny Goodman, Charlie Parker, Miles Davey, Dave Brubeck (kwartet) en Louis Armstrong. Bekende hedendaagse jazzartiesten zijn Wynton Marsalis, Norah Jones, Candy Dulfer, Diana Krall, Madeleine Peyroux, Keith Jarrett en John Scofield. In Nederland is vooral de Dutch Swing Academy Band, opgericht in 1945, beroemd

Vroeger werd Jazz door het grote publiek niet geaccepteerd, dit kommt doordat Jazz geassocieerd werd met mensen die een lage status hadden. Na een aantal jaar begonnen de blanken ook Jazz muziek te bespelen en werd het aanvaard. Blanken begonnen Jazz muziek te zien als entertainment. Jazz werd ontzettend populair en dat was te danken aan het feit dat jazz nogsteeds dansmuziek was. Jazz muziek is geevolueerd naar experimentele muziek. Echter blijft jazz muziek zich continu vernieuwen.

Wanneer is jazz muziek ontstaan?

Een heel makkelijk antwoord die je hoogstwaarschijnlijk ook op Google kan vinden, maar jazz muziek is ontstaan in het begin van de 20e eeuw.

Tijdens de slavernij mochten de mensen van kleur in Amerika geen muziekinstrumenten bezitten. Na de afschaffing van de slavernij in 1862 mochten ze dat doen, en natuurlijk waagden ze hun kans en begonnen zij muziek te maken. Net als de meeste andere volkeren in de wereld kennen Afrikanen niet ons Europese twaalftoonssysteem, maar het pentatonische systeem (pentafoon). In die pentatonische toonladder ontbreken de terts en septiem. Dit maakte het voor voormalige slaven moeilijk om tertsen en septiemen correct af te stemmen op Europese instrumenten. Zo ontstaat de zogenaamde blues: grote tertsen en septiemen zijn iets te laag gestemd. Deze blauwe noten worden vandaag de dag nog steeds veel gebruikt in de populaire muziek. De eerste muziekstukken die door voormalige slaven werden gespeeld, waren Europese volksdansen en marsen. Omdat ze geen bladmuziek kunnen lezen, dragen ze die bladmuziek voor. In de praktijk komt het neer op veel improvisatie. Hierdoor is jazz muziek algemeen bekend als de muzieksoort waarbij het alleen maar draait om improvisatie.

Jazz muziek inhuren.jpeg

Wat verstaan we onder jazz muziek?

Onder jazz muziek verstaan we meer dan alleen een muzieksoort. Jazz is voor iedereen en de meeste zien het als een avontuur. Jazz muziek sluit niemand buiten, sterker nog het brengt mensen samen. Jazz roept mensen samen om liedjes samen met elkaar te beluisteren. Jazz is altijd een sociale muzieksoort geweest die een wij-gevoel bij mensen heeft gecreërd. Dit is ook de reden waarom jazz muziek zo in is deze tijd. Velen leren van elkaar door naar jazz muziek te luisteren, daarom is sociaal contact onderling belangrijk. Jazz is meer dan alleen muziek: het creërt een wij-gevoel en zorgt voor overtuiging.

Wat Evenses voor u kan regelen als het gaat om Jazz muziek

Evenses kan van uw gelegenheid een waanzig feest maken die uw gasten nooit zullen vergeten. Dat is ons doel namens Evenses. Wij bieden namelijk professionele artiesten, bekende artiesten, zangers, bands, acts en jazzmuzikanten aan voor onze klanten. Er is veel optie en wij willen bij onze klanten een glimlach achterlaten. Vandaar dat wij ook jazz muziek aanbieden. Wij willen dat mensen vertrouwd bij ons komen, zodat wij ervoor kunnen zorgen dat uw dag zal slagen. Wij doen dit met veel plezier. Doordat wij een groot netwerk aan entertainment hebben en zelf entertainment creëren kunnen wij gasten tevreden stellen. Daarom bieden wij ook jazz muziek aan aan onze jazzliefhebbers.

We vinden het belangrijk om u entertainment aan te bieden wat het best bij u past en bij uw feest. Dit achterhalen we door samen te kijken naar de mogelijkheden en opties. Het aanbod van entertainments en de artiesten die u bij ons kunt boeken is breed. Dit zijn o.a. coverbands. Dj's, zangers, bekend artiesten en komische acts.

De artiesten en entertainment waarmee we werken worden gescreend op professionaliteit, uitstraling en kwaliteit. We hebben door de jaren heen met de meeste bands, DJ's en artiesten gewerkt. Hierdoor kunnen we hun kwaliteit garanderen. U kunt er zeker van zijn dat de artiesten en ander entertainment dat u boekt professioneel zijn en er een geweldige ervaring van maken. Naast het entertainment waar we al jaren mee werken, zijn we ook altijd op zoek naar nieuw entertainment. Op deze manier kunnen we een breed scala aan entertainmentinhoud delen. We vinden het belangrijk dat je alles goed organiseert en laat verlopen. Daarom kun je 7 dagen per week gratis bij ons terecht met entertainmentvragen en advies over het entertainment dat je nodig hebt. We overleggen met jou en de entertainmentartiest voor belangrijke details. Denk aan de benodigde geluidstechniek, op- en afbouwtijden en uw wensen. Als de artiest onverwachts niet kan optreden, bijvoorbeeld door ziekte, dan zorgen we altijd voor een minimaal gelijkwaardig entertainment alternatief. Dit geldt ook voor entertainment zoals een acrobaat of dansvloer. Wij leveren altijd.

Bij Evenses kunt ook:

Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar