1 filter
Sorteer op: Relevantie
Party Collective
100% match

Party Collective

27 Beoordelingen

Deze energieke partyband zet ieder feest op zijn kop! Ze spelen de beste hits van toen en nu.

€ 2695 - € 4885
JFP Partyband boeken
100% match

JFP Partyband boeken

1 Beoordeling

Pop, Rock, Funk tot Dance. Deze dynamisch coverband brengt een ieder aan het dansen!

€ 2100 - € 3360
Two Delight
100% match

Two Delight

37 Beoordelingen

Beleef een geweldig moment met dit zeer ervaren en enthousiaste duo!

€ 775 - € 1475
Jack Club Music
100% match

Jack Club Music

5 Beoordelingen

Jack Club Music zet altijd een geweldig optreden neer!

€ 1495 - € 3995
Rock-'n-Roll act boeken? | Evenses Entertainment
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Rock-'n-Roll

Rock 'n Roll band boeken

Een Rock 'n Roll band boeken voor uw feest? Via Evenses kunt u de juiste Rock'n Roll band boeken zodat u een geslaagde feest heeft. Al uw gasten zullen het nooit meer verten!

Rock 'n Roll band

De directe wortels van rock-‘n-Roll liggen bij de genres rhythm-blues en country van de jaren 40 en 50. Andere invloeden waren jazz, gospel en folk.

In de jaren 30 van de twintigste eeuw waren het de genres jazz en swing die african-americans introduceerde aan het ‘witte Amerika’. Een jazz nummer uit die tijd met vroege rock-‘n-roll elementen is ‘Roll ‘Em Pete’ van Big Joe Turner.

Opkomst Rock 'n Roll

Geïnspireerd door het genre elektrische blues introduceerde Chuck Berry de elektrische gitaar, wat later het hoofdinstrument van rock-‘n-roll werd. Rock-‘n-roll arriveerde in een periode waar veel technische ontwikkelingen plaatsvonden: ontwikkeling van de elektrische gitaar, amplifier en ook de microfoon. Ook vond er ontwikkeling plaats onder de platenmaatschappijen: individuele platenmaatschappijen begonnen te groeien en radiozenders begonnen hun muziek te draaien.

Er kan niet echt gezegd worden welk nummer het eerste rock-‘n-roll nummer is, maar van vele wordt het overwogen. Denk hierbij aan de nummers ‘Strange Things Happening Every Day’, ‘That’s  All Right’, ‘The Fat Man’ en ‘Rocket 88’.

Rock-‘n-Roll kwam tevoorschijn in een periode waarin de civil right movement van de VS langzaam opkwam. Rock-‘n-Roll muziek van afro-amerikanen werden door ‘white america’ geluisterd en vice versa.

Subgenres binnen Rock-‘n-roll

Binnen het rock-‘n-roll genre waren er meerdere subgenres.

- Rockabilly trok zich richting de country kant aan van rock-‘n-roll en werd vooral geproduceerd in de jaren 50. Bekende artiesten binnen deze subgenre zijn Elvis Presley, Carl Perkins, Johnny Cash en Jerry Lee Lewis.

- Doo Wop was in de jaren 50 groot binnen de rhytym-blues wereld. Doo Wop nummers bevatte veel harmonieën, zoals te horen in het nummer ‘Sh-Boom’ van The Chords. Veel nummers bleven echter one hit wonders.

Invloed Rock-‘n-Roll

Rock-‘n-Roll heeft veel beïnvloed. Denk hierbij aan kleding, lifestyle, taalgebruik en gedrag. De teksten van rock-‘n-roll nummers schetsten situaties die herkenbaar waren voor de tieners. Taboeonderwerpen begonnen langzaam tevoorschijn te komen in de nummers.

Geïnspireerd door de muziek uit de verenigde staten ontstonden er ook rock 'n roll bands in Europa. Denk hierbij aan The Beatles en The Rolling Stones. De doorbraak van deze bands in de jaren 60 werd ook wel ‘de Britse invasie’ genoemd.

Artiesten zoals Elvis Presley hadden een grote invloed in de mode. Tiener jongens droegen strakke spijkerbroeken met een wit T-shirt. Meiden droegen poodle skirts of juist strakke rokjes. Dit werd ook wel rock-‘n-roll kleding genoemd.

Boekingen Rock 'n Roll band

Wilt u een Rock‘n-Roll boeken voor uw festival, feest of diner? Daar kunnen wij van Evenses goed bij helpen. Evenses heeft een enorm netwerk aan contacten. Door een evenement goed door te bespreken en aan te geven waar u precies naar op zoek bent, lukt het Evenses altijd goed om de juiste invulling te verzorgen.

Vind u het lastig om in contact te komen met de meest geschikte artiesten of bent u bang dat bepaalde bands niet zullen voldoen aan de kwaliteit dat je zoekt? Evenses biedt een garantie van bands en artiesten van de hoogste kwaliteit met scherpe prijzen die 100% door ons geselecteerd zijn. Door het goede contact van de artiesten en Evenses, werken wij al jaren met veel plezier samen en streven wij altijd naar een geslaagd optreden. Het belangrijkste voor ons is dat u gelukkig bent!

FAQ Rock 'n Roll bands

Hoe lang speelt een band?

Een standaard optreden bestaat vaak uit 3 sets van 45 minuten. Dit wordt verdeeld over een tijdsduur van 3 – 3,5 uur. De maximale speelduur van de meeste bands is 4 sets van 40 minuten. Dit kan verdeeld worden over een tijdsduur van 4 tot 5 uur.

Hoe lang spelen artiesten?

Een artiest speelt in eerste instantie 1 set van 45 minuten. Dit kan uitgebreid worden naar maximaal 3 sets van 45 minuten.

Worden er pauzes gehouden?

Om het optreden op een prettige, professionele en enthousiaste manier uit te kunnen voeren dient de band af en toe te pauzeren. Een optreden tot 1 uur wordt standaard uitgevoerd zonder pauzes. Bij langere optredens kan u ervan uit gaan dat er per uur c.a. 15 minuten wordt gepauzeerd.

Wat gebeurt er in de pauzes?

In de pauzes zorgt de band voor sfeervolle muziek welke zij afspelen over hun geluidsinstallatie. De muziek is uiteraard in lijn met de muziek die tijdens het optreden wordt gespeeld. Sommige bands komen met een DJ, deze zullen dan de muziek verzorgen. Uiteraard kan u ook een DJ voor in de pauzes bij alle bands bij boeken. Een solo artiest kan bij vraag een Spotify playlist opzetten om in de pauzes af te draaien.

Hoe lang duurt het opbouwen?

De opbouw van bands duurt bij 3 a 4-koppige bands c.a. 45 minuten. Bij grotere bands duurt dit 1 tot 1,5 uur. De hoeveelheid apparatuur passen wij altijd aan de groepsgrootte. Is de groep erg groot (meer dan 175 personen), dan zal de opbouwtijd ook langer zijn.

Hoe lang van tevoren staat de band klaar?

De band staat standaard 30 minuten voorafgaand aan het optreden startklaar. Dit betekent dat alles is opgebouwd en is gesoundchecked. Het is ook mogelijk om af te spreken dat de band eerder van tevoren startklaar staat.
De bandleden zijn natuurlijk dan meer tijd aan de opdracht kwijt, daarom zullen wij een vergoeding voor deze wachttijd rekenen. De hoogte van deze vergoeding kan u met Evenses van tevoren afspreken.

Moet er een podium aanwezig zijn?

Meestal heeft een band geen podium nodig. Vaak kunnen ze op een vrij gedeelte in de zaal spelen als dit niet verhoogd is. Afhangende van de zaalindeling en het aantal mensen dat aanwezig is kan een podium wel een toegevoegde waarde zijn. Zo zijn de muzikanten beter zichtbaar voor het publiek. Bands die wel vaak een podium verlangen zijn premium bands en bekende bands.

Bij Evenses kunt u
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.