Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
100% Nederpop
100% match

100% Nederpop

100% Nederpop een liveband die alleen maar superleuke Nederlandstalige muziek speelt. Boek nu!
100% Nederpop is een liveband die alleen maar fantastische Nederlandstalige pop muziek speelt. D...
Lees meer

5 (3 Beoordelingen)
€ 2995 - € 4790
K3 boeken
100% match

K3 boeken

De populaire meidengroep die al meer dan 20 jaar bekend is in de Benelux!
K3 boeken Wilt u K3 boeken voor uw evenement? Dat kan via Evenses. K3 is een populaire meidengroep die al meer dan 2...
Lees meer

5 (2 Beoordelingen)
prijs op aanvraag
Antoon
100% match

Antoon

Nederlandse rapper, zanger en producer Antoon voor elk feest.
Valentijn Verkerk is op jonge leeftijd begonnen met muziek maken. Dat is ook de reden dat hij naar de Herman Brood Academie is ge...
Lees meer

prijs op aanvraag
Het zingende duo uit de Jordaan
100% match

Het zingende duo uit de Jordaan

Dit zingende duo is een echte aanrader om te boeken voor elke Hollands getinte gelegenheid.
Het zingende duo uit de Jordaan heeft een breed Nederlands- en Engelstalig assortiment. Van mooie ...
Lees meer

4,7 (3 Beoordelingen)
€ 545 - € 1200
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Nederpop

Geeft u binnenkort een verjaardagsfeest en wilt u dit groots vieren? Of organiseert u een verassingsfeest voor iemand heel speciaal? Heeft u al eens nagedacht over een Nederpop act?

Hoe is Nederpop ontstaan?

Eind jaren vijftig werd het genre rock-‘n-roll populair onder de jeugd. De eerste grote rock-‘n-roll hit was het nummer ‘Kom van dat dak af’ die in 1960 werd uitgebracht. In deze periode begonnen Boudewijn de Groot en Rob de Nijs hun carrière, die grote invloed hebben gehad op de Nederlandse muziekindustrie.

Nederpop artiesten door de jaren heen

In de jaren zeventig kwam er een nieuwe stroming binnen de popmuziek: symfonische rock. De popgroep BZN werd beroemd in Nederland en het popprogramma ‘Toppop’ werd ook razend populair. De discotheken werden in Nederland steeds drukker. In de tweede helft van de jaren zeventig werd disco een rage. Nederlandse bandjes zoals The Golden Earring, BZN, Ferrari en Champagne wisten zich nog te handhaven. Toch vond de toen nieuwe rockband genaamd Normaal publiek. Dit was een van de eerste bands in Nederland die in een Achterhoeks dialect zongen.

Het begin van de jaren tachtig worden ook wel de hoogtijdagen van de Nederpop genoemd. Door het grote succes van de band Doe Maar vond er een heropleving van Nederpop plaats. Bandjes zoals Toontje Lager, Frank Boeijen Groep, Noodweer en Het Goede Doel profiteerden goed van het succes van Doe Maar. In de tweede helft van de jaren tachtig vond er een nostalgie plaats naar popmuziek uit de jaren zestig en zeventig. Dit kwam door het begin van computer gemaakte muziek, zoals house. Dit leidde tot vele ‘beat-revivals’ die toen door het gehele land werden georganiseerd. Dit uitte zich in het draaien van popklassiekers op de radio, optredens op televisie en hoge verkoopresultaten van cd’s van de desbetreffende muzikanten.

In navolging van de eerdergenoemde band Normaal uit de Achterhoek, kwamen er veel bands op die ook begonnen te zingen dat het dialect. Het succes van deze bands bleef niet beperkt tot eigen regio, maar werd steeds landelijker. Voorbeelden hiervan zijn Rowwen Hèze (Limburg), Skik (Drenthe) en Mooi Wark (Drenthe). In 1994 werd in Den Haag de Stichting Rock ’n Art Hall of Fame opgericht. Dit met als doel om een nationaal popmuseum te realiseren, waarin de geschiedenis van Nederpop belicht wordt. Ook in de tweede helft van de jaren negentig waren er veel Nederlandstalige succesvol, zoals De Kast, Acda en De Munnik en BLØF. Ook soloartiesten zoals Ruth Jacott, Bob Offenberg en Marco Borsato hadden een groot publiek.

Van 2018 tot 2020 vond de theatervoorstelling genaamd Nederpop All Stars zijn publiek. De voorstelling neemt zijn publiek mee door een trip langs legendarische Nederpopklassiekers.

Nederpop bands

Hieronder een korte lijst met alle Nederpop bands die het ver hebben geschopt.

Abel
In 1996 richtten zanger-gitarist Joris Rasenberg, toetsenist Freek Imbens en basgitarist Robert Stobbelaar, aangevuld met drummer John Koeken, de coverformatie "The Acting Crowd" op. In 1997 kozen de bandleden voor de naam "Abel" (naar de gelijknamige film van Alex van Warmerdam) en voor het genre Nederlandstalige popmuziek. De Nederpop band Abel was geboren. De eerste demo, die in eigen beheer werd opgenomen, leverde Abel prompt een platencontract op. Nadat de drummer besloot ermee te stoppen en de groep een vervanger en een tweede gitarist zocht, viel de keuze op drummer Emiel Drost (Fixation) en gitarist Maarten van Damme (ex-Mary Jane). De eerste single genaamd 3 dagen zon’ werd geen hit, maar het nummer Onderweg stond begin 2000 wekenlang op de nummer 1-positie in Nederland. Ook in Vlaanderen werd dit een grote hit.

Acda en De Munnik
Thomas Acda en Paul de Munnik (30 september 1970) ontmoetten elkaar in 1989 voor het eerst op de Kleinkunstacademie te Amsterdam. In 1993 maken ze samen een afstudeerproductie: Spectacle Coupé. Hiermee winnen ze de Pisuisse-prijs, een aanmoedigingsprijs voor veelbelovend talent. In 1997 brengen ze hun eerste CD uit genaamd Acda en de Munnik. De hit uit 1998 genaamd ‘Niet of Nooit Geweest’ bereikt de tweede positie in de Top 40 en Mega Tot 100.

Doe Maar
Doe Maar is een bekende Nederpop band, die invloeden uit onder andere ska, punk en reggae combineerde tot een eigen Nederpop-geluid. De band bestond oorspronkelijk van 1978 tot 1984. Het succes bij de overwegend jeugdige fans en de uitzinnige publieksreacties van vooral jonge tienermeisjes leidde regelmatig tot vergelijkingen met de welbekende Beatlemania.
 
Earth & Fire
Earth & Fire is een Nederlandse band uit de jaren zeventig en tachtig. De groep heeft veel wisselingen mee gemaakt, maar de voornaamste leden waren zanger Jerney Kaagman, Gerard Koerts op het keyboard en gitarist Chris Koerts. De band brak in 1970 door met hun nummer ‘Seasons’.

Wat Evenses zoal voor je kan betekenen

Als u nog nooit een Nederpop act geboekt heeft, of een feest georganiseerd heeft, kan zo'n boeking wat ingewikkeld lijken. Dat is het echter niet, maar wij kunnen ons voorstellen dat alle hulp welkom is. Evenses is al jaren actief in Nederland en België, dus kunnen u overal mee helpen. Wij bespreken graag uw wensen, zodat we samen de perfecte act kunnen vinden. Wij zijn altijd beschikbaar, u kunt ons bellen of een mail sturen.

FAQ Nederpop

Wat kost een band?

Als richtlijnen kunt u aan de volgende prijzen denken:

€0        - €500             Hobby band
€500    - €1000           Kleine band
€1000 - €2000            Semi - professionele band
€2000 - €3000            Professionele band
€3000 - €5000            Premium Band
€5000 en hoger          Bekende band

De exacte prijs hang af van meerdere factoren: kwaliteit, bekendheid, grootte, duur van het optreden, benodigde geluidstechniek en de reiskosten. Dit bepaald gezamelijk de totaalprijs van de aangevraagde band.

Welke nummers spelen bands, duo's en artiesten op een bruiloft of feest?

De artiesten hebben een repertoire van een aantal nummers waaruit ze spelen. Ze staan echter veelal open voor suggesties en verzoeknummers. Wel is het prettig om deze ruim voor de boeking aan te geven, zodat deze geoefend kunnen worden. Op de avond zelf kunnen verzoeknummers ten koste gaan van de opbouw van de set en daardoor het plezier van de gasten. Als een verzoeknummer niet in het repertoire staat dan zijn verscheidene bands bereid 1 of 2 nummers in te studeren.

Wordt er pauze gehouden?

Om het optreden op een prettige, professionele en enthousiaste manier uit te kunnen voeren dient de band af en toe te pauzeren. Een optreden tot 1 uur wordt standaard uitgevoerd zonder pauzes. Bij langere optredens kan u er vanuit gaan dat er per uur c.a. 15 minuten wordt gepauzeerd.

Wat gebeurd er in de pauzes?

In de pauzes zorgt de band voor sfeervolle muziek welke zij afspelen over hun geluidsinstallatie. De muziek is uiteraard in lijn met de muziek die tijdens het optreden wordt gespeeld. Sommige bands komen met een DJ, deze zullen dan de muziek verzorgen. Uiteraard kan u ook een DJ voor in de pauzes bij alle bands bij boeken.

Hoe lang duurt het opbouwen?

De opbouw van bands duurt bij 3 a 4 koppige bands c.a. 45 minuten. Bij grotere bands duurt dit 1 tot 1,5 uur. De hoeveelheid apparatuur passen wij altijd aan aan de groepsgootte. Is de groep erg groot (meer dan 175 personen), dan zal de opbouwtijd ook langer zijn.

Hoe lang van tevoren staat de artiest klaar?

Artiesten en bands staan standaard 30 minuten voorafgaand aan het optreden startklaar. Dit betekent dat alles is opgebouwd en is gesoundchecked. Het is ook mogelijk om af te spreken dat de band eerder van tevoren startklaar staat. De bandleden zijn natuurlijk dan meer tijd aan de opdracht kwijt, daarom zullen wij een vergoeding voor deze wachttijd rekenen. De hoogte van deze vergoeding kan u met Evenses van tevoren afspreken.

Heeft de band een podium nodig?

Meestal heeft een band geen podium nodig. Vaak kunnen ze op een vrij gedeelte in de zaal spelen als dit niet verhoogd is. Afhangende van de zaalindeling en het aantal mensen dat aanwezig is kan een podium wel een toegevoegde waarde zijn. Zo zijn de muzikanten beter zichtbaar voor het publiek. Bands die wel vaak een podium verlangen zijn premium bands en bekende bands.Is de artiest beschikbaar?

Het is belangrijk om goed na te gaan of de bekende artiest op de aangegeven datum beschikbaar is. Wij controleren de beschikbaarheid voor u en zullen op basis daarvan een voorstel toesturen. Als wij aangegeven dat de artiest beschikbaar is, zal de optie ook vaststaan. Anders zal het duidelijk aangegeven worden.

Wat zijn de kosten van een bekende artiest?

De prijzen van bekende artiesten lopen enorm uiteen. Voor een semi bekende volkszanger slaagt u voor een bedrag vanaf €1000,-. Bekende artiesten die alleen in Nederland of België bekend zijn kosten tussen de €2000 tot €15000. Artiesten die ook internationale bekend zijn hebben een prijskaartje tussen de €15.000 en €50.000,-. De aller populairste DJ's die wereldwijd grote faam bezitten hebben een vanaf prijs van €100.000,-. Uiteraard zijn er uitzonderingen op deze prijs indeling. Wilt u graag weten welke artiesten u met uw gewenste budget kunt boeken? Wij geven hier u graag onafhankelijk advies over.

Wat is Buma?

Buma (beter bekend als Buma/Stemra) is de auteursrechtenorganisatie die de belangen van artiesten behartigt. Voor het publiekelijk openbare van de artiest zijn/haar nummer komen auteursrecht bij kijken. De prijzen bij Evenses zijn exclusief Buma tarieven. Op besloten gelegenheden zoals verjaardagen en bruiloften worden geen Buma tarieven gehanteerd. Dit is alleen van toepassing als het gaat om openbare evenementen zoals festivals, concerten en bedrijfsfeesten. Op de website van Buma kunt u alles lezen over de tarieven en regelingen betreft de optredens van bekende artiesten. Wij kunnen de Buma kosten afhandeling voor u regelen.

Hoe wordt de techniek geregeld?

De meeste bekende artiesten treden op door middel van een tape-act. Dat houdt in dat er geen muzikanten aanwezig zijn. Elke artiest heeft een technische rider die van tevoren gedeeld wordt om te controleren of er aan de eisen kan worden voldaan. Hier staat precies in wat de bekende artiest nodig heeft om op te kunnen treden.

Wat is een rider?

Een rider is een document waarin de wensen en eisen van een artiest zijn vastgelegd. Vooral bekende artiesten hebben vaak een aantal wensen, zoals een eigen kleedkamer, een bepaald aantal flessen drank, een maaltijd enzovoorts. Naast deze 'hospitality rider' hebben artiesten vaak ook een 'technische rider' In deze rider staat bijvoorbeeld welke speakers, ingangen en monitoren gewenst zijn. In veel gevallen neemt de geluidsman van de artiest dit zelf mee. Ook kan hij bij uw beschikbare geluidsset inprikken. Op de technische ridder kunt u zien of uw geluidsset voldoet aan de eisen van de artiest. Als u hier geen verstand van heeft. Geen probleem, we helpen u hier graag bij!

Hoe werkt promotie na het boeken van een artiest?

Mocht u een bekende artiest geboekt hebben dan kan het zijn dat deze gepromoot wordt op sociale media. Dit kan door middel van de presskit. U kunt deze voorafgaand bij ons opvragen om te zorgen dat er rechtenvrije foto's gebruikt worden.

Wat zit inbegrepen bij de prijs?

Alles wat benodigd is voor een geslaagd optreden zit standaard inbegrepen. Dus de prijs is alles-inclusief en er zijn geen bijkomende kosten. Inbegrepen zijn:

 • Gescreend, professioneel entertainment

 • Niet goed - geld terug garantie

 • Reiskosten

 • BTW

 • Vervangend entertainment bij ziekte

 • Online wensenlijst

 • Persoonlijke eventmanager

 • 24/7 klantenservice

 • Op- en afbouw (indien nodig)

 • Licht en geluidstechniek (indien nodig)*

 • Overige benodigde apparatuur (indien nodig)

 • In overleg kan de techniek door Evenses of de band geregeld worden. Echter is dit niet altijd het geval.

Hoe komt de prijs tot stand?

De prijs is voornamelijk afhankelijk de volgende factoren:

 • De gewenste duur van het optreden
 • De reistijd en reiskosten
 • (eventueel) benodigde licht- en of geluidstechniek
 • Eventuele wachttijd en voorbereidingstijd
 • De groepsgrootte
 • Bekendheid van de act.

Uiteindelijk is ieder feest uniek. Daarom bespreken we graag uw wensen vooraf en kunnen we een passend voorstel op maat maken.

Hoe wordt de kwaliteit van het entertainment gegarandeerd?

Een speciaal opgeleid team doet vooraf de screening van ons entertainment. Hierbij kijken we naar:

 • ervaring,
 • opleiding,
 • prijs-kwaliteitsverhouding,
 • representativiteit,
 • originaliteit
 • betrouwbaarheid in het nakomen van afspraken.

Wat wij verder nog doen:

 • Alle acts worden vooraf bekeken middels demo's en live optredens.
 • Persoonlijke kennismaking voordat acts namens Evenses kunnen optreden
 • Ons entertainment heeft ook een online portal waarin ze alle informatie en wensen van uw boeking ten alle tijde kunnen inzien
 • Wij bellen en smsen voorafgaand de boeking nog met het entertainment voor een laatste controle
 • Wij werken enkel met entertainment waar we zelf achter staan en dat voldoet aan onze kwaliteitseisen. In alle andere gevallen komen ze niet op onze website.
 • Omdat we al bijna 15 jaar bestaan hebben we met vrijwel al ons entertainment een jarenlange, goede samenwerking
Hoe gaat een boeking precies in zijn werk?

Het is onze taak om u volledig te ontzorgen zodat u uiteindelijk een geslaagd feest heeft. Zo komt u tot een geslaagd feest:

 1. Kijk op onze website en kies het entertainment uit dat u leuk vindt. Lastig kiezen? Neem contact met ons team op en wij helpen u met het vinden van de juiste optie
 2. U ontvangt een vrijblijvend voorstel. Past het niet geheel bij uw wensen? Geef het aan, we proberen het dan aan te passen. Is het voorstel wel naar wens? Dan kan u aangeven dat u wenst te boeken.
 3. U kunt online uw wensen en overige gegevens doorgeven. Wij maken een overeenkomst en factuur. Dit kan online betaald en ondertekend worden. Wij zullen al het entertainment correct inplannen. Kort voor de boeking nemen we nog even contact op.
 4. We zijn er helemaal klaar voor. We gaan er een geslaagde gelegenheid van maken!
Hoe kan ik annuleren?

Wilt u onverhoopt annuleren? Neem contact met ons op, wij proberen het dan zo goed mogelijk op te lossen voor zowel u als het door u geboekte entertainment. In overleg komen we meestal tot de beste oplossing.

Dit is ons standaard annuleringsbeleid:
Nadat u uw boeking heeft bevestigd, heeft u 14 dagen bedenktijd. U kan dan, zonder opgave van reden, kosteloos annuleren. Dit geldt enkel voor boekingen die verder zijn dan 45 dagen op de dag van boeken.

Indien de bedenktijd is verlopen, of de boeking vindt binnen 45 dagen plaats, rekenen wij een annuleringsvergoeding. U kunt bij het plaatsen van een boeking de annuleringsbescherming afnemen voor 6,8% van het boekingsbedrag.

Annuleren zonder annuleringsbescherming:
20% tot 90 dagen of meer voor de boeking
40% tot 31 dagen voor de boeking
60% tot 14 dagen voor de boeking
80% tot 7 dagen voor de boeking
100% tot 0 dagen voor de boeking

Annuleren met annuleringsbescherming:
tot 90 dagen voor de boeking
20% tot 31 dagen voor de boeking
30% tot 14 dagen voor de boeking
40% tot 7 dagen voor de boeking
50% tot 0 dagen voor de boeking
+
Met flexibele annulering kan Opdrachtgever, mits de leverancier er akkoord mee is, kosteloos de boekingsdatum eenmalig verplaatsen.

Bij bekende artiesten houden wij de annuleringsvoorwaarden aan zoals ze bij deze partij gelden.

Hoe gaat de betaling in zijn werk?

U kunt via onze beveiligde online omgeving uw betaling uitvoeren. Wij gebruiken hiervoor de betaalprovider Mollie. U kunt kiezen uit alle gangbare betaalmethoden.

 • Ideal
 • Bankoverschrijving
 • Creditcard
 • Paypal
 • Apple pay
 • Sofort Banking
 • Bankcontact
 • KBC/CBC betaalknop
 • Belfius Pay Button

U kunt de volgende betaaltermijnen kiezen:

 • 100% aanbetaling vooraf
 • 50% bij plaatsing boeking, resterende 50% 14 dagen voor de boeking
  Enkel voor bedrijven:
 • 30 dagen na de boeking betalen (2,9% toeslag)
 • 60 dagen na de boeking betalen (6,8% toeslag)
Wat als mijn feest niet door kan gaan door Corona?

Wilt u graag entertainment boeken, maar weet u niet zeker of uw feestdatum door kan gaan? U kunt bij ons te allen tijde uw boeking gratis verplaatsen als uw feest door overheidsmaatregelen niet door kan gaan. Deze garantie bieden wij u geheel kosteloos aan!

Wat als het entertainment last-minute niet meer kan optreden?

Wij hebben altijd een backup-optie beschikbaar. Ons team is 24 uur per dag bereikbaar. Indien het door u geboekte entertainment vanwege overmacht niet meer kan komen optreden, zetten wij alles op alles om alsnog het optreden door te laten gaan. Omdat we zo een groot netwerk hebben slagen we hier eigenlijk altijd in.

Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar