Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
Two Delight
100% match

Two Delight

Beleef een geweldig moment met dit zeer ervaren en enthousiaste duo! Bekijk de foto's en video's hier! Lees meer

4,9 (38 Beoordelingen)
€ 775 - € 1475
Coverbak
100% match

Coverbak

Ga voor de ultieme funk, soul en disco experience met deze 8-koppige feestband!
Coverbak is een bruisende 8-koppige funk en soul Coverband, klaar om jouw evenement naar een hoger niveau t...
Lees meer

4,7 (11 Beoordelingen)
€ 2250 - € 3250
Party Collective
100% match

Party Collective

Deze energieke partyband zet ieder feest op zijn kop! Ze spelen de beste hits van toen en nu.
'Party Collective' is dé Coverband die met hun ongelooflijke energie iedere zaal op zijn kop ...
Lees meer

4,8 (28 Beoordelingen)
€ 2995 - € 4995
JFP Partyband
100% match

JFP Partyband

Pop, Rock, Funk tot Dance. Deze dynamisch coverband brengt een ieder aan het dansen!
Bent u op zoek naar een Coverband voor u feest? Een bruisende show, met veel energie is waar deze 6 kop...
Lees meer

4,7 (10 Beoordelingen)
€ 2100 - € 3865
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Reggae

Wordt er binnenkort een festival georganiseerd dat draait om gezelligheid? Is er iemand in de familie jarig en wordt dit op een relaxte en zonovergoten manier gevierd? Vergeet dan niet om na te denken over het eventueel boeken van een reggae invulling. Dit kan er namelijk voor zorgen dat een feest volkomen ontspannen gevierd kan worden. Evenses helpt graag mee met de invulling van een reggae act.

Wat is reggae?

Reggae is een Jamaicaanse muziek soort waarbij de instrumenten drums en de bas de basis vormen. Doordat de nadruk op deze twee instrumenten wordt gelegd, ontstaat het herkenbare geluid dat reggae onderscheidt van andere muzieksoorten. De originele term ‘reggae’ betekent de muziek van de koning en is geleend vanuit het Spaans. Naast de drums en bas wordt er in reggae ook gebruik gemaakt van de instrumenten piano en gitaar, welke te herkennen is aan de opvallende ‘reggae slag’.

Reggae wordt voornamelijk neergezet als dansbare muziek en staat vooral bekend als een vrolijke en rebelse stijl is. Er zijn veel bekende reggae artiesten, zoals Bob Marley en zijn zoon Ziggy Marley. Artiesten zoals deze hebben veel teweeggebracht in de gehele reggae cultuur.

Daarnaast zijn er binnen reggae twee soorten te noemen waaraan men het kan herkennen. De eerste soort is de originele reggae en staat bekend als roots reggae. Bij deze muziek zit de kracht van de nummers hem voornamelijk in de tekst. Deze gaan diep in over zware onderwerpen en geven veel kritiek over de maatschappij en conflicten met de regering. Naast de originele, bestaat er ook de commerciële reggae. In deze soort ligt de focus meer op de muziek dan de betekenis, er worden hier ook modernere instrumenten gebruikt. De grootste overeenkomst tussen beide stijlen is dat het spiritueel, rustgevend en eentonige muziek is.

Wanneer is reggae begonnen en hoe is dat ontstaan?

De culturele oorsprong van het muziekgenre reggae is komt uit eind jaren zestig op het eiland in het Caribische gebied Jamaica. Reggae is ontstaan uit verschillende muzieksoorten, waaronder de Ska en Rocksteady. De muziek gaat vaak over wat de artiest heeft meegemaakt, en over het leven. Alhoewel de soort veranderend is, blijft the rhythm blues centraal staan. Ska is eind jaren vijftig ontstaan en wordt ook wel de jazz van Jamaica genoemd, het is vrolijke en dansbare muziek dat herkenbaar is door het vele gebruik van koperen blaasinstrumenten zoals de bekende artiest Jimmy Cliff. Ska werd opgevolgd door het genre Rocksteady vanaf de begin jaren zestig, welke soortgelijk is alleen veel langzamer werd gespeeld. Deze twee Jamaicaanse muziekgenres zijn later opgevolgde door Reggae, dit is de langzaamste soort van de drie.

Reggae kwam voor het eerst uit op Jamaica maar niet lang hierna werd het ook in delen over het Verenigd Koninkrijk beluisterd. Dit heeft als oorzaak dat Jamaica een kolonie is van Engeland welke in die tijd heerste over het tropische land. Engeland had in deze periode een koning welke regeerde over de Jamaicanen, dit zorgde ervoor dat reggae vanaf de jaren 70 ook buiten Jamaica werd beluisterd. In veel nummers binnen de originele roots reggae zijn er ook teksten terug te horen die gaan over de heerschappij van de Engelse koning. Aangezien Engeland heerste over Jamaica, was dit het eerste Europese land waar reggae bekend werd. Engeland was in deze tijd een belangrijk doorreis punt voor Europa wat er voor zorgde dat reggae al snel in de rest van Europa een populair genre was. Een van de eerst bekende reggae hits in Europa werd The Israelites van ska dancehall legende Desmond Dekker.

In de jaren zeventig raakte het muziekgenre haar toppunt met iconische reggae artiesten zoals Bob Marley, King Tubby en Peter Tosh. Later groei het muziekgenre nog meer in populariteit na het overlijden van Bob Marley. In de jaren tachtig droeg de reggae groep Inner Circle de populariteit. Tot vandaag de dag is het een geliefde muzieksoort alleen minder bespeeld. Bij een huidige reggae artiest kan er worden gedacht aan Sean Paul die vorig jaar nog 2 hits scoorde.

- Bob Marley
Bob Marley, geboren als Robert Nesta Marley op 6 februari, is een van de werelds meest bekende reggae artiest(en) uit Jamaica. Hij staat dan ook bekend als the King of reggae en hij staat symbool voor de rastafari-beweging. Geboren als een zoon van zijn 18-jarige Afrikaanse moeder en 60-jarige Engelse vader groeide hij uit tot een immens succes. Met bekende nummers zoals I shot the Sherriff en No Woman, No Cry en tevens albums als Exodus, Legend en Uprising wist hij wereldwijd het hart te raken van vele mensen.

- Peter Tosh
Winston Hubert McIntosh, beter bekend als Peter Tosh, is een Jamaicaanse zanger-gitarist die reggae gebruikte voor verschillende doeleindes. Het meest bekend in zijn solocarrière werd zijn muziek dat de cannabisstrijd ondersteunde en dat hij streed voor gelijke rechten. Zij albums Legalize It en Equal Rights streden hier het hardst voor. Op 43-jarige leeftijd werd Peter Tosh door 3 mannen doodgestoken bij een overval.

- The Wailers
In de vroege jaren 60 leerde Peter Tosh Bob Marley gitaar spelen en twee jaar later vormde hij samen met Bunny Livingston en Bob Marley the Wailers. The Wailers is de bekendste band ooit gevormd in de reggae geschiedenis. De bekendheid van deze band is enorm gegroeid nadat zij teksten gingen schrijven voor de Amerikaanse zanger Johnny Nash en in samenwerking traden met producent en uitgever Lee Perry.

Waarom zou ik voor reggae kiezen?

Tegenwoordig is reggae muziek vaak terug te vinden op de wat alternatievere evenementen en festivals. Als jij een ontspannen festival gaat geven waar lekker weer, gezelligheid en samenzijn belangrijk is, dan is het een juiste keuze om een reggae artiest of band in te zetten. Afhankelijk van de grootte van het event, kan het verschillen welke samenstelling het beste past.

Naast de ontspanning dat reggae verzorgt, draagt het natuurlijk ook een hele mooie evolutionaire boodschap met zich mee dat een groot stuk geschiedenis vertelt. Het kan dus zowel entertainend als educatief worden ingezet. Als je een verhaal wilt vertellen op jou gelegenheid of er voor wilt zorgen dat een geschiedenis presentatie interessant blijft, kan live reggae muziek hier wellicht goed aan bijdragen.

Wat kan Evenses betekenen met het boeken van een reggae act?

Wil jij nu een reggae band of artiest inzetten op je festival, beurs of event? Dan kan Evenses jou hier goed bij helpen. Evenses heeft een enorm netwerk aan contacten en verschillende soorten reggae artiesten. Door een evenement goed door te bespreken en aan te geven waar je precies naar op zoek bent, lukt het Evenses altijd goed om de juiste invulling te verzorgen.

Vind je het lastig om in contact te komen met de meest geschikte artiesten of ben je bang dat bepaalde bands niet zullen voldoen aan de kwaliteit dat je zoekt? Evenses biedt een garantie van bands en artiesten van de hoogste kwaliteit met scherpe prijzen die 100% door ons geselecteerd zijn. Door het goede contact van de artiesten en Evenses, werken wij al jaren met veel plezier samen en streven wij altijd naar een geslaagd optreden. Het belangrijkste voor ons is dat jij gelukkig bent!

FAQ Reggae

Aan welke prijzen kan ik denken bij het boeken van reggae entertainment?

Voor verschillende evenementen passen verschillende prijzen:

Solo reggae artiest                   <€750,-

Reggae band hobby                 <€1250,-

Professionele reggae artiest     <€2000,-

Professionele reggae band       <€5000,-

Bekende reggae act                  €5000,- +

De exacte prijs hang af van meerdere factoren: kwaliteit, bekendheid, grootte, duur van het optreden, benodigde geluidstechniek en de reiskosten. Dit bepaalt gezamenlijk de totaalprijs van de aangevraagde band.

Wat is mijn inbreng in een optreden?

Wanneer er een artiest wordt geboekt, komt de artiest voor jou optreden en niet andersom. Er wordt van te voren altijd goed afgestemd wat er wordt verwacht en onze artiesten proberen dit zo goed mogelijk na te leven. Input vanuit jouw kant is dus zeker welkom en dit wordt altijd met veel serieusheid en respect behandeld.

Wat is de duur van een optreden?

Verschillende samenstellingen of groepen hebben een eigen speelduur, dit verschilt per optreden. Over het algemeen wordt er in sets van drie kwartier gespeeld met een maximum van 4 sets. Als het gewenst is dat er langer wordt gespeeld of verspreid over een langere tijd, is dit altijd bespreekbaar.

Speelt de band in 1 keer door?

Dit is afhankelijk van het type evenement en het soort optreden. Tussen de sets door neemt de band een korte pauze van vijftien minuten om even op adem te komen en wat te drinken. Hier wordt dan pauze muziek afgespeeld om stiltes te voorkomen en zodat het feest gewoon door kan gaan. Uiteraard kan de muziek voor in de pauzes ook vooraf worden afgestemd.Wat zit inbegrepen bij de prijs?

Alles wat benodigd is voor een geslaagd optreden zit standaard inbegrepen. Dus de prijs is alles-inclusief en er zijn geen bijkomende kosten. Inbegrepen zijn:

 • Gescreend, professioneel entertainment

 • Niet goed - geld terug garantie

 • Reiskosten

 • BTW

 • Vervangend entertainment bij ziekte

 • Online wensenlijst

 • Persoonlijke eventmanager

 • 24/7 klantenservice

 • Op- en afbouw (indien nodig)

 • Licht en geluidstechniek (indien nodig)*

 • Overige benodigde apparatuur (indien nodig)

 • In overleg kan de techniek door Evenses of de band geregeld worden. Echter is dit niet altijd het geval.

Hoe komt de prijs tot stand?

De prijs is voornamelijk afhankelijk de volgende factoren:

 • De gewenste duur van het optreden
 • De reistijd en reiskosten
 • (eventueel) benodigde licht- en of geluidstechniek
 • Eventuele wachttijd en voorbereidingstijd
 • De groepsgrootte
 • Bekendheid van de act.

Uiteindelijk is ieder feest uniek. Daarom bespreken we graag uw wensen vooraf en kunnen we een passend voorstel op maat maken.

Hoe wordt de kwaliteit van het entertainment gegarandeerd?

Een speciaal opgeleid team doet vooraf de screening van ons entertainment. Hierbij kijken we naar:

 • ervaring,
 • opleiding,
 • prijs-kwaliteitsverhouding,
 • representativiteit,
 • originaliteit
 • betrouwbaarheid in het nakomen van afspraken.

Wat wij verder nog doen:

 • Alle acts worden vooraf bekeken middels demo's en live optredens.
 • Persoonlijke kennismaking voordat acts namens Evenses kunnen optreden
 • Ons entertainment heeft ook een online portal waarin ze alle informatie en wensen van uw boeking ten alle tijde kunnen inzien
 • Wij bellen en smsen voorafgaand de boeking nog met het entertainment voor een laatste controle
 • Wij werken enkel met entertainment waar we zelf achter staan en dat voldoet aan onze kwaliteitseisen. In alle andere gevallen komen ze niet op onze website.
 • Omdat we al bijna 15 jaar bestaan hebben we met vrijwel al ons entertainment een jarenlange, goede samenwerking
Hoe gaat een boeking precies in zijn werk?

Het is onze taak om u volledig te ontzorgen zodat u uiteindelijk een geslaagd feest heeft. Zo komt u tot een geslaagd feest:

 1. Kijk op onze website en kies het entertainment uit dat u leuk vindt. Lastig kiezen? Neem contact met ons team op en wij helpen u met het vinden van de juiste optie
 2. U ontvangt een vrijblijvend voorstel. Past het niet geheel bij uw wensen? Geef het aan, we proberen het dan aan te passen. Is het voorstel wel naar wens? Dan kan u aangeven dat u wenst te boeken.
 3. U kunt online uw wensen en overige gegevens doorgeven. Wij maken een overeenkomst en factuur. Dit kan online betaald en ondertekend worden. Wij zullen al het entertainment correct inplannen. Kort voor de boeking nemen we nog even contact op.
 4. We zijn er helemaal klaar voor. We gaan er een geslaagde gelegenheid van maken!
Hoe kan ik annuleren?

Wilt u onverhoopt annuleren? Neem contact met ons op, wij proberen het dan zo goed mogelijk op te lossen voor zowel u als het door u geboekte entertainment. In overleg komen we meestal tot de beste oplossing.

Dit is ons standaard annuleringsbeleid:
Nadat u uw boeking heeft bevestigd, heeft u 14 dagen bedenktijd. U kan dan, zonder opgave van reden, kosteloos annuleren. Dit geldt enkel voor boekingen die verder zijn dan 45 dagen op de dag van boeken.

Indien de bedenktijd is verlopen, of de boeking vindt binnen 45 dagen plaats, rekenen wij een annuleringsvergoeding. U kunt bij het plaatsen van een boeking de annuleringsbescherming afnemen voor 6,8% van het boekingsbedrag.

Annuleren zonder annuleringsbescherming:
20% tot 90 dagen of meer voor de boeking
40% tot 31 dagen voor de boeking
60% tot 14 dagen voor de boeking
80% tot 7 dagen voor de boeking
100% tot 0 dagen voor de boeking

Annuleren met annuleringsbescherming:
tot 90 dagen voor de boeking
20% tot 31 dagen voor de boeking
30% tot 14 dagen voor de boeking
40% tot 7 dagen voor de boeking
50% tot 0 dagen voor de boeking
+
Met flexibele annulering kan Opdrachtgever, mits de leverancier er akkoord mee is, kosteloos de boekingsdatum eenmalig verplaatsen.

Bij bekende artiesten houden wij de annuleringsvoorwaarden aan zoals ze bij deze partij gelden.

Hoe gaat de betaling in zijn werk?

U kunt via onze beveiligde online omgeving uw betaling uitvoeren. Wij gebruiken hiervoor de betaalprovider Mollie. U kunt kiezen uit alle gangbare betaalmethoden.

 • Ideal
 • Bankoverschrijving
 • Creditcard
 • Paypal
 • Apple pay
 • Sofort Banking
 • Bankcontact
 • KBC/CBC betaalknop
 • Belfius Pay Button

U kunt de volgende betaaltermijnen kiezen:

 • 100% aanbetaling vooraf
 • 50% bij plaatsing boeking, resterende 50% 14 dagen voor de boeking
  Enkel voor bedrijven:
 • 30 dagen na de boeking betalen (2,9% toeslag)
 • 60 dagen na de boeking betalen (6,8% toeslag)
Wat als mijn feest niet door kan gaan door Corona?

Wilt u graag entertainment boeken, maar weet u niet zeker of uw feestdatum door kan gaan? U kunt bij ons te allen tijde uw boeking gratis verplaatsen als uw feest door overheidsmaatregelen niet door kan gaan. Deze garantie bieden wij u geheel kosteloos aan!

Wat als het entertainment last-minute niet meer kan optreden?

Wij hebben altijd een backup-optie beschikbaar. Ons team is 24 uur per dag bereikbaar. Indien het door u geboekte entertainment vanwege overmacht niet meer kan komen optreden, zetten wij alles op alles om alsnog het optreden door te laten gaan. Omdat we zo een groot netwerk hebben slagen we hier eigenlijk altijd in.

Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar