Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
VJ Phill
100% match

VJ Phill

VJ Phill verzorgt als video jockey een prachtige visuele show op uw feest en evenement.
VJ Phill verzorgt een mooie visuele show op uw feest, bruiloft, evenement of bedrijfsfeest. Deze show k...
Lees meer

4,5 (3 Beoordelingen)
€ 645 - € 1420
DJ VJ Show
100% match

DJ VJ Show

Deze feestelijke show combineert een DJ met bijbehorende clips van de muziek op beeld.
De video-drive-in-show is te boeken voor elke gelegenheid of feest! De show wordt perfect afgestemd op i...
Lees meer

4,6 (5 Beoordelingen)
€ 945 - € 1795
Disco verlichte dansvloer
100% match

Disco verlichte dansvloer

Deze vloer is dé klassieker onder de discovloeren met sfeervolle lichtvlakken.
Deze prachtige discovloer is de ideale keuze om elk type evenement om te toveren tot een onvergetelijk feest. Of...
Lees meer

4,7 (10 Beoordelingen)
€ 695 - € 1530
Allround DJ boeken
100% match

Allround DJ boeken

DJ Show met onze allround feest DJ, compleet met professioneel licht en geluid.
Onze Allround DJ Show wordt verzorgd door de Allround DJ. De show is een compleet pakket van een attente allro...
Lees meer

4,6 (31 Beoordelingen)
€ 475 - € 1190
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

VJ

Wordt er binnenkort een buurtfeest georganiseerd en willen jullie naast de muziek ook wat visueel entertainment verzorgen? Komt de bruiloft van je zoon of dochter eraan en wil je er een heel speciaal feest van maken? Of heb je gewoon zin om eens een knallend feest te organiseren voor vrienden en familie, en wil er iets unieks van maken voor iedereen? Vaak wordt er veel aandacht besteed aan de muziek, de locatie, en de decoratie bij het organiseren van feesten en evenementen, maar het investeren in visuals wordt over het algemeen een stuk minder overwogen. Dat is jammer, want het boeken van een VJ, of video jockey, kan net datgene zijn wat van jouw feest een unieke gebeurtenis maakt.

VJ

Je hebt waarschijnlijk wel eens gehoord van de term “VJ”, bijvoorbeeld in verband met muziekvideo's op MTV, maar je hebt er misschien niet bij stilgestaan dat een VJ ook voor jouw eigen feesten en evenementen geboekt kan worden. Kort gezegd wijdt een professionele VJ zich aan het live creëren of manipuleren van visuals met behulp van technologie, waaronder computers, en vaak in samenspel met muziek. De kans is groot dat je weleens een VJ live aan het werk hebt gezien, zelfs zonder dat je het zelf doorhad, bijvoorbeeld bij concerten, in nachtclubs, of op festivals. Wanneer op een concert, bijvoorbeeld, de artiest wordt ondersteund door een enorme lichtshow die synchroon gaat met de muziek, dan is er, onder andere, een VJ aan het werk.

Één van de handige dingen wat betreft het boeken van een VJ is dat het op vrijwel iedere gelegenheid van toegevoegde waarde kan zijn. Dat komt omdat, net als in het geval van DJ's bijvoorbeeld, er heel veel verschillende soorten VJ's bestaan, allemaal met hun eigen stijl en hun eigen voorkeuren. Organiseer je een prijsuitreiking en wil je visuals op de achtergrond die de winnaars vertegenwoordigen op het ritme van pop-achtige muziek? Geef je een feest waarop een house DJ draait en wil je daar een eclectische lichtshow bij? Of gaat het om een bruiloft waar op een gegeven moment een slideshow met foto's van het gelukkige echtpaar begeleid moet worden door klassieke muziek en sfeervolle verlichting? Wat je ook nodig hebt, de kans is zeer groot dat je daarvoor de perfecte VJ kan boeken.

Gezien het feit dat het aantal professionele VJ's in Nederland en België de laatste jaren vrij snel gegroeid is, is het een goed idee om bij het boeken van een VJ de hulp in te roepen van een partij die ervaring heeft op het gebied van artiestenboekingen. Niet iedere VJ zal namelijk goed passen bij het soort feestje dat jij wil organiseren. Evenses is zo'n partij. Wij beschikken over een uitgebreid portfolio professionele VJ's voor wie wij al talloze succesvolle boekingen hebben verzorgd. Die expertise en die ervaring stellen we graag ter beschikking, zodat jij de perfecte VJ kan boeken voor het evenement dat je gaat organiseren.

Onze ervaren bookers en entertainment specialisten zijn zeven dagen per week bereikbaar via het offerteformulier op onze website, of per e-mail of telefoon. Als je eerst zelf op verkenning wil gaan, dan kan je met de hulp van de zoekmachine op onze website alvast aan de slag. Om het concept van een VJ nog wat duidelijker te maken en om wat beter uit te leggen hoe een goede VJ van jouw feest of evenement een memorabele gelegenheid kan maken, zullen we hieronder ook wat dieper in gaan op wat een VJ precies is en doet, en waarom het een superidee kan zijn om een VJ te boeken voor het evenement dat je organiseert.

Wat is een VJ?

Het woord VJ is een afkorting van Video Jockey. De VJ maakt in real time de beelden en licht manipuleert en zo een show verzorgt of versterkt. De term Video Jockey is populair geworden door de associatie met de muziekzender MTV en is een variatie op de term Disc Jockey (DJ). Destijds maakte VJ's nog de visuals voor muziekvideos maar dit gebeurt tegenwoordig vooral in live optredens. De typische MTV hosts op televisie, dus de mannen en vrouwen die de videoclips presenteerden en de programmering van de zender aan elkaar praatten, waren geïnspireerd door het entertainment dat plaatsvond in een nachtclub in New York destijds, genaamd Hurray. Dit was de eerste club die een volledige en geavanceerde video-installatie integreerde in het ontwerp van de club. Deze creatie bestond, onder andere, uit meerdere schermen boven de bar en de dansvloer.

Het oorspronkelijke idee van de eigenaars van Hurray was om tijdens clubavonden op de vele schermen ook fragmenten en korte films te laten zien. Aan de hand van verschillende makers van experimentele films begon de nachtclub echter al snel ook video's te maken die als aanvulling dienden op de muziek van de DJ's, in plaats van dat het visuele entertainment op de schermen een soort van pauze in de avond vormde. Op deze manier werden de visuals een integraal onderdeel van de clubsfeer en al snel was de baan van video jockey ontstaan.

Voor het grote publiek werden VJ's vooral bekend als presentatoren en presentatrices op zenders als MTV en, in Nederland en België, TMF. Hun baan als VJ was vooral gebaseerd op het presenteren van videoclips en muziek-gerelateerde programma's op deze zenders, wat een uiterst succesvol concept bleek te zijn. Verschillende bekende Nederlanders zetten hun eerste stappen in de showbusiness als VJ's, zoals bijvoorbeeld Bridget Maasland, Ruud de Wild, en Mental theo.

Of het nu gaat om een VJ die in een nachtclub de visuals bij een DJ set verzorgt of om een VJ die op televisie muziekvideo's presenteert, één van de kernelementen is het live mixen van media, gaande van bestanden op dvd's en harde schijven van een computer tot live camerabeelden en  computergegenereerde beelden. Daarnaast houdt een VJ zich over het algemeen ook bezig met het verwerken van beeldmateriaal in realtime. Door een goede VJ te boeken voor het feest of evenement dat je gaat organiseren kan je dus een heel gevarieerd en uniek element toevoegen aan het geheel.

VJ boeken

Tegenwoordig is het ook mogelijk om een VJ boeken voor feesten en evenementen die je zelf organiseert, net zoals je een DJ of een zangeres zou kunnen boeken. Je kan er vrij zeker van zijn dat in de meeste gevallen het overgrote deel van jouw gasten zelden of nooit op een feest is geweest waar ook een VJ deel uitmaakte van het entertainment, wat het boeken van een VJ des te boeiender maakt.  Maar wat kan een VJ zoal precies toevoegen aan jouw evenement?

Het visuele aspect

Zoals je ondertussen wel door zal hebben, kan je een VJ boeken om een visueel element aan het entertainment toe te voegen aan jouw feest of evenement. Of het nou gaat om een VJ die zich eerder bezighoudt met het presenteren van verschillende onderdelen van het feest, met behulp van visuele ondersteuning, of om een VJ die zich vooral focust op het creëren van visuele shows om de muziek te begeleiden, de juiste VJ kan van grote toegevoegde waarde zijn.

Een verhaal vertellen

Een professionele VJ kan jou, als organisator, ook helpen om een verhaal te vertellen tijdens het evenement. Denk daarbij, bijvoorbeeld, aan een bruiloft waarop verschillende speeches niet enkel worden begeleid door muziekstukken, maar ook door passende beelden en mooie lichtvariaties, om maar een voorbeeld te geven. Dit staat ook in nauw verband met het volgende punt...

Het perfecte sfeertje oproepen

Door een VJ te boeken kan je op geheel eigen wijze jouw feest of evenement van visuals voorzien. Deze kunnen afgestemd zijn op de muziek, maar ook, bijvoorbeeld, op de locatie waar het evenement wordt gehouden of op de sfeer die je op een specifiek moment wil creëren. Daarnaast kunnen mooie visuals ook de perfecte manier zijn om een thema of muziekgenre te ondersteunen, zoals bijvoorbeeld op een swingend jaren twintig-feestje of een feest met als thema “Hawaii”.

Wat Evenses voor je kan betekenen

Het boeken van een VJ hoeft zeker niet moeilijk te zijn, maar is het wel verstandig om voor jezelf in ieder geval een goed idee te hebben naar wat voor act of visueel entertainment je op zoek bent alvorens aan je zoektocht te beginnen. Net zoals er een oneindige verscheidenheid aan DJ's bestaat, krijg je ook te maken met heel wat variatie op het gebied van VJ's om te boeken. Bij Evenses werken we samen met een uitgebreid portfolio aan VJ's die geschikt zijn voor optredens op allerlei soorten feesten en evenementen, van verjaardagen en bruiloften tot festivals en zakelijke evenementen.

Daarnaast kan je bij Evenses ook VJ's boeken in combinatie met, bijvoorbeeld, muzikale elementen, zoals bijvoorbeeld zang of een DJ-set. Of je nou een zomerse ceremonie organiseert en deze wil voorzien van een passende visuele begeleiding door een live VJ, of een knallend verjaardagsfeest wil geven waarbij de VJ een professionele house set van een DJ naar jouw keuze ondersteunt, we helpen je graag om de ideale optie voor jouw feest of evenement te vinden en te boeken.

Bij het boeken van een VJ is het aan te raden om dat in ieder geval te doen met een ervaren partij wat betreft het boeken van VJ's. Evenses is al jarenlang actief in de wereld van evenementen en entertainment, en we hebben door de jaren heen al honderden verschillende acts geboekt. Je kan zeven dagen per week terecht kan bij onze bookers en entertainment specialisten met vragen omtrent het boeken van een VJ. Je kan hen altijd bereiken door het offerteformulier op de website in te vullen en vrijblijvend op te sturen, of per e-mail of telefoon. Bij Evenses kan je er vanuit gaan dat we samen met jou de VJ boeken die perfect past bij het feest of evenement dat jij gaat organiseren.

VJ (veejay) boeken voor uw bruiloft, feest of evenement? Heeft u een DJ geboekt maar wilt u graag nog iets speciaals om uw gasten te vermaken? Een VJ is hiervoor een leuke toevoeging. Een DJ kan muzikaal uw evenement van entertainment voorzien, maar visueel zijn er minder mogelijkheden. U kunt ervoor kiezen een VJ in te huren, die op geheel eigen wijze uw evenement van visuals voorziet. Deze zullen afgestemd zijn op de muziek van de DJ, de locatie van uw feest en de sfeer die u wilt neerzetten. De VJ kan de visuals ook afstemmen op uw thema of muziek genre.

Veejay boeken voor uw feest, bruiloft of festival

In samenspraak met u wordt er een plan door de VJ opgesteld. U kunt doorgeven in welke sfeer, in wat voor soort kleuren en vormen en in wat voor locatie uw evenement zal plaatsvinden. Zo weet u zeker dat de visuals passen bij het beeld dat u voor ogen heeft. Onze VJ’s kunnen zelf al het materiaal dat nodig is verzorgen. U kunt hierbij denken aan beamers om te projecteren en doeken om de projecties volledig tot hun recht te laten komen. Ieder evenement en iedere locatie kan geschikt zijn voor een visuele show. Een kleinschalige bruiloft of een groot clubfeest zijn beiden geschikt voor versiering en entertainment in de vorm van projecties. Wij helpen u graag verder! U kunt ons daarom 7 dagen per week bereiken voor vragen en advies over het boeken van een VJ.Wat is een VJ?

Een VJ (afkorting voor Video Jockey) is een artiest die visuele beelden creëert en presenteert tijdens muziekevenementen, clubs of concerten. Een VJ maakt gebruik van videoprojectie en speciale effecten om een interactieve visuele ervaring te creëren die is afgestemd op de muziek. Dit omvat onder andere beelden, animaties, teksten en speciale effecten die worden geprojecteerd op een groot scherm of andere oppervlakken. Het doel is om een visuele ondersteuning te bieden voor de muziek en een sfeer en sfeervolle aankleding te creëren voor het publiek.

Wat heeft een VJ nodig?
 • Visuele apparatuur: Dit omvat een computer, een videoprojector, een mengpaneel en andere visuele apparatuur.

 • Software: Een VJ heeft software nodig om beelden te creëren, te bewerken en te mixen met muziek en andere geluiden.

 • Muziek en geluiden: Een VJ heeft muziek en geluiden nodig om mee te werken en te mixen. Dit kan worden verzameld van verschillende bronnen, zoals een DJ of een live band.

 • Licht: Een VJ moet in staat zijn om de juiste verlichting te regelen en te creëren, zodat het publiek de visuele beelden helder en duidelijk kan zien.

 • Technici: Een VJ kan technici nodig hebben om te helpen bij het opzetten van de apparatuur, de verlichting en andere aspecten van het evenement.

Welke DJ Specials zijn mogelijk?
 • DJ VJ Show
 • Dance and DJ act Trinxx
 • VJ
 • DJ Partybike
Hoeveel kost een DJ huren?

Kosten indicatie DJ:
€0 - €250 Hobby DJ
€250 - €500 Professionele DJ, korte set
€500 - €1000 Professionele DJ, avondvullend
€1000 - €1250 Professionele DJ met muzikant
€1250 - €1750 Professionele DJ met band
€2000 en hoger Bekende DJ

De exacte prijzen voor het boeken van een DJ hangen af van een aantal elementen:

 • De tijdsduur dat de DJ optreedt. Een optreden van 1 uur heeft een lagere prijs dan 4 uur. Relatief neemt de prijs van het boeken van een DJ wel af naarmate de Dj draait. In het eerste uur zitten namelijk ook de reiskosten en op-/ afbouwkosten van de DJ verwerkt.
 • De hoeveelheid licht- en geluidstechniek die de DJ dient mee te nemen.
 • De reisafstand die de DJ dient af te leggen.
Hoe lang draait de DJ?

Dat is flexibel en helemaal afhankelijk van uw wensen. Doorgaans draait een DJ vanaf 1 uur en meestal tot 4 uur lang. Het is echter ook mogelijk een DJ langer dan 4 uur in te zetten, bij een bruiloft DJ bijvoorbeeld. Een drankje en klein hapje is dan wel welkom!

Neemt de DJ zelf geluid en licht mee?

Ja, in de meeste gevallen spreken we dit zo af. Onze DJ's hebben een geluidsset die geschikt is voor een feest tot 150 personen. Dit kan ook nog uitgebreid worden voor grotere aantallen gasten. U kunt het ook zelf inhuren als dit uw voorkeur heeft. Vaak is de voordeligste optie wel om dit bij de DJ te boeken. Ook is hij bekend met de apparatuur wat voor hem of haar prettig werkt.

Hoe lang duurt het opbouwen van de DJ techniek?

Het opbouwen van de techniek van een DJ gaat vrij snel. U kunt uitgaan van een periode tussen de 30 en 60 minuten.

Hoe lang van tevoren staat de DJ klaar?

De DJ staat standaard 30 minuten voor het optreden startklaar. Dit betekent dat alles is opgebouwd en de soundcheck succesvol is afgerond. In overleg is het voor de DJ ook mogelijk om eerder startklaar te staan. Dit kan wenselijk zijn als u bijvoorbeeld het feest in dezelfde zaal geeft als waar het diner plaatsvindt.

Kunnen de DJ's ook met muzikanten spelen?

Ja, dit kan zeker en is een leuke toevoeging aan de act. Veel gekozen muzikanten bij de Dj zijn saxofonisten, violisten of zangeressen.

Kan ik mijn verzoeknummers doorgeven aan de DJ?

Ja, dit is mogelijk. Het beste is om dit vast voor de boeking met de DJ af te spreken. Dan kan hij of zij ervoor zorgen dat de nummers mooi verwerkt worden in de Dj set. Op de avond zelf een enkele verzoeknummer doorgeven kan ook, maar we raden af om dit al te veel te doen. Zo wordt het moeilijker om een goede opbouw van de set te maken.

Wat zit inbegrepen bij de prijs?

Alles wat benodigd is voor een geslaagd optreden zit standaard inbegrepen. Dus de prijs is alles-inclusief en er zijn geen bijkomende kosten. Inbegrepen zijn:

 • Gescreend, professioneel entertainment

 • Niet goed - geld terug garantie

 • Reiskosten

 • BTW

 • Vervangend entertainment bij ziekte

 • Online wensenlijst

 • Persoonlijke eventmanager

 • 24/7 klantenservice

 • Op- en afbouw (indien nodig)

 • Licht en geluidstechniek (indien nodig)*

 • Overige benodigde apparatuur (indien nodig)

 • In overleg kan de techniek door Evenses of de band geregeld worden. Echter is dit niet altijd het geval.

Hoe komt de prijs tot stand?

De prijs is voornamelijk afhankelijk de volgende factoren:

 • De gewenste duur van het optreden
 • De reistijd en reiskosten
 • (eventueel) benodigde licht- en of geluidstechniek
 • Eventuele wachttijd en voorbereidingstijd
 • De groepsgrootte
 • Bekendheid van de act.

Uiteindelijk is ieder feest uniek. Daarom bespreken we graag uw wensen vooraf en kunnen we een passend voorstel op maat maken.

Hoe wordt de kwaliteit van het entertainment gegarandeerd?

Een speciaal opgeleid team doet vooraf de screening van ons entertainment. Hierbij kijken we naar:

 • ervaring,
 • opleiding,
 • prijs-kwaliteitsverhouding,
 • representativiteit,
 • originaliteit
 • betrouwbaarheid in het nakomen van afspraken.

Wat wij verder nog doen:

 • Alle acts worden vooraf bekeken middels demo's en live optredens.
 • Persoonlijke kennismaking voordat acts namens Evenses kunnen optreden
 • Ons entertainment heeft ook een online portal waarin ze alle informatie en wensen van uw boeking ten alle tijde kunnen inzien
 • Wij bellen en smsen voorafgaand de boeking nog met het entertainment voor een laatste controle
 • Wij werken enkel met entertainment waar we zelf achter staan en dat voldoet aan onze kwaliteitseisen. In alle andere gevallen komen ze niet op onze website.
 • Omdat we al bijna 15 jaar bestaan hebben we met vrijwel al ons entertainment een jarenlange, goede samenwerking
Hoe gaat een boeking precies in zijn werk?

Het is onze taak om u volledig te ontzorgen zodat u uiteindelijk een geslaagd feest heeft. Zo komt u tot een geslaagd feest:

 1. Kijk op onze website en kies het entertainment uit dat u leuk vindt. Lastig kiezen? Neem contact met ons team op en wij helpen u met het vinden van de juiste optie
 2. U ontvangt een vrijblijvend voorstel. Past het niet geheel bij uw wensen? Geef het aan, we proberen het dan aan te passen. Is het voorstel wel naar wens? Dan kan u aangeven dat u wenst te boeken.
 3. U kunt online uw wensen en overige gegevens doorgeven. Wij maken een overeenkomst en factuur. Dit kan online betaald en ondertekend worden. Wij zullen al het entertainment correct inplannen. Kort voor de boeking nemen we nog even contact op.
 4. We zijn er helemaal klaar voor. We gaan er een geslaagde gelegenheid van maken!
Hoe kan ik annuleren?

Wilt u onverhoopt annuleren? Neem contact met ons op, wij proberen het dan zo goed mogelijk op te lossen voor zowel u als het door u geboekte entertainment. In overleg komen we meestal tot de beste oplossing.

Dit is ons standaard annuleringsbeleid:
Nadat u uw boeking heeft bevestigd, heeft u 14 dagen bedenktijd. U kan dan, zonder opgave van reden, kosteloos annuleren. Dit geldt enkel voor boekingen die verder zijn dan 45 dagen op de dag van boeken.

Indien de bedenktijd is verlopen, of de boeking vindt binnen 45 dagen plaats, rekenen wij een annuleringsvergoeding. U kunt bij het plaatsen van een boeking de annuleringsbescherming afnemen voor 6,8% van het boekingsbedrag.

Annuleren zonder annuleringsbescherming:
20% tot 90 dagen of meer voor de boeking
40% tot 31 dagen voor de boeking
60% tot 14 dagen voor de boeking
80% tot 7 dagen voor de boeking
100% tot 0 dagen voor de boeking

Annuleren met annuleringsbescherming:
tot 90 dagen voor de boeking
20% tot 31 dagen voor de boeking
30% tot 14 dagen voor de boeking
40% tot 7 dagen voor de boeking
50% tot 0 dagen voor de boeking
+
Met flexibele annulering kan Opdrachtgever, mits de leverancier er akkoord mee is, kosteloos de boekingsdatum eenmalig verplaatsen.

Bij bekende artiesten houden wij de annuleringsvoorwaarden aan zoals ze bij deze partij gelden.

Hoe gaat de betaling in zijn werk?

U kunt via onze beveiligde online omgeving uw betaling uitvoeren. Wij gebruiken hiervoor de betaalprovider Mollie. U kunt kiezen uit alle gangbare betaalmethoden.

 • Ideal
 • Bankoverschrijving
 • Creditcard
 • Paypal
 • Apple pay
 • Sofort Banking
 • Bankcontact
 • KBC/CBC betaalknop
 • Belfius Pay Button

U kunt de volgende betaaltermijnen kiezen:

 • 100% aanbetaling vooraf
 • 50% bij plaatsing boeking, resterende 50% 14 dagen voor de boeking
  Enkel voor bedrijven:
 • 30 dagen na de boeking betalen (2,9% toeslag)
 • 60 dagen na de boeking betalen (6,8% toeslag)
Wat als mijn feest niet door kan gaan door Corona?

Wilt u graag entertainment boeken, maar weet u niet zeker of uw feestdatum door kan gaan? U kunt bij ons te allen tijde uw boeking gratis verplaatsen als uw feest door overheidsmaatregelen niet door kan gaan. Deze garantie bieden wij u geheel kosteloos aan!

Wat als het entertainment last-minute niet meer kan optreden?

Wij hebben altijd een backup-optie beschikbaar. Ons team is 24 uur per dag bereikbaar. Indien het door u geboekte entertainment vanwege overmacht niet meer kan komen optreden, zetten wij alles op alles om alsnog het optreden door te laten gaan. Omdat we zo een groot netwerk hebben slagen we hier eigenlijk altijd in.

Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar