Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
Party Collective
100% match

Party Collective

Deze energieke partyband zet ieder feest op zijn kop! Ze spelen de beste hits van toen en nu.
Party Collective biografie Partyband 'Party Collective' is dé coverband die met hun ongelooflij...
Lees meer

4,8 (27 Beoordelingen)
€ 2695 - € 4885
JFP Partyband boeken
100% match

JFP Partyband boeken

Pop, Rock, Funk tot Dance. Deze dynamisch coverband brengt een ieder aan het dansen!
Bent u op zoek naar een coverband voor u feest? Een bruisende show, met veel energie is waar deze 6 koppi...
Lees meer

5 (1 Beoordeling)
€ 2100 - € 3865
Two Delight
100% match

Two Delight

Beleef een geweldig moment met dit zeer ervaren en enthousiaste duo!
Allround duo die altijd de juiste snaar raakt, laat u verrassen! Bent u op zoek naar een geweldig allround duo voor uw ju...
Lees meer

4,9 (37 Beoordelingen)
€ 775 - € 1475
Jack Club Music
100% match

Jack Club Music

Jack Club Music zet altijd een geweldig optreden neer!
Jack Club Music boeken Wilt u dansen? Dan dansen ze mee. Wilt u een relaxed achtergrondgeluid? Dan relaxen ze mee. Wilt u bekende klan...
Lees meer

5 (5 Beoordelingen)
€ 1495 - € 3995
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Friese bands

Een Friese band is een band die nummers in het Fries vertolkt, of bestaat uit bandleden die afkomstig zijn uit de provincie Friesland. Sommige Friese bands hebben zichzelf al goed op de kaart gezet. Denk bijvoorbeeld aan de muzikanten De Kast, Twarres of De Hûnekop. Bij Evenses kunt u deze bands boeken, evenals Vangrail.

De provincie geeft haar inwoners graag liefde voor Friese muziek mee. Zo zijn er verschillende gesubsidieerde poppodia te vinden in de Friese plaatsen Leeuwarden en Sneek. Daar treden verschillende Friese bands op. Bovendien kunnen inwoners van Friesland verschillende popopleidingen volgen in de provincie om op die manier in een Fries Band op te treden. Tijdens de jaren 90 was er zelfs een opleving van popmuziek uit Friesland. Er werd in de media gesproken van 'De Friese Bries', omdat er een grote opkomst was van en interesse was voor Friese bands.

En ook tegenwoordig gaat Friesland 'met de tijd mee'. In de tijd van nu waarin festivals hoogtij vieren, bestaan er heuse festivals voor Friese artiesten. Zo bestaan: Aaipop en het Freeze Festival waar Friese bands optreden. Het metalfestival Wâldrock in Bergum opende altijd met een optreden van een van de betere Friese bands. Stichting Friesland Pop organiseert concerten en activiteiten ter promotie van de Friese popmuziek en Friese bands. Kortom, de provincie doet er alles aan om Friese muziek op de kaart te zetten.

Gevestigde en nieuwe namen van Friese bands

Twarres en De Kast, wie kent deze Friese bands niet. De hit 'In Nije Dei' ('Een Nieuwe Dag') werd in 1997 door de Nederlandse popgroep De Kast uitgebracht. Het nummer was de titelsong van een Nederlandstalige film, en werd in Nederland grijsgedraaid op de radiostations Radio 538, Hitradio Veronica, Radio 2 en Radio 3FM. De plaat van de Friese band kwam op nummer 2 te staan van de Nederlandse Top 40 op Radio 538. Tevens veroverde de plaat de 3e plek in de Mega Top 100 van Radio 3FM.

Wist je dat Friesland ook bekend staat om een bekende Friese orgelbouwer? Zijn naam is Van Dam. Tevens zijn er bekende Friese organisten zoals Jan Jongepier en Theo Jellema.

Een muzieknummer krijgt staat van dienst als het wordt gecoverd in het televisieprogramma Ali B Op Volle Toeren. En dat gebeurde ook met 'In Nije Dei' in 2020. Rapper Mula B bracht een nieuwe versie ten gehore, begeleid door het ZO! Gospel Choir.

Maar er bestaan ook nieuwere, Friese bands. Een opkomend duo is Tall 'n Blue. Het duo bestaat uit twee zussen die afkomstig zijn uit Friesland. Ook Mundo Park, Laguna en Johnny Loves Me zijn jonge, Friese bands die hun sporen beginnen te verdienen in de hedendaagse popmuziek.

Stichting Friesland Pop organiseert voor Friese bands De Friese Popawards. Bij de popawards worden er prijzen vergeven aan Friese bands voor de Beste Nieuwkomer, de Beste Videoclip, de Song van het jaar, de Bernlef Prijs en de Friese Popprijs. Het zijn zeer gewilde prijzen voor (nieuwe en oude) Friese bands.

concert-gbef73b930_1920.jpg

Friese Bands boeken bij Evenses

Evenses biedt 24 uur per dag service en zal zo snel mogelijk een offerte sturen met een voorstel voor u voor een Friese band. Deze maken wij naar aanleiding van uw wensen die zijn besproken en het budget wat u voor uw gelegenheid heeft. Ook zullen wij met u kijken of wij verder nog van dienst kunnen zijn om het moment zo uniek mogelijk te maken. Als u het fijn vindt om over uw gelegenheid te brainstormen, dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met Evenses.

Evenses Entertainment

Bij Evenses kunt u nog veel meer entertainment dan alleen Friese bands boeken. Wellicht dat u uit onderstaande inspiratie haalt voor het entertainment op uw gelegenheid:

Bij Evenses bent u verzekerd van een prachtige invulling van uw gelegenheid of evenement. Dit gebeurt door onze ervaren, professionele en flexibele artiesten. Dit kan een Friese band zijn, maar ook muziek en entertainment die/dat in een ander genre valt.
audience-g62dc4e36c_1920.jpgWat kost het om een band te boeken?

Als richtlijn kunt u deze prijzen aanhouden voor live bands.

Kosten bands:

€0        - €500             Hobby band
€500    - €1000           Kleine band
€1000 - €2000            Semi - professionele band
€2000 - €3000            Professionele band
€3000 - €5000            Premium Band
€5000 en hoger          Bekende band

De exacte prijs van het boeken van een live band hangt af van meerdere factoren. Onder andere van de kwaliteit van de live band, de bekendheid van de band, de grootte van de  live band, de duur dat de band live dient te spelen, de benodigde geluidstechniek en ook de reisafstand. Gezamenlijk bepaalt dit de uiteindelijk totaal prijs van het boeken van de band.

Welke nummers spelen live bands op een bruiloft?

De bands hebben een repertoire van nummers waaruit ze spelen. Veelal staan ze open voor suggesties en verzoeknummers. Wel is het prettig om deze ruim voor de boeking aan te geven. Op de avond zelf kunnen verzoeknummers ten koste gaan van de opbouw van de set en daardoor het plezier van de gasten. Als een verzoeknummer niet in het repertoire staat dan zijn verscheidene bands bereid 1 of 2 nummers in te studeren.

Hoe lang speelt een live band?

Een standaard optreden bestaat uit 3 sets van 45 minuten. Dit wordt verdeeld over een tijdsduur van 3 – 3,5 uur. Kortere optredens zijn ook mogelijk. De maximale speelduur van de meeste live bands is 4 sets van 40 minuten. Dit kan verdeeld worden over een tijdsduur van 4 tot 5 uur.

Houdt de band pauzes?

Om het optreden op een prettige, professionele en enthousiaste manier uit te kunnen voeren dient de band af en toe te pauzeren. Een optreden tot 1 uur wordt standaard uitgevoerd zonder pauzes. Bij langere optredens kan u er vanuit gaan dat er per uur c.a. 15 minuten wordt gepauzeerd.

Wat gebeurd er in de pauzes van de band?

In de pauzes zorgt de band voor sfeervolle muziek welke zij afspelen over hun geluidsinstallatie. De muziek is uiteraard in lijn met de muziek die tijdens het optreden wordt gespeeld. Sommige bands komen met een DJ, deze zullen dan de muziek verzorgen. Uiteraard kan u ook een DJ voor in de pauzes bij alle live bands bij boeken.

Hoe lang duurt het opbouwen van de coverband?

De opbouw van bands duurt bij 3 a 4 koppige bands c.a. 45 minuten. Bij grotere bands duurt dit 1 tot 1,5 uur. De hoeveelheid apparatuur passen wij altijd aan aan de groepsgrootte. Is de groep erg groot (meer dan 175 personen), dan zal de opbouwtijd ook langer zijn.

Hoe lang van tevoren staat de band klaar?

De live band staat standaard 30 minuten voorafgaand aan het optreden startklaar. Dit betekent dat alles is opgebouwd en is gesoundchecked. Het is ook mogelijk om af te spreken dat de live band eerder van tevoren startklaar staat. De bandleden zijn natuurlijk dan meer tijd aan de opdracht kwijt, daarom zullen zij een vergoeding voor deze wachttijd rekenen.

Heeft de live band een podium nodig?

Meestal heeft een band geen podium nodig. Vaak kunnen ze op een vrij gedeelte in de zaal spelen als dit niet verhoogd is. Afhangende van de zaalindeling en het aantal mensen dat aanwezig is kan een podium wel een toegevoegde waarde zijn. Zo zijn de muzikanten beter zichtbaar voor het publiek. Live bands die wel vaak een podium verlangen zijn premium bands en bekende bands. Heeft u nog overige vragen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen over het boeken van een live band. Band boekingen maken elk feest geslaagd.

Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar