Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
ABBA Coverband
100% match

ABBA Coverband

Deze professionele coverband brengt een waardige ode aan de Zweedse popgroep ABBA!
De band Abba wordt nog steeds beschouwd als 1 van de meest succesvolle band van de afgelopen decennia's. Met...
Lees meer

4,8 (4 Beoordelingen)
€ 2995 - € 4790
MJ Tribute boeken
100% match

MJ Tribute boeken

Een eerbetoon aan Michael Jackson!
Een ontmoeting met My Name is Michael IMI Ramdjan, ook wel bekend als IMI RTIST, verwierf bekendheid door zijn deelname aan het RTL-4 programma “My Name i...
Lees meer

prijs op aanvraag
Proud Mary & the Turners
100% match

Proud Mary & the Turners

Een spetterende show waarbij niemand stil kan blijven staan!
The Queen of Rock & Roll staat bekend om haar befaamde shows vol hits en muzikale hoogtepunten. Wat te verwachten? Proud Mary & ...
Lees meer

4,8 (8 Beoordelingen)
€ 2495 - € 4255
Elvis tribute boeken
100% match

Elvis tribute boeken

Deze tributeband speelt alle hits van Elvis met veel overtuiging en passie!
Elvis Presley, bijgenaamd de King of Rock & Roll, was een legendarische zanger en muzikant die de muziekgeschiedeni...
Lees meer

5 (2 Beoordelingen)
prijs op aanvraag
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Tribute Band

Gaan jullie binnenkort trouwen en zijn jullie nog op zoek naar de perfecte band voor een live optreden tijdens het feest? Geef je over enkele weken een zomers tuinfeest en lijkt het je wel leuk om voor wat live entertainment te zorgen die dag? Of komt de verjaardaag van je partner er over een maandje aan en is ze helemaal gek van de Beatles of de Red Hot Chili Peppers? Het boeken van de originele bands wordt waarschijnlijk nogal lastig, zowel qua beschikbaarheid als budget, maar heb je al eens overwogen om een goede tribute band te boeken?

Je hebt misschien al wel eens gehoord van tribute bands, maar voor het geval je niet precies weet waar we het over hebben: Een tribute band of tribute act is een muziekgroep, zanger, of muzikant die specifiek de muziek van een bekende band of act speelt. Dit soort entertainment omvat, onder andere, individuele artiesten die de nummers en stijl van een artiest nabootsen, zoals bijvoorbeeld, Elvis-imitators, en bands die enkel de muziek van Iron Maiden of de Rolling Stones spelen. Door een goede tribute band te boeken, kan je de ervaring nabootsen van het bijwonen van een concert van je favoriete band op het feest of evenement dat je gaat organiseren.

Het tribute genre is al decennialang een hele populaire optie voor allerlei soorten gelegenheden. Er zijn dan ook door de jaren heen verschillende tribute bands die voor zichzelf een enorme schare fans hebben opgebouwd, zoals bijvoorbeeld de Iron Maidens, een tribute band bestaande uit enkel vrouwen die muziek van Iron Maiden speelt, de Zweedse popgroep A*Teens die muziek van ABBA zongen, en Queen Extravaganza Tour, een Queen tribute band welke opgericht werd door de drummer van Queen, Roger Taylor.

Ook in Nederland en België bestaan er heel wat tribute bands. Alleen al op onze website kan je een uitgebreid aanbod tribute bands vinden, van de Hendrix Neon Angels, als eerbetoon aan de gitaarvirtuoos Jimmy Hendrix, tribute band Doe Maar, welke dus muziek van Doe Maar speelt, en de Madonna Tribute Act, voor als je van de muziek van Madonna houdt of Proud Mary & The Turners als je fan bent van Tina Turner. Dat komt jou als organisator van een feest of evenement goed uit, want hierdoor heb je heel veel keuze en is de kans groter dat je de tribute kan boeken die precies past bij de gelegenheid.

Als entertainmentbureau werken wij samen met een uitgebreid portfolio tribute bands die geschikt zijn voor allerlei soorten feesten en evenementen, van verjaardagen en bruiloften tot festivals en zelfs zakelijke evenementen. Of je nou een zomers feest in de tuin geeft en dat van een vleugje nostalgie wil voorzien, of een eindejaarsdiner organiseert voor het kantoor waarvan je wil dat de aanwezigen er nog lang over na zullen praten, bij Evenses helpen je graag om de ideale optie voor jouw feest of evenement te vinden en te boeken. Door een tribute band te boeken, kan je jouw feest helemaal uniek maken, zeker als je op voorhand samen met de band afspreekt welke liedjes je graag zou willen horen en of er requests gedaan kunnen worden door de gasten.

Bij het boeken van een tribute band is het aan te raden om dat in ieder geval te doen met een ervaren partij wat betreft het boeken van tribute bands. Evenses is al jarenlang actief in de wereld van de artiestenboekingen en we hebben door de jaren heen honderden verschillende acts geboekt. Als je zelf eerst eens op verkenning wil gaan, dan kan je met behulp van de zoekmachine op onze website alvast een eerste stap zetten. Daarnaast kan je ook zeven dagen per week terecht kan bij onze bookers en entertainment specialisten met vragen omtrent het boeken van een tribute band. Je kan hen altijd bereiken door het offerteformulier op de website in te vullen, of per e-mail of telefoon. Bij Evenses kan je ervan uit gaan dat we samen met jou de tribute band boeken die perfect past bij het feest of evenement dat jij gaat organiseren.

Een klein stukje over de tribute band

Imitatie is natuurlijk al zo oud als de mensheid zelf, maar als we het specifiek hebben over tribute bands zoals hierboven beschreven, dan begint de geschiedenis waarschijnlijk in de jaren vijftig van de vorige eeuw. Nadat Elvis Presley zijn eerste nummer-één hit in de Verenigde Staten te pakken had, begonnen er acts op te duiken die zowel de hitmuziek als de herkenbare stijl van de King of Rock 'n Roll begonnen te imiteren. Daarmee was zowel de bekende Elvis-imitator als het concept van de tribute band geboren.

Over het algemeen zijn het de bands met een grote cult-aanhang, zoals Lynyrd Skynyrd, Led Zeppelin, en de Rolling Stones, die ook een groot aantal aan tribute bands inspireren.

Tegenwoordig kan je overal ter wereld tribute bands vinden, maar naast de Verenigde Staten is er één ander land waar de tribute band een bijzonder grote rol speelt in de muziekindustrie, namelijk Australië. Dat komt omdat, in het verleden, de grote en beroemde bands regelmatig Australië links lieten liggen bij het plannen van tours en dus ook andere promotionele activities, vanwege de ligging van het land. Als gevolg hiervan zijn er over de afgelopen decennia tribute bands met grote aantallen fans en zelfs hun eigen albums en tours ontstaan in Australië, zoals The Beatnix, The Australian Pink Floyd Show, en Zeppelin Live.

Ook in Nederland en België zijn er tribute bands die op hun eigen houtje flink aan de weg getimmerd hebben, zoals Present Danger, die enkel muziek van Metallica spelen, Action in DC, een eerbetoon aan AC/DC uit Nederland, en Zeno, een tribute band voor Toto. Zodra je op zoek gaat naar een tribute band voor jouw feest of evenement zal je zien hoeveel variatie er bestaat en hoeveel keuze je hebt. Alleen al op onze website vindt je tientallen tribute bands die heel regelmatig geboekt worden voor uiteenlopende gelegenheden.

Enkele punten om op te letten bij het boeken van een tribute band

Een passende tribute band kan precies datgene zijn wat je nodig hebt om op jouw feest of evenement de sfeer te creëren waar je naar op zoek bent. Er zijn echter wel enkele factoren op om te letten tijdens het boekingsproces en daarom is het ook verstandig om daarbij de hulp in te roepen van een ervaren partij als Evenses. Om je alvast een idee te geven van wat er belangrijk is, zetten we hieronder enkele punten op een rijtje.

Zoek naar materiaal van eerdere optredens

Bij het boeken van een tribute band is het erg nuttig om video's van eerdere optredens te bekijken alvorens over te gaan tot het tekenen van de contracten. Veel bands zullen een eigen website en verschillende social media accounts hebben waarop je meer informatie over hen kan vinden, waaronder beeldmateriaal en misschien ook reviews van mensen die hen eerder aan het werk hebben gezien. Ook op onze website kan je heel wat reviews vinden van mensen die de tribute bands in ons portfolio al eens geboekt hebben of een concert van hen hebben bijgewoond.

Check of je samen met de band de playlist kan samenstellen

Het feit dat je het boeken van een tribute band overweegt, wil hoogstwaarschijnlijk zeggen dat je flink wat kennis hebt van het repertoire van een bepaalde band, of dat de persoon voor wie je de band boekt een grote fan is. Het is daarom wel belangrijk dat de tribute band in kwestie ontvankelijk is voor suggesties van jouw kant wanneer het aankomt op het samenstellen van de playlist. Je hebt vast en zeker bepaalde nummers die je heel graag wil horen, dus vraaz de band zeker of je samen met hen over de setlist kan gaan voordat het optreden wordt geboekt.

Zorg ervoor dat je weet wat de band nodig heeft om op te treden

Uit hoeveel leden bestaat de band? Wat voor instrumenten brengen ze mee? Zorgen ze voor hun eigen transport? Bij het boeken van een tribute band is het van belang dat je goed weet wat de band nodig heeft tijdens het optreden. Op die manier weet je al snel of de locatie van het feest in orde is voor de band en of er naast het boeken van de tribute band ook nog andere dingen geregeld moeten worden. Hou daarbij ook goed in de gaten wat er allemaal in de prijs van de boeking is inbegrepen, zodat je op een later punt niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Wat Evenses zoal voor je kan betekenen

Het boeken van een tribute band hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, zeker niet als je al min of meer weet wat voor soort evenement je gaat organiseren en wat voor rol de band zal gaan vervullen. Het is dus zeker nuttig om daar, in ieder geval voor jezelf, alvast een redelijk duidelijk idee van te vormen voordat je begint met het zoeken en boeken van een tribute band. Niet iedere band zal namelijk goed passen bij het soort feestje dat jij in gedachten hebt.

Via de bandzoeker van Evenses kunt u voor uw drive in show uw perfecte tribute band huren. Onze tribute bands spelen bestaande cover hits van bekende artiesten of bekende bands in verschillende muziekgenres zoals pop, jazz, soul, rock en Nederlandstalig. Zo hebben wij een Abba tribute band, Beatles tribute band, Madonna tribute band en nog veel meer tribute bands die voor uw gelegenheid covers spelen van grote muzikanten.

Onze professionele imitators van de tribute bands staan voor u klaar om uw evenement fantastisch te maken. Ze treden niet alleen met de muziek covers op van bekende artiesten of bekende muziekgroepen, maar spelen alles tot in de perfectie na inclusief de showaspecten van de act. De tribute muziekgroepen zijn voor voordelige prijzen in elk genre te boeken. Onze medewerkers staan 7 dagen per week klaar om u te helpen om uw vragen te beantwoorden en passend advies te geven.

Tribute band huren voor uw feest, huwelijk en jubileum

Scrol naar beneden voor meer informatie voor verhuur van tribute bands voor bruiloften, feesten, festivals, bedrijfsfeesten, jubilea of verjaardag.Welke nummers spelen tribute bands?

De tribute bands hebben een specifiek repertoire van de band waar de tribute band op gebaseerd is. Indien u een tribute band boekt bent u vaak bekend met het repertoire wat zij zullen spelen op de gelegenheid. Mochten er nog bepaalde verzoeknummers tussen zitten van de betreffende artiest(en) dan kunt u dat ruim voor de boeking aangeven om te zorgen dat het nummer goed voorbereid in de set past.

Wat kost het om een band te boeken?

Als richtlijn kunt u deze prijzen aanhouden voor live bands.

Kosten bands:

€0        - €500             Hobby band
€500    - €1000           Kleine band
€1000 - €2000            Semi - professionele band
€2000 - €3000            Professionele band
€3000 - €5000            Premium Band
€5000 en hoger          Bekende band

De exacte prijs van het boeken van een live band hangt af van meerdere factoren. Onder andere van de kwaliteit van de live band, de bekendheid van de band, de grootte van de  live band, de duur dat de band live dient te spelen, de benodigde geluidstechniek en ook de reisafstand. Gezamenlijk bepaalt dit de uiteindelijk totaal prijs van het boeken van de band.

Welke nummers spelen live bands op een bruiloft?

De bands hebben een repertoire van nummers waaruit ze spelen. Veelal staan ze open voor suggesties en verzoeknummers. Wel is het prettig om deze ruim voor de boeking aan te geven. Op de avond zelf kunnen verzoeknummers ten koste gaan van de opbouw van de set en daardoor het plezier van de gasten. Als een verzoeknummer niet in het repertoire staat dan zijn verscheidene bands bereid 1 of 2 nummers in te studeren.

Hoe lang speelt een live band?

Een standaard optreden bestaat uit 3 sets van 45 minuten. Dit wordt verdeeld over een tijdsduur van 3 – 3,5 uur. Kortere optredens zijn ook mogelijk. De maximale speelduur van de meeste live bands is 4 sets van 40 minuten. Dit kan verdeeld worden over een tijdsduur van 4 tot 5 uur.

Houdt de band pauzes?

Om het optreden op een prettige, professionele en enthousiaste manier uit te kunnen voeren dient de band af en toe te pauzeren. Een optreden tot 1 uur wordt standaard uitgevoerd zonder pauzes. Bij langere optredens kan u er vanuit gaan dat er per uur c.a. 15 minuten wordt gepauzeerd.

Wat gebeurd er in de pauzes van de band?

In de pauzes zorgt de band voor sfeervolle muziek welke zij afspelen over hun geluidsinstallatie. De muziek is uiteraard in lijn met de muziek die tijdens het optreden wordt gespeeld. Sommige bands komen met een DJ, deze zullen dan de muziek verzorgen. Uiteraard kan u ook een DJ voor in de pauzes bij alle live bands bij boeken.

Hoe lang duurt het opbouwen van de coverband?

De opbouw van bands duurt bij 3 a 4 koppige bands c.a. 45 minuten. Bij grotere bands duurt dit 1 tot 1,5 uur. De hoeveelheid apparatuur passen wij altijd aan aan de groepsgrootte. Is de groep erg groot (meer dan 175 personen), dan zal de opbouwtijd ook langer zijn.

Hoe lang van tevoren staat de band klaar?

De live band staat standaard 30 minuten voorafgaand aan het optreden startklaar. Dit betekent dat alles is opgebouwd en is gesoundchecked. Het is ook mogelijk om af te spreken dat de live band eerder van tevoren startklaar staat. De bandleden zijn natuurlijk dan meer tijd aan de opdracht kwijt, daarom zullen zij een vergoeding voor deze wachttijd rekenen.

Heeft de live band een podium nodig?

Meestal heeft een band geen podium nodig. Vaak kunnen ze op een vrij gedeelte in de zaal spelen als dit niet verhoogd is. Afhangende van de zaalindeling en het aantal mensen dat aanwezig is kan een podium wel een toegevoegde waarde zijn. Zo zijn de muzikanten beter zichtbaar voor het publiek. Live bands die wel vaak een podium verlangen zijn premium bands en bekende bands. Heeft u nog overige vragen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen over het boeken van een live band. Band boekingen maken elk feest geslaagd.

Wat zit inbegrepen bij de prijs?

Alles wat benodigd is voor een geslaagd optreden zit standaard inbegrepen. Dus de prijs is alles-inclusief en er zijn geen bijkomende kosten. Inbegrepen zijn:

 • Gescreend, professioneel entertainment

 • Niet goed - geld terug garantie

 • Reiskosten

 • BTW

 • Vervangend entertainment bij ziekte

 • Online wensenlijst

 • Persoonlijke eventmanager

 • 24/7 klantenservice

 • Op- en afbouw (indien nodig)

 • Licht en geluidstechniek (indien nodig)*

 • Overige benodigde apparatuur (indien nodig)

 • In overleg kan de techniek door Evenses of de band geregeld worden. Echter is dit niet altijd het geval.

Hoe komt de prijs tot stand?

De prijs is voornamelijk afhankelijk de volgende factoren:

 • De gewenste duur van het optreden
 • De reistijd en reiskosten
 • (eventueel) benodigde licht- en of geluidstechniek
 • Eventuele wachttijd en voorbereidingstijd
 • De groepsgrootte
 • Bekendheid van de act.

Uiteindelijk is ieder feest uniek. Daarom bespreken we graag uw wensen vooraf en kunnen we een passend voorstel op maat maken.

Hoe wordt de kwaliteit van het entertainment gegarandeerd?

Een speciaal opgeleid team doet vooraf de screening van ons entertainment. Hierbij kijken we naar:

 • ervaring,
 • opleiding,
 • prijs-kwaliteitsverhouding,
 • representativiteit,
 • originaliteit
 • betrouwbaarheid in het nakomen van afspraken.

Wat wij verder nog doen:

 • Alle acts worden vooraf bekeken middels demo's en live optredens.
 • Persoonlijke kennismaking voordat acts namens Evenses kunnen optreden
 • Ons entertainment heeft ook een online portal waarin ze alle informatie en wensen van uw boeking ten alle tijde kunnen inzien
 • Wij bellen en smsen voorafgaand de boeking nog met het entertainment voor een laatste controle
 • Wij werken enkel met entertainment waar we zelf achter staan en dat voldoet aan onze kwaliteitseisen. In alle andere gevallen komen ze niet op onze website.
 • Omdat we al bijna 15 jaar bestaan hebben we met vrijwel al ons entertainment een jarenlange, goede samenwerking
Hoe gaat een boeking precies in zijn werk?

Het is onze taak om u volledig te ontzorgen zodat u uiteindelijk een geslaagd feest heeft. Zo komt u tot een geslaagd feest:

 1. Kijk op onze website en kies het entertainment uit dat u leuk vindt. Lastig kiezen? Neem contact met ons team op en wij helpen u met het vinden van de juiste optie
 2. U ontvangt een vrijblijvend voorstel. Past het niet geheel bij uw wensen? Geef het aan, we proberen het dan aan te passen. Is het voorstel wel naar wens? Dan kan u aangeven dat u wenst te boeken.
 3. U kunt online uw wensen en overige gegevens doorgeven. Wij maken een overeenkomst en factuur. Dit kan online betaald en ondertekend worden. Wij zullen al het entertainment correct inplannen. Kort voor de boeking nemen we nog even contact op.
 4. We zijn er helemaal klaar voor. We gaan er een geslaagde gelegenheid van maken!
Hoe kan ik annuleren?

Wilt u onverhoopt annuleren? Neem contact met ons op, wij proberen het dan zo goed mogelijk op te lossen voor zowel u als het door u geboekte entertainment. In overleg komen we meestal tot de beste oplossing.

Dit is ons standaard annuleringsbeleid:
Nadat u uw boeking heeft bevestigd, heeft u 14 dagen bedenktijd. U kan dan, zonder opgave van reden, kosteloos annuleren. Dit geldt enkel voor boekingen die verder zijn dan 45 dagen op de dag van boeken.

Indien de bedenktijd is verlopen, of de boeking vindt binnen 45 dagen plaats, rekenen wij een annuleringsvergoeding. U kunt bij het plaatsen van een boeking de annuleringsbescherming afnemen voor 6,8% van het boekingsbedrag.

Annuleren zonder annuleringsbescherming:
20% tot 90 dagen of meer voor de boeking
40% tot 31 dagen voor de boeking
60% tot 14 dagen voor de boeking
80% tot 7 dagen voor de boeking
100% tot 0 dagen voor de boeking

Annuleren met annuleringsbescherming:
tot 90 dagen voor de boeking
20% tot 31 dagen voor de boeking
30% tot 14 dagen voor de boeking
40% tot 7 dagen voor de boeking
50% tot 0 dagen voor de boeking
+
Met flexibele annulering kan Opdrachtgever, mits de leverancier er akkoord mee is, kosteloos de boekingsdatum eenmalig verplaatsen.

Bij bekende artiesten houden wij de annuleringsvoorwaarden aan zoals ze bij deze partij gelden.

Hoe gaat de betaling in zijn werk?

U kunt via onze beveiligde online omgeving uw betaling uitvoeren. Wij gebruiken hiervoor de betaalprovider Mollie. U kunt kiezen uit alle gangbare betaalmethoden.

 • Ideal
 • Bankoverschrijving
 • Creditcard
 • Paypal
 • Apple pay
 • Sofort Banking
 • Bankcontact
 • KBC/CBC betaalknop
 • Belfius Pay Button

U kunt de volgende betaaltermijnen kiezen:

 • 100% aanbetaling vooraf
 • 50% bij plaatsing boeking, resterende 50% 14 dagen voor de boeking
  Enkel voor bedrijven:
 • 30 dagen na de boeking betalen (2,9% toeslag)
 • 60 dagen na de boeking betalen (6,8% toeslag)
Wat als mijn feest niet door kan gaan door Corona?

Wilt u graag entertainment boeken, maar weet u niet zeker of uw feestdatum door kan gaan? U kunt bij ons te allen tijde uw boeking gratis verplaatsen als uw feest door overheidsmaatregelen niet door kan gaan. Deze garantie bieden wij u geheel kosteloos aan!

Wat als het entertainment last-minute niet meer kan optreden?

Wij hebben altijd een backup-optie beschikbaar. Ons team is 24 uur per dag bereikbaar. Indien het door u geboekte entertainment vanwege overmacht niet meer kan komen optreden, zetten wij alles op alles om alsnog het optreden door te laten gaan. Omdat we zo een groot netwerk hebben slagen we hier eigenlijk altijd in.

Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar