Borrel

Heb je enkele van je vrienden al een tijd niet meer gezien en lijkt het je wel een goed idee om eens iets gezelligs te organiseren bij jouw thuis? Doen jullie één keer per maand na het werk iets leuks met het hele kantoor en ben jij gevraagd om het deze maand in goede banen te leiden? Of zijn er de afgelopen tijd misschien heel wat mensen weggegaan en weer bjigekomen in de buurt, en zou je het wel aardig vinden om iets met de rest van de buurt te organiseren om de nieuwkomers welkom te heten? Je hebt vast al wel over het organiseren van een borrel gedacht, maar heb je ook al overwogen om een borrel te boeken?

Maar wat bedoelen we precies met het boeken van een borrel? Zoals je zelf ook weet, komen borrels in heel veel vormen en maten voor, van een gezellige borrel met vrienden op vrijdagmiddag en een borrel met familie voor de verjaardag van je oom tot borrels voor het hele kantoor waarvoor een complete bar wordt afgehuurd. Voor het uitnodigen van een paar vrienden uit de straat heb je waarschijnlijk geen hulp nodig, al kan een entertainmentbureau als Evenses je nog steeds helpen met het boeken van, bijvoorbeeld, een cocktailbar, maar voor grootschaligere evenementen kan een ervaren helpende hand wel goed van pas komen.

Dat komt omdat er nogal op je wat af kan komen wanneer je verantwoordelijk bent voor de organisatie van een borrel. Als organisator moet je op zoek naar een locatie, bekijken of deze aangekleed kan worden en hoe, alle mensen op de hoogte stellen van het evenement, etc... Daarnaast zal je ook tijdens de borrel zelf bezig zijn met vanalles en nog wat, aangezien men jou toch als het aanspreekpunt zal zien. In dat opzicht kan Evenses het werk wat verlichten voor je.

Stel, bijvoorbeeld, dat je besluit een leuk cafeetje in de buurt af te huren voor de komende kantoorborrel en er komt een man of zestig langs. In zo'n geval zou het van grote toegevoegde waarde zijn, zowel voor jouw gasten als voor jezelf, om bij het boeken van de borrel bij ons te kijken of we niet wat ervaren personeel voor je kunnen regelen, zoals een hostess of een ober (in het geval het café in kwestie niet aan tafelservice doet). Op die manier wordt er perfect voor alle genodigden gezorgd en hou je zelf ook nog wat tijd over om te genieten van de borrel die je hebt georganiseerd.

Gezien de grote variatie die er bestaat qua opties voor borrels die je kan boeken in Nederland en België, is het handig om voor jezelf al een idee te vormen van het soort borrel dat je gaat organiseren alvorens te beginnen met het boeken van een borrel. Om die reden is het ook verstandig om de hulp in te roepen van een ervaren professional wanneer je een borrel gaat boeken. Bij Evenses, bijvoorbeeld, wijden we ons al jarenlang aan het plannen van feesten en evenementen, het leveren van entertainment voor allerlei soorten gelegenheden, en het boeken van acts. Dankzij deze ervaring beschikken we over een uitgebreid portfolio aan uiteenlopende opties voor allerlei soorten borrels. Zo weten we precies wat het beste bij ieder soort borrel past en die expertise stellen we graag ter beschikking aan onze klanten, zodat je de perfecte borrel kan boeken met ons.

Als je eerst zelf eens een kijkje wil nemen naar de beschikbare opties, dan kan je al eens verder kijken op onze website. Daar kan je, met behulp van de zoekmachine, alvast wat onderzoek plegen. Zo kan je op basis van, onder andere, het beschikbare budget, ons uitgebreide aanbod verkennen. Daarnaast kan je ook zeven dagen per week terecht kan bij onze bookers en entertainment specialisten met vragen omtrent het boeken van een borrel. Je kan hen altijd bereiken door het offerteformulier op de website in te vullen en vrijblijvend op te sturen, of per e-mail of telefoon. Bij Evenses kan je er vanuit gaan dat we samen met jou de borrel boeken die perfect past bij wat je in gedachten had.

Borrelen voor buitenlanders

Alhoewel men in heel veel landen wel van gezellig borrelen houdt, is borrelen zoals dat in Nederland wordt gedaan toch wel een begrip in Nederland zelf. Vraag dat maar een buitenlandse mensen die naar Nederland zijn gekomen of zelfs verhuisd voor hun werk. Zelf staan wij er misschien niet echt bij stil, maar veel van deze buitenlanders kijken hun ogen uit tijdens hun eerste Nederlandse borrel. Het kan daarom ook best dat een niet-Nederlander wel een naar je toegekomen is om te vragen wat borrelen nou precies is. Wat zou je daarop antwoorden?

Één van de meest populaire borrelmomenten in Nederland is vrijdagmiddag, na het werk. Het weekend is zojuist begonnen en dat wordt gevierd met een fris biertje, een lekker glaasje wijn, of wie weet wel wat sterkers. Tijd om te relaxen na een lange dag (of week) werken, dat is borrelen. In dat opzicht is borrelen wel te vergelijken met een after-work evenement, al hoeft een borrel niet per se plaats te vinden in een after-work situatie. Het gaat er vooral om dat je met vrienden of collega's in een relaxte setting wat gaat drinken, mogelijk met wat snacks erbij.

Daarmee zijn we ook op het onderdeel van borrelen aangekomen dat we nog niet behandeld hebben, maar dat wel erg belangrijk is, namelijk de borrelhapjes. Ook hieromheen is in Nederland een hele cultuur ontstaan. Om daar een voorproefje te krijgen, hoef je alleen maar naar het gangpad van de chips en de nootjes in de dichtstbijzijnde supermarkt te gaan. Er zijn maar weinig landen ter wereld waar zoveel verschillende nootjes, chips, en andere snacks voor bij de borrel worden verkocht. Ook bitterballen, vlammetjes en mini-loempia's zijn populaire borrelhappen, zo mogelijk met wat mosterd of een zoetzuur sausje erbij.

De catering van de borrel die je gaat organiseren is, bijvoorbeeld, iets waarmee we jou bij Evenses kunnen helpen. Voor een borrel bij jou thuis is dat, bijvoorbeeld, wel handig, aangezien je dan niet in de weer moet met je eigen keuken en keukengerei. Wij kunnen zorgen voor alle hapjes, zowel gefrituurd als niet gefrituurd, de drankjes, en het serveren van al het lekkers. Zo hoef jij één, niet zelf voorraad in te gaan slaan, twee, niet zelf de helft van de tijd in de keuken te staan tijdens de borrel, en drie, je een stuk minder zorgen te maken over opruimen en schoonmaken na afloop. Op die manier kan het boeken van een borrel van echte toegevoegde waarde voor het geheel zijn.

Enkele tips voor het organiseren van de perfecte borrel

Zoals we al eerder schreven, kan een borrel heel wat verschillende vormen aannemen en moet je als organisator met verschillende dingen rekening houden, zeker als het om een meer uitgebreide borrel gaat. Bij Evenses helpen we je heel graag met het organiseren en boeken van een borrel, vandaar dat wij onze hele website ter beschikking stellen voor jou. Daarnaast zullen we hieronder ook enkele tips zetten voor het organiseren van de perfecte borrel, ter inspiratie en om je alvast wat op weg te helpen bij het maken van je keuzes.

Doe eens gek met de hapjes

We schreven al dat de borrelhapjes een essentieel onderdeel uitmaken van het concept borrelen in Nederland. Hapjes als cocktailnootjes, bitterballen met mosterd, en vlammetjes zijn borrelklassiekers, maar je kan ook creatief te werk gaan, eventueel zelfs zonder frituur. Wat dacht je, bijvoorbeeld, van mini-stukjes lekkere quiche lorraine, huisgemaakte bladerdeegrolletjes met een vulling, of toastjes? Wat we willen zeggen is, wees niet bang om eens gek te doen met de borrelhapjes.

Denk aan de sfeer

Dit geldt vooral voor een borrel die je bij jou of bij iemand anders thuis organiseert, en waar je dus voor een groot deel verantwoordelijk bent voor de sfeer. Gek genoeg worden sfeerelementen als muziek, achtergrondmuziek, en indirecte verlichting nog regelmatig over het hoofd gezien, terwijl ze wel een enorm positief verschil kunnen maken.

Serveer niet alleen alcoholische dranken

Dit klinkt misschien logisch en dat zou je zelf ook niet doen, maar we zetten het er toch bij. Vooral omdat het nog steeds wel eens voorkomt dat op een borrel enkel alcoholische dranken en water te krijgen zijn, bijvoorbeeld. Natuurlijk, traditioneel gezien is een borrel een pilsje, een glaasje wijn, of een ander soort alcohol, maar dat is zeker geen verplichting. Niet iedereen drinkt alcohol, dus is het wel zo gastvrij om ook enkele non-alcoholische alternatieven aan te bieden.

Wat Evenses zoal voor je kan betekenen

Als je erover nadenkt om een borrel te boeken, dan raden we aan om ook contact op te nemen met een partij met ervaring op dit gebied. Bij een entertainmentbureau als Evenses werken we al jarenlang samen met een breed scala aan leveranciers van services die niet misstaan op een hele uiteenlopende variatie aan borrels, van koffiebars en cocktailbars tot hostesses en live artiesten.

Door de jaren heen heeft Evenses honderden boekingen voor borrels in Nederland en België verzorgd voor talloze verschillende gelegenheden, waaronder verjaardagen, kantoorfeestjes, en promotionele evenementen. Met behulp van de zoekmachine op onze website kan je al eens gaan kijken wat je opties zoal zijn, terwijl je ook zeven dagen per week contact op kan nemen met onze bookers en entertainment specialisten als je vragen hebt wat betreft het boeken van een borrel. Je kan hen altijd bereiken door het offerteformulier op de website in te vullen en vrijblijvend op te sturen, of per e-mail of telefoon. Bij Evenses kan je er vanuit gaan dat we samen met jou de borrel boeken die perfect past bij de gelegenheid.

Borrel organiseren voor uw bedrijfsfeest, jubileum of familiedag? Vaak vinden mensen het lastig om feest te organiseren, maar een borrel hoeft helemaal niet zo groot te zijn. Met een paar hapjes, een drankje en een leuke muzikale invulling kom je al een heel eind en kan je een superleuke verjaardag organiseren. Want wat is een borrel nou zonder muziek? Zoek niet verder voor het vinden van de juiste  djbandartiest, solist of duo. Evenses heeft namelijk een groot aanbod aan professionele artiesten die uw borrel helemaal compleet maken.

Evenses biedt u een breed scala aan muziekgroepen. Onze artiesten kunnen op de achtergrond spelen tijdens uw diner, borrel, ceremoniekerstborrel en trouwerij. Elke artiest is op basis van enthousiasme, muzikaliteit en ervaring persoonlijk gecontracteerd. Zo kunt u een selectie van feestmuziek aanvragen, opgevoerd door professionele muzikanten. Wanneer u meer een concert- gevoel wenst, kunnen onze Nederlandse artiesten op de voorgrond treden om op deze manier uw gasten een echte show te geven. Enorm prettig om naar te kijken en luisteren.

Zoekt u voor uw verjaardag, bedrijfsfeest, kerst of familiedag liever iemand die zorgt voor de catering of iemand die de hapjes maakt? Dan kan dit natuurlijk ook! Denk hierbij aan een champagnetoren voor uw nieuwjaarsborrel of een poffertjeskraam voor bij het kerstfeest.

Haal de champagne, wijn, bier, borrelhapjes en het andere lekkere eten maar in huis. Wij regelen de muziek met uw favoriete liedjes en het feest kan beginnen.

Borrel: boek uw band, dj, fotograaf of act zorgeloos bij Evenses

Om meer informatie te krijgen over de prijzen, kunt u een geheel vrijblijvende offerte aanvragen. Hierin staan de kosten en de totaalprijs die Evenses hanteert, voor de verhuur van elk entertainment. Scroll ook naar beneden voor meer informatie voor verhuur van klassieke orkesten op Nederlandse feesten, bruiloften en evenementen of neem contact op met een van onze medewerkers voor de te boeken artiesten, acts of de catering voor uw borrel.

Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.