Sorteer op: Relevantie
Sorteer op: Relevantie
Ismo
100% match

Ismo

Ismo boeken voor uw evenement!
Ismo Ismail Houllich, artiestennaam Ismo, is een Marokkaans-Nederlandse rapper. In 2014 brak hij door met de single #Eenmans; zijn debuutalbum The Truth bereik...
Lees meer

prijs op aanvraag
Big2 boeken
100% match

Big2 boeken

Big2 zorgt met zijn uitgebreide muziekcarrière altijd voor een spektakel!
Big2, met andere woorden, Twan van Steenhoven is geboren op 10 augustus 1985 in Alkmaar. Je kunt Big2 kennen als een ...
Lees meer

prijs op aanvraag
Bryan Mg boeken
100% match

Bryan Mg boeken

Voeg een sensationele act toe aan uw line-up: Rapper Bryan Mg Nu te Boeken bij Evenses!
Bryan Mg's unieke muzikale stijl, een product van een uitgebreide mix van invloeden, staat op zichzelf ...
Lees meer

prijs op aanvraag
Sxteen boeken
100% match

Sxteen boeken

Boek rapper Sxteen voor uw feest of festival nu bij Evenses!
Biografie Sxteen Joweney Sidnay Karel Jason Balentien, oftewel Sxteen is geboren op 11 juli 1993 in Rotterdam. Sxteen is echter o...
Lees meer

€ 1250 - € 2500
Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar

Of laat ons je terugbellen

Urban artiesten boeken voor op uw feest

Urban artiesten boeken voor uw feest, verjaardag, lustrum of stadsfeest? Bij ons zijn grote urban artiesten namen als Lil Kleine, Bilal Wahib, Dio, Gerson Main, LouiVos, Esko, Mula B, Dave Budha, Poke, 3Robi, Diggy Dex, Robertino, Sef, Kevin, Brownie Dutch, Snelle, Young Ellens en JeBroer makkelijk te boeken voor uw gelegenheid. Maar bij het organiseren van een feest waar deze grote namen langskomen, gaan veel zaken gemoeid om rekening mee te houden. Denk hierbij aan de termijn waarop u een urban artiest boekt, hoe lang voor welke prijs een artiest komt optreden en wat er allemaal komt kijken binnen het boekingsproces van urban artiesten. Heeft u bijvoorbeeld al eens van een rider gehoord? Normaliter hebben artiesten geen speciale wensen, maar de grote bekende Nederlandse urban artiesten komen vaak met een rider met specifieke wensen die vervuld moeten worden voor hun optreden. Dit zou kunnen bestaan uit eten en drinken, maar bijvoorbeeld ook specifieke techniek voor op het podium. Dus laten we dit en alle andere belangrijke zaken langs gaan, die altijd in acht gehouden moeten worden bij het boeken van een bekende urban artiest.

Urban artiesten.jpg

Welke Urban artiest past op mijn evenement?

Via boekingskantoor Evenses kunt u Nederlandse hip hop artiesten boeken voor elke gelegenheid. U kunt denken aan bekende hip hop artiesten die solo optreden zoal Jebroer of Boef. Maar ook aan Nedelandse artiesten die de beste nederlandse hip hop verzorgen als band, natuurlijk hebben we het hier o.a. over Broederliefde.

Urban artiesten zijn razend populair geworden in een korte tijd, Nederlandse zangers zoals Ronnie Flex zijn hier een voorbeeld van. Met zijn hit "Zusje" werd hij in een klap bekend. Al snel volgde de hit Drank & Drugs samen met rapper Lil Kleine. Rapper Lil Kleine is in 2014 begonnen als presentator van het radioprogamma Hip Hop NL, verder heeft Jorik Scholten twee albums op zijn naam staan, WHOP! en Alleen.

Bij de keuze voor een urban artiest op uw feest, is het belangrijk te kijken naar welke artiest u het beste vind passen bij uw feest, maar ook welke line-up goed zou passen. Want u kunt bijvoorbeeld kijken naar de echte hip hop met artiesten zoals Henkie T of Yung Felix die zeker weten iedere fan van het genre op uw evenement wel tevreden zal stellen. Wilt u de line-up iets meer laten afwisselen? Dan zou een urban artiest zoals Jonna Fraser of Gotu Jim in combinatie met een te gek optreden van De Jeugd van Tegenwoordig met hits als "Een Barkie" en "Leuk" het recept zijn voor een geslaagd feest met urban artiesten.

urban artiesten boeken.jpg

Belangrijke zaken bij het boeken van urban artiesten

Maar bij het boeken van bekende urban artiesten gaan veel zaken gemoeid, we hebben de rider al een klein beetje uitgelicht, alleen is dat nog maar het topje van de ijsberg. Want het allereerste waar op gelet moet worden bij het boeken van bekende urban artiesten is ook de termijn waarop u aangeeft bij het management een boeking te willen doen. Bekende artiesten zijn vaak druk volgepland en dit zorgt er dus voor dat ze vaak niet beschikbaar zijn op de korte termijn. Wat wij aanraden is idealiter een jaar van tevoren al een optie in te plannen bij de desbetreffende artiest, om zo ervoor te zorgen dat ze beschikbaar blijven voor uw gekozen datum. U wilt namelijk niet met lege handen eindigen als het om het boeken van urban artiesten voor uw feest gaat.

Daarnaast is piekfijne communicatie naar het management vaak een must, dit omdat alle details van uw evenement vroeg bekend moeten zijn bij het management, zodat zij de avondplanning van de artiesten goed kunnen opvullen. Bekende urban artiesten treden vaker op één avond op en willen daarom de juiste planning weten, om het vervolg van hun avond niet in de weg te zitten. Deze artiesten urban gespecificeerd zijn altijd professioneel aan het werk en verwachten dit ook van hun afnemers. Zelf niet de tijd over om de communicatie tot in de puntjes te regelen? Geen probleem! Wij verzorgen de volledige administratieve afhandeling met de artiesten, zodat u zich op andere zaken van de organisatie van uw event kan richten.

artiesten urban.jpg

Wat wij voor uw urban artiesten boeking kunnen betekenen

Na alles gelezen te hebben, bent u eruit een urban artiest uit de Nederlandse top te boeken? Wij staan altijd voor u klaar om u te adviseren over welke artiest met hiphop muziek het meest past bij uw feest. Ook zullen wij ervoor zorgen dat alle communicatie, planning en administratieve afhandeling uit uw handen genomen worden, zodat u met een gerust hart verder kunt met de andere zaken van uw feest. Nog niet volledig overtuigd? Dan kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen, waar de totale kosten in vermeld staan en daarop uw keuze baseren. Evenses werkt altijd met een all-inclusive prijs, zo zijn er nooit onverwachte kosten achteraf. Boek uw urban artiest en ervaar uw evenement als een avond uitgaan! Bekijk ons complete aanbod van bekende urban artiesten hier.

FAQ Urban artiesten

Hoe zorg ik ervoor dat de urban artiest beschikbaar is op mijn datum?

Urban artiesten vallen onder de bekende artiesten, die zijn vaak al snel volgepland voor populaire dagen als de zaterdag. Om die reden is het slim al vroeg te beginnen met het uitzoeken van één of meerdere urban artiesten die u op uw evenement wil hebben. Wij raden aan niet later dan een half jaar van tevoren een aanvraag tot een optie te doen. Zo goed als zeker zijn van een boeking? Dan is een jaar van tevoren de termijn waarop een optie aangevraagd zou moeten worden.

Wat zijn Buma-kosten?

Mocht u een evenement organiseren wat in de publieke sector plaatsvindt en dus gericht is op commerciële doeleinden, dan moet u nog extra betalen voor de licentie van de muziek die gedraaid gaat worden. Dit zal neerkomen op 7% van het artiestengage en is in onze offerte altijd al verwerkt. Organiseert u een privéfeest met geen oog op winst maken? Dan vervallen deze kosten. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website van de Buma Stemra.

Wat te doen als mijn boeking wordt afgezegd?

Bij professionele artiesten zoals ons urban aanbod komt dit vrijwel niet vaak voor, maar door ziekte of andere externe factoren kan dit altijd gebeuren. Wij verzekeren altijd een vervangende artiest van hetzelfde niveau voor op uw feest bij een afzegging. Zo hoeft u zich hier geen zorgen over te maken.

Kan ik persoonlijk in contact komen met de bekende urban artiest?

Urban artiesten zijn vaak druk in de weer en hebben daarom ook een management boven zich staan die alle zaken rondom boekingen voor ze regelen. Zo zal u hoogstwaarschijnlijk niet direct in contact komen met de bekende artiest vooraf het feest, maar ligt dit ook aan de artiest zelf. Sommige artiesten zoals Benny Rodrigues regelen bijvoorbeeld hun boekingen zelf.

Wat is allemaal inbegrepen bij de prijs van mijn offerte?

Wij stellen onze offertes zo op dat u niet voor onverwachtse kosten komt te staan. Wij werken altijd met een all-inclusive prijs die alle zaken rondom techniek, reiskosten, riders en bijvoorbeeld licentiekosten omvatten. Hierdoor komt u nooit voor een verrassing te staan na een geslaagd feest.

Geïnteresseerd in het boeken van urban artiesten? Vul dan op deze pagina een aanvraag in of neem contact met ons op via +31(0)85 792 02 02 (NL) of +32 (0)2 808 49 61 (BE).Wat is urban muziek?

Urban muziek is een breed begrip. De term omvat een breed scala aan genres, waaronder hiphop, R&B, soul, reggaeton en meer. Urban muziek gaat vaak over thema's die relevant zijn voor het stadsleven en de cultuur, zoals sociale en politieke kwesties, liefde en relaties en de strijd om succes en erkenning.

Is de artiest beschikbaar?

Het is belangrijk om goed na te gaan of de bekende artiest op de aangegeven datum beschikbaar is. Wij controleren de beschikbaarheid voor u en zullen op basis daarvan een voorstel toesturen. Als wij aangegeven dat de artiest beschikbaar is, zal de optie ook vaststaan. Anders zal het duidelijk aangegeven worden.

Wat zijn de kosten van een bekende artiest?

De prijzen van bekende artiesten lopen enorm uiteen. Voor een semi bekende volkszanger slaagt u voor een bedrag vanaf €1000,-. Bekende artiesten die alleen in Nederland of België bekend zijn kosten tussen de €2000 tot €15000. Artiesten die ook internationale bekend zijn hebben een prijskaartje tussen de €15.000 en €50.000,-. De aller populairste DJ's die wereldwijd grote faam bezitten hebben een vanaf prijs van €100.000,-. Uiteraard zijn er uitzonderingen op deze prijs indeling. Wilt u graag weten welke artiesten u met uw gewenste budget kunt boeken? Wij geven hier u graag onafhankelijk advies over.

Wat is Buma?

Buma (beter bekend als Buma/Stemra) is de auteursrechtenorganisatie die de belangen van artiesten behartigt. Voor het publiekelijk openbare van de artiest zijn/haar nummer komen auteursrecht bij kijken. De prijzen bij Evenses zijn exclusief Buma tarieven. Op besloten gelegenheden zoals verjaardagen en bruiloften worden geen Buma tarieven gehanteerd. Dit is alleen van toepassing als het gaat om openbare evenementen zoals festivals, concerten en bedrijfsfeesten. Op de website van Buma kunt u alles lezen over de tarieven en regelingen betreft de optredens van bekende artiesten. Wij kunnen de Buma kosten afhandeling voor u regelen.

Hoe wordt de techniek geregeld?

De meeste bekende artiesten treden op door middel van een tape-act. Dat houdt in dat er geen muzikanten aanwezig zijn. Elke artiest heeft een technische rider die van tevoren gedeeld wordt om te controleren of er aan de eisen kan worden voldaan. Hier staat precies in wat de bekende artiest nodig heeft om op te kunnen treden.

Wat is een rider?

Een rider is een document waarin de wensen en eisen van een artiest zijn vastgelegd. Vooral bekende artiesten hebben vaak een aantal wensen, zoals een eigen kleedkamer, een bepaald aantal flessen drank, een maaltijd enzovoorts. Naast deze 'hospitality rider' hebben artiesten vaak ook een 'technische rider' In deze rider staat bijvoorbeeld welke speakers, ingangen en monitoren gewenst zijn. In veel gevallen neemt de geluidsman van de artiest dit zelf mee. Ook kan hij bij uw beschikbare geluidsset inprikken. Op de technische ridder kunt u zien of uw geluidsset voldoet aan de eisen van de artiest. Als u hier geen verstand van heeft. Geen probleem, we helpen u hier graag bij!

Hoe werkt promotie na het boeken van een artiest?

Mocht u een bekende artiest geboekt hebben dan kan het zijn dat deze gepromoot wordt op sociale media. Dit kan door middel van de presskit. U kunt deze voorafgaand bij ons opvragen om te zorgen dat er rechtenvrije foto's gebruikt worden.

Wat zit inbegrepen bij de prijs?

Alles wat benodigd is voor een geslaagd optreden zit standaard inbegrepen. Dus de prijs is alles-inclusief en er zijn geen bijkomende kosten. Inbegrepen zijn:

 • Gescreend, professioneel entertainment

 • Niet goed - geld terug garantie

 • Reiskosten

 • BTW

 • Vervangend entertainment bij ziekte

 • Online wensenlijst

 • Persoonlijke eventmanager

 • 24/7 klantenservice

 • Op- en afbouw (indien nodig)

 • Licht en geluidstechniek (indien nodig)*

 • Overige benodigde apparatuur (indien nodig)

 • In overleg kan de techniek door Evenses of de band geregeld worden. Echter is dit niet altijd het geval.

Hoe komt de prijs tot stand?

De prijs is voornamelijk afhankelijk de volgende factoren:

 • De gewenste duur van het optreden
 • De reistijd en reiskosten
 • (eventueel) benodigde licht- en of geluidstechniek
 • Eventuele wachttijd en voorbereidingstijd
 • De groepsgrootte
 • Bekendheid van de act.

Uiteindelijk is ieder feest uniek. Daarom bespreken we graag uw wensen vooraf en kunnen we een passend voorstel op maat maken.

Hoe wordt de kwaliteit van het entertainment gegarandeerd?

Een speciaal opgeleid team doet vooraf de screening van ons entertainment. Hierbij kijken we naar:

 • ervaring,
 • opleiding,
 • prijs-kwaliteitsverhouding,
 • representativiteit,
 • originaliteit
 • betrouwbaarheid in het nakomen van afspraken.

Wat wij verder nog doen:

 • Alle acts worden vooraf bekeken middels demo's en live optredens.
 • Persoonlijke kennismaking voordat acts namens Evenses kunnen optreden
 • Ons entertainment heeft ook een online portal waarin ze alle informatie en wensen van uw boeking ten alle tijde kunnen inzien
 • Wij bellen en smsen voorafgaand de boeking nog met het entertainment voor een laatste controle
 • Wij werken enkel met entertainment waar we zelf achter staan en dat voldoet aan onze kwaliteitseisen. In alle andere gevallen komen ze niet op onze website.
 • Omdat we al bijna 15 jaar bestaan hebben we met vrijwel al ons entertainment een jarenlange, goede samenwerking
Hoe gaat een boeking precies in zijn werk?

Het is onze taak om u volledig te ontzorgen zodat u uiteindelijk een geslaagd feest heeft. Zo komt u tot een geslaagd feest:

 1. Kijk op onze website en kies het entertainment uit dat u leuk vindt. Lastig kiezen? Neem contact met ons team op en wij helpen u met het vinden van de juiste optie
 2. U ontvangt een vrijblijvend voorstel. Past het niet geheel bij uw wensen? Geef het aan, we proberen het dan aan te passen. Is het voorstel wel naar wens? Dan kan u aangeven dat u wenst te boeken.
 3. U kunt online uw wensen en overige gegevens doorgeven. Wij maken een overeenkomst en factuur. Dit kan online betaald en ondertekend worden. Wij zullen al het entertainment correct inplannen. Kort voor de boeking nemen we nog even contact op.
 4. We zijn er helemaal klaar voor. We gaan er een geslaagde gelegenheid van maken!
Hoe kan ik annuleren?

Wilt u onverhoopt annuleren? Neem contact met ons op, wij proberen het dan zo goed mogelijk op te lossen voor zowel u als het door u geboekte entertainment. In overleg komen we meestal tot de beste oplossing.

Dit is ons standaard annuleringsbeleid:
Nadat u uw boeking heeft bevestigd, heeft u 14 dagen bedenktijd. U kan dan, zonder opgave van reden, kosteloos annuleren. Dit geldt enkel voor boekingen die verder zijn dan 45 dagen op de dag van boeken.

Indien de bedenktijd is verlopen, of de boeking vindt binnen 45 dagen plaats, rekenen wij een annuleringsvergoeding. U kunt bij het plaatsen van een boeking de annuleringsbescherming afnemen voor 6,8% van het boekingsbedrag.

Annuleren zonder annuleringsbescherming:
20% tot 90 dagen of meer voor de boeking
40% tot 31 dagen voor de boeking
60% tot 14 dagen voor de boeking
80% tot 7 dagen voor de boeking
100% tot 0 dagen voor de boeking

Annuleren met annuleringsbescherming:
tot 90 dagen voor de boeking
20% tot 31 dagen voor de boeking
30% tot 14 dagen voor de boeking
40% tot 7 dagen voor de boeking
50% tot 0 dagen voor de boeking
+
Met flexibele annulering kan Opdrachtgever, mits de leverancier er akkoord mee is, kosteloos de boekingsdatum eenmalig verplaatsen.

Bij bekende artiesten houden wij de annuleringsvoorwaarden aan zoals ze bij deze partij gelden.

Hoe gaat de betaling in zijn werk?

U kunt via onze beveiligde online omgeving uw betaling uitvoeren. Wij gebruiken hiervoor de betaalprovider Mollie. U kunt kiezen uit alle gangbare betaalmethoden.

 • Ideal
 • Bankoverschrijving
 • Creditcard
 • Paypal
 • Apple pay
 • Sofort Banking
 • Bankcontact
 • KBC/CBC betaalknop
 • Belfius Pay Button

U kunt de volgende betaaltermijnen kiezen:

 • 100% aanbetaling vooraf
 • 50% bij plaatsing boeking, resterende 50% 14 dagen voor de boeking
  Enkel voor bedrijven:
 • 30 dagen na de boeking betalen (2,9% toeslag)
 • 60 dagen na de boeking betalen (6,8% toeslag)
Wat als mijn feest niet door kan gaan door Corona?

Wilt u graag entertainment boeken, maar weet u niet zeker of uw feestdatum door kan gaan? U kunt bij ons te allen tijde uw boeking gratis verplaatsen als uw feest door overheidsmaatregelen niet door kan gaan. Deze garantie bieden wij u geheel kosteloos aan!

Wat als het entertainment last-minute niet meer kan optreden?

Wij hebben altijd een backup-optie beschikbaar. Ons team is 24 uur per dag bereikbaar. Indien het door u geboekte entertainment vanwege overmacht niet meer kan komen optreden, zetten wij alles op alles om alsnog het optreden door te laten gaan. Omdat we zo een groot netwerk hebben slagen we hier eigenlijk altijd in.

Niet goed = geld terug
2000+ mogelijkheden
11.000+ feesten ervaring
9.5 uit 1000+ reviews
Ook een geslaagd feest?

Wij zijn er om ook jouw feest geweldig te maken.

Advice

Entertainment

Advies of hulp nodig?

Direct bereikbaar